17 / 05 / 2024

meskeniyet iddiası ipotek

meskeniyet iddiası ipotek

Meskeniyet iddiası, İcra ve İflas Kanunu kapsamında gerçekleşen haciz işleminde söz konusu oluyor. Peki, meskeniyet iddiası nedir? Meskeniyet iddiası hangi durumlarda savunulur? İşte sorularınızın yanıtı...

Kemer Country'de önce ipotek sonra imar izni iddiası!

Demirören Holding’in, sahibi olduğu Göktürk Kemer Country’de villa yapacağı golf sahasının bir kısmını, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imara açılmadan önce ipotek ettirdiği iddia edildi.

Tapuya ipotek koyma masrafı ne kadar?

İpotek, halen mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak, ipotekle güvence altına alınabiliyor. Peki, tapuya ipotek koyma masrafı ne kadar? İşte ipotek masrafları..

Akiş GYO Kadıköy'deki arsası için ipotek güncellemesi yaptı!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamu Aydınlatma Platoformu'nda açıklama yaptı. Akiş GYOmKadıköy'de bulunan arsa nitelikli gayrimenkulün ipotek güncellemesini yaptı.

İpotek karşılığı konut kredisi nedir?

Konut kredisi, bankaların düşük faiz oranı ve uzun vadeli olarak mesken satın alınması amacı ile tüketiciye sunduğu kredi oluyor. Peki, ipotek karşılığı konut kredisi nedir?

İpotek karşılığı kredi nasıl alınır?

İpotek karşılığı kredi, ihtiyaç kredisi olabildiği gibi konut kredisi de olabiliyor. Bu kredi türünün koşulları bankadan bankaya değişkenlik gösteriyor. Peki, ipotek karşılığı kredi nasıl alınır?

İpotek için gerekli belgeler!

Mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak, ipotekle güvence altına alınabiliyor. Peki, ipotek için gerekli belgeler nelerdir?

İpotek koyma harcı ne kadar?

İpotek ile mevcut olan veya ileride meydana gelecek yahut meydana gelmesi olası olan herhangi bir alacak güvence altına alınıyor. Peki, ipotek koyma harcı ne kadar? İşte ipotek harcı 2015..

İpotek koyma vekaletname örneği!

İpotek koyma işlemleri vekaletname verilerek vekil aracılığı ile de yapılabiliyor. Peki, ipotek koyma için vekalet nasıl verilir? İşte ipotek koyma vekaletname örneği..

İpotek talep yazısı 2015!

Bir taşınmaz mal üzerinde borç dolayısı ile ipotek kurulabiliyor. Bu ipotek, alacaklının teminatı oluyor. Peki, ipotek talebi nasıl yapılır? İşte ipotek talep yazısı 2015..

İpotek kaldırmak için ne gerekir?

Mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak, ipotekle güvence altına alınabilir. Peki, ipotek kaldırmak için ne gerekir?

İpotek nasıl olur?

Mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak, ipotekle güvence altına alınabilir. Peki, bir taşınmaz üzerinde ipotek nasıl olur?

Kanuni ipotek nasıl kaldırılır?

Kanuni ipotekler, tescile tabi olmayan ve tescile tabi olan ipotek üzere ikiye ayrılıyor. Satıştan doğan alacağı için satılan taşınmaz üzerinde satıcı kanuni ipotek koyabiliyor. Peki, kanuni ipotek nasıl kaldırılır?

Tapuya konulan ipotek nasıl kaldırılır?

Tapuya ipotek konularak Mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak güvence altına alınmış oluyor. Peki, tapuya konulan ipotek nasıl kaldırılır?

meskeniyet iddiası ipotek Haberi

meskeniyet iddiası ipotek

Meskeniyet iddiası nedir?

Meskeniyet iddiası, İcra ve İflas Kanunu kapsamında gerçekleşen haciz işleminde söz konusu oluyor. Kanunun 82/12. maddesi gereğince, borçlunun ekonomik ve sosyal statüsüne uygun evi haczedilemiyor.


"Madde 82/12 - 

Borçlunun haline münasip evi (ancak evin kıymeti fazla ise bede­linden ha­line münasip bir yer alınabilecek miktarı borçluya bırakılmak üzere haczedilerek satılır)."


Yukarıda yer alan madde gereğince, borçlunun haline münasip evi haczedilemiyor. Bir meskenin borçlunun haline uygun olup olmadığı adı geçenin haciz anındaki sosyal durumuna ve borçlu ile ailesinin ihtiyaçlarına göre belirleniyor. 


Meskeniyet iddiası ipotek..

Mahkemece, borçlunun sözü edilenlerle birlikte barınması için zorunlu olan haline münasip meskeni temin etmesi için gerekli bedel bilirkişilere tespit ettirildikten sonra, haczedilen yerin kıymeti bundan fazla ise satılmasına karar veriyor. 


Gerçekleşen satıştan işlemi sonrasında satış bedelinden yukarıda nitelikleri belirlenen mesken için...