06 / 05 / 2024

metro hattı 2016

metro hattı 2016

Avrupa Yakası'nda 2 metro hattı bir de tramvay hattı için çalışmalar başlıyor. İhaleye çıkacak hatların yer teslimleri sonrasında 15 gün içinde çalışmalarının başlayacağı planlanıyor.

Dudullu-Bostancı Metro Hattı 2022'de hizmete açılacak!

2016'da inşasına başlanan Dudullu Bostancı Metro Hattı'nın 2022'de hizmete açılacağı açıklandı.

İkitelli-Ataköy Metro Hattı'nda rayların döşenmesine başlandı!

İBB tarafından yapımına 2016'da başlanılan ve Avrupa Yakası'nın önemli hatlarından olan İkitelli-Ataköy Metro Hattı'nda rayların döşenmesine başlandı. İlk ray kaynağını İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptı...

İBB, 5 metro hattının yapım ihalelerini tamamladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2016'da ön yeterlilik ihalesine çıktığı 6 metro hattının elektro-mekanik işlerinin yapım ihalelerini biri dışında tamamladı.

Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı ihalesi 9 Eylül'e ertelendi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı İnşaat ve Elektromekanik İşleri yapım işinin ihalesi 9 Eylül 2016 tarihine ertelendi.

Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı ihalesi 20 Eylül'e ertelendi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı İnşaat ve Elektromekanik İşleri yapım işinin ihalesi 20 Eylül 2016 tarihine ertelendi.

Beşiktaş-Sarıyer Metro Hattı ihalesi 27 Haziran'da!

2 semt arasını 22 dakikaya indirecek olan Beşiktaş-Sarıyer Metro Hattı ihalesi 27 Haziran 2016 tarihinde gerçekleşecek.

Kadıköy - Kartal Metro hattında konut fiyatları hareketlenecek!

Kentsel dönüşüm ve Kadıköy - Kartal Metro hattının itici gücüyle fiyatları son 3 yılda yüzde 250 primlenen Kartal'ın gayrimenkul pazarı, 2016 yılında yeni bir yükseliş ivmesine sahne olacak.

Çekmeköy-Üsküdar Metro Hattı'nın açılışı 1 yıl ertelendi!

Anadolu yakasının ikinci metro hattı olacak Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metrosu 1 yıl gecikiyor. Doğuş İnşaat'ın yapımını üstlendiği ve bu yıl açılması planlanan hattın açılışı Eylül 2016'ya ertelendi.

Çekmeköy Üsküdar metro hattının açılışı ertelendi!

Doğuş inşaat tarafından hayata geçirilen ve bu yıl açılması planlanan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metro hattının açılışı Eylül 2016'ya ertelendi.

Çekmeköy yeni metro hattıyla cazibe merkezi oluyor!

İstanbul'un yükselen yıldızı Çekmeköy 2016 Nisan'ında açılacak olan yeni metro hattıyla yeni cazibe merkezi oluyor. Yeşil alanları, siteleri, okullarıyla yaşanabilir bir ilçeye imza atan Çekmeköy Belediye Başkanı Poyraz yeni projelerini anlattı.

Çekmeköy'deki metro hattı arsa fiyatlarını yükseltti!

İstanbul Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Üsküdar-Çekmeköy metro hattının ilk etabının altyapı işlemlerinin tamamlanmak üzere olduğunu ifade ederek "2016 yılı nisan-mayıs aylarında fiili olarak vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz" dedi

Gayrettepe- 3. Havalimanı metro hattı yapım ihalesi 2016'da!

Ulaştırma Bakanı Bilgin, Gayrettepe-3. Havalimanı metro hattının proje çalışmalarına başlandığını bildirdi. Etüd-proje yapımı işinin en fazla 1 yıl içinde bitirilmesi, 2016'da da söz konusu hattın yapım ihalesine çıkılması planlanıyor.

Üsküdar-Çekmeköy metro hattı arsa fiyatlarını yükseltti!

2016 yılı nisan-mayıs ayında vatandaşların hizmetine sunulacak Üsküdar-Çekmeköy metro hattı, emlak değerlerine doping etkisi yaptı. Bölgede metrekaresi 150-200 lira olan arsa değerleri, bin 500 ile 2 bin liraya kadar çıktı.

metro hattı 2016 Haberi

metro hattı 2016

Avrupa Yakası'nda 2 metro hattı bir de tramvay hattı için çalışmalar başlıyor. Söz konusu hatlar için ihale düzenlenecek. Öncelikle ihaleye çıkacak hatların yer teslimleri sonrasında 15 gün içinde çalışmalarının başlayacağı planlanıyor.




KİRAZLI-HALKALI METRO HATTI


9.7 kilometrelik uzunluğa sahip hattın 9 istasyondan meydana gelmesi hedefleniyor. Söz konusu metro hattının yer tesliminden sonra 1.080 günde tamamlanması planlanıyor. İhalesi 18 Temmuz'da yapılacak.

Kirazlı Halkalı metro hattı Küçükçekmece, Bahçelievler ve Bağcılar semtlerinden geçecek. Metro hattı aktif olarak kullanılan M1BAksaray Otogar Kirazlı hattının bir uzantısı olacak. Hat, Kirazlı-Metrokent-Olimpiyat Parkı, Havalimanı-İkitelli ve Marmaray ile bağlantılı olacak.





HALKALI-KİRAZLI METRO DURAKLARI

- Halkalı istasyonu

- Yarımburgaz İstasyonu

- Toplu Konut İstasyonu

- Hastane İstasyonu

-...