06 / 05 / 2024

Metro hatlarının emlak sektörüne etkisi

Metro hatlarının emlak sektörüne etkisi

İstanbul'da son yıllarda emlak fiyatlarında önemli bir artış söz konusu. Özellikle kent merkezindeki yeni yapılar gayrimenkul piyasasını yukarılara taşıdı. Metro hatları da emlak değerlerini yükseltiyor...

Murat Kurum, 'İBB yönetimi metro hatlarını yapamadı' dedi! Ekrem İmamoğlu'ndan 'matematik göndermesi' geldi!

AK Parti'nin İstanbul adayı Murat Kurum, İBB yönetiminin vaadettiği metro hatlarını inşa etmediğini belirtti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise "Martta 65 kilometrelik hattımızı bitirmiş olacağız" diyerek, matematik göndermesi yaptı. İşte o açıklamalar...

İBB İstanbul'da yapımı devam eden iki metro hattının ihalesini iptal etti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yapım aşamasında olan Kaynarca-Pendik-Tuzla ve Kirazlı-Halkalı metro hatlarının ihalelerini iptal etti. İBB, söz konusu inşaat işleri için yeniden ihaleye çıkacak. İşte detaylar...

İstanbul'da Pazar günü bazı metro hatları ulaşıma kapatılacak! İşte nedeni

İstanbul'da yarın saat 11:00'dan itibaren bazı hatlardaki metro seferleri yapılamayacak. Metro İstanbul, Pazar günü kapalı olacak metro hatlarıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. İşte detaylar...

İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı metro hatları ne zaman açılacak?

İstanbul'un yeni metro hatlarına kavuşması için çalışmalar tam gaz devam ediyor. İstanbul Havalimanı-Gayrettepe, İstanbul Havalimanı-Halkalı ve Tavşantepe-Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Metro hatlarının en yakın zamanda hizmete sunulması planlanıyor.

Ulaştırma Bakanlığı 2 metro hattını İBB'ye devretmeyecek iddiası!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yapımı süren 37,5 kilometre uzunluğa sahip 9 istasyonlu Gayrettepe Havalimanı ile 31,5 kilometre uzunluğundaki 7 istasyonlu Halkalı- Havalimanı metro hatlarını İBB'ye devretmemek için hazırlık yapıyor.

İstanbul'daki metro hatlarının inşaatı borçlanma tekliflerine onay verilmedi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin inşaatı durdurulan metro hatlarının inşaatı için hazırladı dış borçlanma teklifi komisyonda gündeme alınmadı. 

Ekrem İmamoğlu: Duran metro hatlarının maliyeti 11 milyar TL!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, duran metro hatları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

İstanbul'da proje aşamasındaki metro hatları!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2021 yılında metro hatlarının ağını genişletmek için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. 199,40 kilometre metro hattı inşası için çalışan belediye proje aşamasındaki hatlarla ile de 808,50 kilometre ağa ulaşmayı hedefliyor.

İstanbul'da durdurulan metro hatlarında son durum ne?

Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da durdurulan metro hatlarının 371 milyon avroluk finans bulunarak tekrar inşaatlarına başlandığını belirtti.

Cathay Group, Altın Emlak ile iş birliği yapıyor!

Cathay Group, Nivo Ataköy ve Nivo İstanbul projelerin satış ve pazarlama süreçlerinde sektörde 20'nci yılını geride bırakan Altın Emlak ile iş birliği yapıyor...

YHT hatlarının yapımı hızlanacak!

On Birinci Kalkınma Planı (2019-2023) kapsamında ulaşımda çok önemli adımlar atılacak. Bu kapsamda yüksek hızlı tren hatlarının yapımı hızlanacak.

Altın Emlak Yetkilendirilmiş Belgelendirme Kuruluşu oldu!

Altın Emlak, Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından sınav ve belgelendirme yapma yetkisi aldı. Altın Emlak MYK Yönetim Kurulunun kararı ile sınav ve belgelendirme yapmak üzere YB-0217 kodu ile yetkilendirildi.

Altın Emlak temsilcileri buluştu!

Altın Emlak, Türkiye genelinde faaliyet gösteren temsilcileri ile Yalova’da bir araya geldi.

Metro hatlarının emlak sektörüne etkisi Haberi

Metro hatlarının emlak sektörüne etkisi

İstanbul'da son yıllarda emlak fiyatlarında önemli bir artış söz konusu. Özellikle kent merkezindeki yeni yapılar gayrimenkul piyasasını yukarılara taşıdı. Bunun yanında Üsküdar Sancaktepe ve Kadıköy-Kartal metro hatlarıyla Zincirlikuyu Beylikdüzü metrobüs hattı da İstanbul'da gayrimenkul fiyatlarını yüzde 30'lara varan oranda artırmış durumda. 


Türkiye'nin dünyaya açılan yüzü olan İstanbul'da şehirleşme faaliyetlerinin artmasıyla birlikte son yıllarda emlak fiyatlarında önemli bir yükselme söz konusu. Özellikle kent merkezinde yapılan markalı projeler, gayrimenkul piyasasını yukarılara taşıyor. Şehircilik çalışmalarının ulaşım altyapısı ile desteklenmesi, geliştirilen projelerin değerlerine de olumlu yansıyor. Eva Gayrimenkul değerlemenin yaptığı araştırmaya göre, Üsküdar Sancaktepe ve Kadıköy-Kartal metro hatlarıyla Zincirlikuyu Beylikdüzü metrobüs hattı, İstanbul'da gayrimenkul fiyatlarını yüzde 30'lara varan  oranda artırmış durumda. 


EVA Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Gökçen Taşkın, raylı sistemlerin konut projelerinin değerleri üstünde çok büyük...