19 / 05 / 2024

Metaş icra

Metaş icra

METAŞ, İzmir 3. İcra Dairesi tarafından 32 kalemde satışa çıkarıldı. Tesis içindeki taşınmaz makine teçhizatları ile binaların ayrı ayrı değerlendirildiği satış için, fabrikanın entegre üretim tesisi olması nedeniyle "birlikte" satışı gerçekleştirildi.

Metaş Gayrimenkul Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Metaş Gayrimenkul Danışmanlık Anonim Şirketi Çatalca'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Süleyman Aktaş tarafından kuruldu.

İcra dairelerinin sayısı rekor artışla 900’e ulaştı!

Yurttaşların borcu her geçen gün artınca, yurt çapındaki icra dairelerinin sayısı da rekor artışla 900’e ulaştı.

İlamsız icra takibinde dikkat edilmesi gerekenler!

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'İcradan tarlasını aldığım kişi “Tarlam ucuza gitti” diyerek ilamsız icra takibi gönderdi. Ben itiraz ettim, icra durdu. Şimdi itirazın iptali yoluna gidecek olursa, nasıl bir durumla karşılaşırım?' sorusunu yanıtladı.

Kocaeli'de icra takibi dosya sayısı ile haciz dosyası sayısı mecliste!

Son 3 yılda Kocaeli'de icra takibi yapılan dosya sayısı ile haciz dosyası sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tarhan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yunanistan vatandaşından Fatih Belediyesi'ne icra takibi!

Arazisine Fatih Belediyesi tarafından ‘acele kamulaştırma’ yoluyla el konulan Yunanistan vatandaşı Danay Manias kazandığı dava sonrasında 33 milyon 985 bin TL'lik icra takibi başlattı

Sinan Akçıl'a icra şoku!

Besteci ve şarkıcı Sinan Akçıl icra şoku yaşadı. Saran Holding CEO'su Alan Kenan Saran alacaklı sıfatıyla besteci Sinan Akçıl hakkında İstanbul İcra Müdürlüğü'nde 40 bin TL'lik icra takibi başlattı.

Sanal icra dairesi uygulaması geliyor!

Yargı Reformu Stratejisine göre, icra ve iflas dairelerinin yönetim, personel ve teşkilat yapısını düzenleyen müstakil bir mevzuat hazırlanıyor.Bu kapsamda yeni icra daire modeli yangınlaştırılarak, sanal icra dairesi uygulamasına başlanacak. 

Demet Akalın'ın icra memuruna 10 yıl hapis!

Demet Akalın’ın, eşyalarına kasten zarar verdiği iddia edilen icra memuru ile ilgili dava açıldı.

4 maddede kiracının ilamsız icra yoluyla tahliyesi!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Avukat Figen Şimşek, 4 maddede kiracının ilamsız icra yoluyla tahliyesi konusunu kaleme aldı...

Aidatını ödemeyene icra takibi!

Aidatını ödemeyen kat maliki için Kat Mülkiyeti Kanunu Madde 20'ye göre, asıl alacakla birlikte her aidat için aylık yüzde 5 hesabı ile gecikme tazminatı alınabilir ve icra takibi başlatılabilir. 

Ev sahipleri dikkat! İcra takibi başlatabilirsiniz!

Evinizi sunduğunuz şekilde size bırakmayan kiracıdan değer kaybınızı hesaplattırıp temin edebilirsiniz. Eğer kiracınıza ulaşamıyorsanız, oturduğu süre zarfında size ne kadar kira borcu olduğunu hesaplatıp icra takibi işlemi başlatabilirsiniz.

Meta Hizmet Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Meta Hizmet Danışmanlık Limited Şirketi Sarıyer'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Fulya Bilgiç tarafından kuruldu.

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci'ye icra şoku!

Samsun Atakum Belediye Başkanı seçilen CHP'li Cemil Deveci, koltuğu AKP’li başkandan devralır almaz icra şoku ile karşılaştı.

Metaş icra Haberi

Metaş icra


Açılışını Menderes'in yaptığı Türkiye'nin ilk çelik fabrikası Metaş, icra kanalıyla çıktığı açık arttırmada 110 milyon 930 bin TL'ye satıldı. 1956 yılında Özsaruhan ailesi tarafından kurulan, bir dönem Yaşar Holding ve Uzanlar'ın işlettiği METAŞ'a 2006 yılında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu el koydu. İstanbullu Tanyeri ailesi fondan, METAŞ'ı 40 milyon 50 bin dolara satın alarak adını Cer Çelik olarak değiştirdi. İstanbullu Tanyeri ailesinde yaşanan kavgalar nedeniyle, yarım asırlık fabrikada üretimin durdu ve fabrika kapandı. Üretim yaptığı dönemde yıllık 850 bin ton kapasiteli tesiste 200'den fazla çalışan işsiz kaldı.  


Aycan Yatçılık aldı 


METAŞ, borçlarından kurtulamayınca İzmir 3. İcra Dairesi tarafından 32 kalemde satışa çıkarıldı. Tesis içindeki taşınmaz makine teçhizatları ile binaların ayrı ayrı değerlendirildiği satış için, fabrikanın entegre üretim tesisi olması nedeniyle "birlikte"...