03 / 05 / 2024

Mesleki Eğitim Kanunu değişilklik

Mesleki Eğitim Kanunu değişilklik

3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununun 4. maddesinde yapılan değişikliğe göre iş yeri açmak için gerekli bazı meslekler için ‘Ustalık Belgesi’ olması şartı kaldırıldı.

1 milyonu aşkın öğretmenin beklediği haber Milli Eğitim Bakanı Özer'den geldi! Cuma günü yayımlanacak

Türkiye'de eğitim camiasında 1 milyon 200 bin öğretmen görev yapıyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Öğretmenlik Meslek Kanunu yönetmelik çalışmalarında son aşamaya gelindiğini duyurdu. Çalışma cuma günü yayımlanmak üzere Cumhurbaşkanlığına gönderilecek.

Düzce'de inşaatı tamamlanan eğitim tesisleri açıldı!

Düzce Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yapımı tamamlanan eğitim tesisleri açıldı.

TÜGEM Akademi’den emlak danışmanlarına ücretsiz eğitim desteği!

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) emlak danışmanlarının mesleki gelişimine katkı sunmak için ücretsiz eğitim ve paneller düzenleniyor.

Cezaevlerinde lise ve mesleki eğitim merkezleri açılacak!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, cezaevlerinde lise ve mesleki eğitim merkezleri açılmasına ilişkin "Eğitim ve Öğretim İş Birliği Protokolü"nü imzaladı...

MEB mesleki eğitim için 61 ilde lise inşa edecek!

Milli Eğitim Bakanlığının, "2020 Yılı Yatırım Programı"na göre mesleki ve teknik eğitim yatırımları arasındaki projelerine 909 milyon 500 bin TL kaynak aktarması öngörülüyor...

Şanlıurfa’da bin 200 inşaat işçisine mesleki eğitim sertifikası verildi!

Haliliye Belediyesi ve İnşaatçılar ve Yapıcılar Derneğinin işbirliğiyle inşaat işçilerinin mesleki yeterlilik sertifikası almalarını sağlamak amacıyla başlatılan Mesleki Yeterlilik Eğitiminin ilk grubunu tamamlayan bin 200 işçiye sertifikaları verildi..

Eskişehir'de Yaşar Eğitim Vakfı Meslek Lisesi'nin temeli atıldı!

Eskişehir'de Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından hayata geçirilecek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin temeli atıldı.

Beylikdüzü Belediyesi'nden apartman görevlilerine eğitim!

“Apartman Görevlileri Mesleki Gelişim ve Uzmanlık Akademisi” eğitim programını hız kesmeden devam ettiren Beylikdüzü Belediyesi, son dönem eğitimine katılan ve başarı sağlayan 110 apartman görevlisine sertifikalarını takdim etti.

Lüleburgaz'a mesleki eğitim merkezi inşa ediliyor!

Lüleburgaz ilçesinde yapımına başlanılan Mesleki Eğitim Merkezi inşaatı sürüyor.

Gayrimenkul danışmanlarına, mesleki eğitim olanağı geliyor!

Eğitim Konfederasyonu Başkanı Ali İlseven ile Relax Seyhan Seyhan Gayrimenkul ve Yönetim Danışmanlığı Brokerları Seyhan Seyhan ve Bülent Kumaş, Mesleki Kişisel Gelişim ve Uzmanlık Eğitimlerinde ortaklaşa faaliyet vereceklerini açıkladı.

Mamak Şehit Polis Fehmi Şahin Eğitim Merkezi açıldı!

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül Boğaziçi Mahallesi’nde hizmete giren Şehit Polis Fehmi Şahin Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi’nin açılışına katıldı.

Kartal Soğanlık mesleği eğitim alanı imar planı askıda!

Kartal Soğanlık Mahallesi, 2 no.lu Gecekondu Önleme Bölgesinde Mesleki Eğitim Alanı amaçlı hazırlanan imar planı değişikliği askıda...

Çarşamba Mesleki Eğitim Merkezi tamamlanıyor!

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Sanayi Sitesi yanında inşaatı devam eden Mesleki Eğitim Merkezi inşaatında incelemelerde bulundu.

Mesleki Eğitim Kanunu değişilklik Haberi

Mesleki Eğitim Kanunu değişilklik

Lüleburgaz Gıda Maddeleri Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı İlhan Karaca,3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununun 4. maddesinde yapılan değişikliğe göre bazı mesleklerde ustalık belgesi şartının kaldırıldığını söyledi.


Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Lüleburgaz Gıda Maddeleri Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı İlhan Karaca, kanun hakkında şu bilgileri aktardı:


“3308 sayılı Mesleki eğitim Kanununun 4. maddesinde yapılan değişiklikle bazı mesleklerden iş yeri açarken 'Ustalık Belgesi' istenmeyecek. İş yeri açarken ustalık belgesi talep edilmeyecek olan meslekler, şarküteri, bakkal ve gıda pazarlama satış elemanlığı, meyve ve sebze satış elemanlığı, tarım ürünleri satış elemanlığı, kırtasiye ve Kitap satış elemanlığı, su ve deniz ürünleri satış elemanlığı, ayakkabı deri ve yan ürünleri satış elemanlığı, elektrik ve elektronik malzemeler satış elemanlığı, giyim ve giyim aksesuarları satış elemanlığı, inşaat malzemeleri satış elemanlığı, mobilya satış...