06 / 05 / 2024

meskenlerde kiradan elde edilen gelir vergisi

meskenlerde kiradan elde edilen gelir vergisi

Gelir Vergisi Kanunu gereğince mesken ve işyeri kiralamalarından elde edilen gelir için kira gelir vergisi ödeniyor. Peki kiradan elde edilen gelir vergisi nasıl ödenir? Kiradan elde edilen gelir vergisi nereye ödenir?

Emlak Konut 2019'da kiradan ne kadar kazandı?

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2019 yılında kiradan ne kadar kazandı? En çok geliri hangi projeden elde etti? İşte detaylar...

Gayrimenkul sahipleri 2015'te kiradan 27,2 milyar TL kazandı!

1 milyon 383 binden fazla mülk sahibi geçen yıl kiradan yaklaşık 27,2 milyar lira gelir elde ettiğini beyan etti. Kira gelirlerinden hesaplanan vergi tutarı ise 3 milyar 943 milyon lira olarak kaydedildi.

Devlet 2014'te kiradan yaklaşık 254 milyon TL kazandı!

Devlet, geçen yıl kiradan yaklaşık 254 milyon lira kazandı. Geçen yıl lojman, sosyal tesis kira gelirleri ile ecrimisil hariç taşınmaz yönetiminden elde edilen kira geliri 253 milyon 723 bin lira oldu.

Sağlık turizminden 2.5 milyar dolar gelir elde edildi!

Yabancı turist sayısının 37 milyona yaklaştığı Türkiye, sağlık turizminden 2.5 milyar dolar gelir elde etti. Kazancın düşmemesi için Rus turistlere teşvik geliyor..

2B arazi satışlarından 3.2 milyon TL gelir elde edildi!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2002-2014 yıllarında 1 milyar 12 milyon metrekare Hazine arazisi satışından 5 milyar 119 milyon 2B arazisi satışından 3.2 milyar lira gelir elde edildiğini bildirdi.

Müze ve ören yerlerinden 435 milyon TL elde edildi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, müze ve ören yerleri ile ticari faaliyetlerden elde edilen gelirin geçen yıla kıyasla 2014'te yüzde 39'luk artışla 435 milyon liraya çıktığını bildirdi.

Ev satışından elde edilen gelirin beyanı nasıl yapılır?

Gayrimenkul gelir vergisi; iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılan taşınmaz mallardan elde edilen kazanç için ödeniyor. Peki, ev satışından elde edilen gelirin beyanı nasıl yapılır?

Müzelerden elde edilen gelir yüzde 39 arttı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, müze ve ören yerleri ile ticari faaliyetlerden elde edilen gelirin geçen yıla kıyasla 2014'te yüzde 39'luk artışla 435 milyon liraya çıktığını bildirdi.

Burçelik Vana sermaye artırımından elde edilecek payları yayınladı!

Burçelik Vana Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Burçelik Vana sermaye artırımından elde edilecek payları yayınladı.

Enerji tasarrufuyla 4 milyar TL kazanç elde edildi!

Enerji Verimliliği Derneği Genel Başkanı İbrahim Çağlar, Enerji Hanım projesi ile 21 ilde 34 bin kadına ulaştıklarını belirterek, bu projeyle yılda 4 milyar liralık kazanç elde ettiklerini anlattı.

Mülk sahibi kiracısından gelir elde ettiğinde vergi ödüyor!

Başlık biraz karışık oldu ama böyle bir durum mümkün. Kiracı, kiracısından gelir elde ederse vergi veriyor. Kiralanan iş yeri ise kiraya verilmesi halinde vergi kesintisi yapma zorunluluğu ortaya çıkıyor.

Apartmanın dışına asılan reklamdan gelir elde edilebilir mi?

Sözcü gazetesi Ekonomi sayfasında yer alan 'Apartmanın reklam geliri' başlığını alan köşe yazısında Apartmana verilecek olan reklamlardan gelir elde edip edilemeyeceği soruluyor. İşte köşe yazısı;

Antalya'nın tarihinden 12,7 milyon liralık gelir elde edildi!

Antalya'da bulunan 4 müze ve 16 ören yerini geçen yıl yaklaşık 2,9 milyon kişi ziyaret ederken, bu ziyaretlerden 12 milyon 771 bin 873 lira gelir elde edildi.

meskenlerde kiradan elde edilen gelir vergisi Haberi

meskenlerde kiradan elde edilen gelir vergisi

Kiradan elde edilen gelir vergisi nasıl ödenir?

Mesken ve işyeri kiralamalarından elde edilen gelir için kira gelir vergisi ödeniyor. Verginin mükellefi, belirlenen istisna bedelinden yüksek miktarda kira geliri elde edenler oluyor.


Vergi bir önceki sene içerisinde elde edilen kira geliri için ödeniyor. Bu sene 2013 yılında elde edilen kiralama gelirleri için vergi ödeniyor.


Meskenlerde 2013 yılı için 3.200 TL istisna uygulanacaktır. Bu istisnadan sadece mesken kira geliri elde edenler faydalanabilecektir.


İşyerinde ise 2013 yılı için istisna bedeli 26.000 TL olup, bu bedelden yüksek miktarda kira geliri elde edenlerin vergi ödemesi gerekiyor.


Kiradan elde edilen gelir vergisi nasıl ödenir?

Kira gelir vergisi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Ancak öncelikle, Mart ayında beyanda bulunulması gerekiyor. Daha sonra Mart ve Temmuz aylarında vergi ödemesi yapılıyor.


Kiradan elde edilen...