30 / 04 / 2024

Emeklilerin kök maaşları yüzde 33'lük zamla 10 bin TL’de kaldı! Aman dikkat!

Emeklilerin kök maaşları yüzde 33'lük zamla 10 bin TL’de kaldı! Aman dikkat!

SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarındaki artış oranı memur ve memur emeklisi ile eşitlendi ve yüzde 49,25 olarak güncellendi. Ancak kök aylıklarda zam sorunu devam ediyor. İşte detaylar...



Ocak 2024 itibarıyla memur ile memur emekli aylıklarında enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı ile beraber yüzde 49.25 oranında artış uygulanmıştı. SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise 6 aylık enflasyon oranında zam aldıkları için aylıklarındaki zam yüzde 37.5’te kaldı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarına yüzde 5 ek artış yapacaklarını ve oranı yüzde 42.6’ya çıkartacaklarını duyurdu. Bu oran da tepki alında SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarındaki artış oranı da memur ve memur emeklisi ile eşitlendi ve yüzde 49.25 yapıldı.

Fakat bu zam en düşük emekli aylığı alan yaklaşık 6 milyon emekliyi etkilemedi.  

Emeklilerin kök maaşları yüzde 33 lük zamla 10 bin TL’de kaldı! Aman dikkat!

MEMUR EMEKLİLERİNDEN TEPKİ GECİKMEDİ 

Cumhuriyet Gazetesi'nden Mustafa Çakır'ın haberine göre; söz konusu zamda “sahadan” gelen tepkilerin etkili olduğu belirtiliyor. Kuliste konuşulanlara göre, milletvekilleri kendilerine ulaşan bu eleştiri ve tepkileri, AK Parti Genel Merkezine iletti. 

İşçi ve Bağ-Kur emeklilerine ilişkin yükselişten sonra, memur konfederasyonları da harekete geçti. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, düzenlemenin emekliler açısından olumlu bir gelişme olmasına rağmen memur emeklilerinin bu iyileştirmenin dışında tutulmasının doğru bir yaklaşım olmadığının altını çizdi. 

Emeklilerin kök maaşları yüzde 33 lük zamla 10 bin TL’de kaldı! Aman dikkat!

KÖK AYLIKLAR ARTMADI

Prof. Dr. Veysel Ulusoy da her hafta değişen zam oranlarına ile ilgili açıklamalarda bulundu. Emekliye zam borsasının açıldığına dikkat çeken Veysel Ulusoy, "Geçen hafta 5 puan arttı. Bu hafta da 6-7 puan daha eklendi. Gözler gelecek haftaya çevrildi" ifadelerini kullandı. 

Fakat emekli maaşlarına yapılan yüzde 49.25’lik artışa rağmen yine milyonlarca emeklinin kök aylığı 10 bin TL'den düşük olacak. Bu emekliler maaşlarını 10 bin TL olarak almaya devam edecek. 

Aktarılan bilgilere göre, kök maaşlar yüzde 33 oranında artışla 10 bin Türk Lirası'nda kaldı. 

2023'te kısa dönem araç kiralama gün sayısı yüzde 40 arttı! 

Çanlar kredi kartları için çalıyor: Borçlar 1.2 trilyon liraya ulaştı!

İstanbul'da ev kiralamak için 3, Ankara'da ev kiralamak için 2 emekli aylığı lazım!


Geri Dön