18 / 05 / 2024

meskeniyet iddiası nereye yapılır

meskeniyet iddiası nereye yapılır

Meskeniyet itirazı, borçlunun borcundan dolayı haline münasip evin haczedilmesi halinde yapılıyor. Peki, meskeniyet iddiası nereye yapılır? Meskeniyet itirazı nasıl yapılır? Meskeniyet itiraz süresi nedir? İşte yanıtı..

Para nereye gitti? 'Merkez Bankası bankaları acil toplantıya çağırdı' iddiası!

KKM'deki şok düşüşün yanı sıra döviz mevduat hesaplarındaki azalma da dikkat çekti. Ekonomistler "para nereye gitti?" sorusunun peşine düşerken MB'nın bankaları acil toplantıya çağırdığı iddia edildi

Kaçak yapı ihbarı nereye yapılır?

İmar mevzuatına aykırı olarak inşa edilen yapılara kaçak yapı deniyor. Kaçak yapılaşmanın önlenebilmesi için kaçak yapıların ihbar edilmesi gerekiyor. Peki, kaçak yapı ihbarı nereye yapılır?

TOKİ Kayaşehir 18. Bölge başvuruları nereye yapılıyor?

TOKİ Kayaşehir 18. Bölge'de 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 olarak tasarlanan daireler için kura başvuruları devam ediyor. Peki TOKİ Kayaşehir 18. Bölge başvuruları nereye yapılıyor?

2015 emlak vergisi nereye ödenir?

Emlak vergisi, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince ödenmesi gereken vergi olarak karşımıza çıkıyor. Vergi, tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Peki, 2015 emlak vergisi nereye ödenir?

Tapu harcı cezası nereye ödenir?

Kimi vatandaşlar daha az tapu harcı ödemek için tapu satış değerini de olduğundan daha düşük beyan ediyor. Ancak bu durumun Maliye tarafından fark edilmesi halinde tapu harcı cezası ödeniyor. Peki, tapu harcı cezası nereye ödenir?

Ecrimisil ihbarnamesi nereye ödenir?

Bir taşınmaz malın sahibinin izinsiz kullanımının karşılığı olan bir tazminat olarak tanımlanıyor. Ödenecek bedel, ilgili kişiye ecrimisil ihbarnamesi ile tebliğ ediliyor. Peki, ecrimisil ihbarnamesi nereye ödenir?

Konut kredisi dosya masrafı iade talebi nereye yapılır?

Bankada gerçekleştirilen işlemler doğrultusunda, kredi kullanan kişilerden konut kredisi dosya masrafı ücreti talep edilebiliyor. Peki, konut kredisi dosya masrafı iade talebi nereye yapılır?

Pakpen ürünlerindeki iddiasını dijital iletişime taşıdı!

Yapı sektörünün öncü firmalarından Pakpen, üretim kalitesindeki iddiasını dijital iletişime de taşıyor. Pakpen, geçtiğimiz yıl twitter,facebook ve linkedin hesaplarıyla başladığı dijital iletişim çalışmalarını, Pakpen Blog ve Pakpen E-dergi ile sürdürüyo

Veraset vergi beyannamesi nereye verilir?

Veraset yoluyla veya her ne şekilde olursa olsun ivazsız surette bir kişiden diğer kişiye intikali veraset ve intikal vergisine tabi olup, bu intikaller nedeniyle beyanname veriliyor. Peki, veraset vergi beyannamesi nereye verilir?

İmar planına itiraz nereye yapılır?

Hazırlanan imar planları, belirlenen yerlerde 1 aylık süre ile askıya çıkıyor. İmar planlarını askı süresince öğrenen veya imar durumunu inşaat izni sebebiyle öğrenen kişiler plana itiraz edebiliyor. Peki, imar planına itiraz nereye yapılır?

Fek yazısı nereye verilir?

Konut kredisi kullanılarak alınan bir evin borcunun ödenmesi halinde fek yazısı alınıyor. Bu fek yazısı, ipoteğin kaldırılması için gerekli oluyor. Peki, fek yazısı nereye verilir? İşte yanıtı...

Selimiye Kışlası'nda yangın iddiası yalanlandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sosyal medyada gündeme gelen Selimiye Kışlası'nda yangın çıktığı iddiasıyla ilgili açıklama yaptı. açıklamada, "Üsküdar'daki Selimiye Kışlası'nda yangın çıktığı yolundaki haberler asılsızdır" denildi.

Yıllık gelir vergisi nereye ödenir?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince, gerçek kişiler elde ettiği gelir unsurlarına ilişkin kazanç ve iratlar için, vergi ödemek ile mükellef oluyor. Peki, senede 2 taksitte verilebilen yıllık gelir vergisi nereye ödenir?

meskeniyet iddiası nereye yapılır Haberi

meskeniyet iddiası nereye yapılır

Meskeniyet itirazı nereye yapılır?

İcra ve İflas Kanunu kapsamında yer alan 82/12. madde gereğince, kişilerin haline münasip evi haczedilemiyor. Meskeniyet itirazı, borçlunun borcundan dolayı haline münasip evin haczedilmesi halinde yapılıyor. Peki, meskeniyet iddiası nereye yapılır? Meskeniyet itiraz süresi nedir?


Meskeniyet itirazı, bulunulan yerin İcra Mahkemelerine yapılıyor. Meskeniyet itiraz süresi ve yapılacak itirazlara ilişkin bilgiler aşağıdaki yargıtay kararında yer alıyor.


T.C.

YARGITAY

12. HUKUK DAİRESİ


E. 2004/17013

K. 2004/21500

T. 11.10.2004


• 103 DAVETİYESİNİN TEBLİĞİ ( Hacizden Haricen Haberdar Olmuş Olsa Bile Borçlunun Hacizle İlgili Şikayetlerinde Sürenin Tebligatla Başlayacağı - Meskeniyet Şikayeti )


• HACİZDEN HARİCEN HABERDAR OLAN BORÇLU ( 103 Davetiyesi Muttali Olma Tarihinden Sonra Tebliğ Edilse Bile Hacze Karşı Şikayet Süresinin Tebligatla Başlayacağı - Meskeniyet Şikayeti )


• BORÇLUNUN YOKLUĞUNDA YAPILAN HACİZ ( Borçlunun Hacze Haricen Muttali Olması -...