27 / 04 / 2024

Murat Kurum, 'İBB yönetimi metro hatlarını yapamadı' dedi! Ekrem İmamoğlu'ndan 'matematik göndermesi' geldi!

Murat Kurum, 'İBB yönetimi metro hatlarını yapamadı' dedi! Ekrem İmamoğlu'ndan 'matematik göndermesi' geldi!

AK Parti'nin İstanbul adayı Murat Kurum, İBB yönetiminin vaadettiği metro hatlarını inşa etmediğini belirtti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise "Martta 65 kilometrelik hattımızı bitirmiş olacağız" diyerek, matematik göndermesi yaptı. İşte o açıklamalar...



Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum 'Türkiye Yüzyılı İstanbul Vizyonu Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. 'Sistem İstanbul' ismi altında projelerini duyuran Murat Kurum, mevcut İBB yönetiminin vaatlerini yerine getiremediğine dikkat çekti. 

İBB yönetiminin vaadettiği metro hatlarını gerçekleştiremediğini dile getiren Kurum, "İstanbul'un 1994 yılında başlayan parlak ilerleyişi maalesef 2019 yılında talihsiz bir fetret dönemine giriş yaptı. Yarı zamanlı belediyecilik anlayışıyla İstanbul problemler yumağı şekline geldi. İstanbul'da her bir vatandaşımız senede 288 saatini trafikte kaybediyor. 2019 yılında yüzde 47 olan trafik yoğunluğu bugün yüzde 64'e çıkmış durumda. Zirve saatlerinde yüzde 90'ları geçiyor. Bu kötü gidişin nedeni nedir. Neden, mevcut yönetimin ihmalkarlığıdır, iş bilmezliğidir, duyarsızlığıdır" açıklamasında bulundu. 

Murat Kurum, İBB yönetimi metro hatlarını yapamadı dedi! Ekrem İmamoğlu ndan matematik göndermesi geldi!

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Murat Kurum, beş senede 250 kilometre metro yapma sözü verildiğini belirtti ve "Bırakın bu sözü yerine getirmeyi 2019 yılından önce başlanan 10 metro hattının üçünün de yapımını durdurdular. 'Biz açtık' dediler, boy boy reklam bile verdiler" dedi. 

Kurum, açıldı denilen 47.3 kilometrelik metro hattının 8 kilometresinin zor yapıldığını dile getirdi ve "Durmadılar devam eden metro projelerini iptal ettiler. Daha da kötüsü iptal ettikleri yetmiyormuş gibi kazısı yapılan, temeli atılan metro şantiyelerimize kamyon kamyon hafriyat döktüler" açıklamasında bulundu.

Murat Kurum, İBB yönetimi metro hatlarını yapamadı dedi! Ekrem İmamoğlu ndan matematik göndermesi geldi!

İş Bankası Blokları İncirli Parseli Temel Atma Töreni’ne katılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu da yaptığı bir son dakika açıklamasında kendisine yöneltilen "Metro hatlarına yönelik eleştirisi var. 8 kilometre yaptılar, vaat ettiklerini vermediler, dedi. Bu konuda ne diyeceksiniz?" sorusunu yanıtladı. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, söz konusu açıklamasında 65 kilometrelik metro hattının Mart'ta tamamlanmış olacağının altını çizdi. 

"Matematiği bile unutarak siyaset yapan arkadaşların nasıl unutkan olduklarını, Kanal İstanbul sorusuna verdiği yanıtla görebilirsiniz" diye konuşan İmamoğlu, kendisi açısından Murat Kurum'un verdiği rakamların ve sayıların çok önemli olmadığını aktardı. 

Merkez Bankası faiz kararı öncesi altında flaş gelişme! Yatırımcılar dikkat! Bugün altın fiyatları ne kadar oldu?

Emeklilerin kök maaşları yüzde 33'lük zamla 10 bin TL’de kaldı! Aman dikkat!

Çanlar kredi kartları için çalıyor: Borçlar 1.2 trilyon liraya ulaştı!


Geri Dön