11 / 05 / 2024

metro inşaatları durdu mu

metro inşaatları durdu mu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, koronavirüse karşı şantiyelerde alınan önlemleri açıkladı. Yapılan açıklamada, "Toplu çalışmayı gerektiren iş kalemlerinde çalışmaya ara verilerek personel ücretli izne çıkarılmıştır" denildi.

İstanbul'da raylı sistem atağı! Metro inşaatları tam gaz!

Posta Gazetesi köşe yazarı Hakan Çelik, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun İstanbul'daki metro çalışmalarına ilişkin açıklamalarını kaleme aldı. İşte Hakan Çelik'in 'İstanbul'da raylı ulaşım hamlesi' başlıklı yazısı...

60 bin şantiyede inşaatlar durdu!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON), önceki gün çimento faaliyetlerine karşı iş bırakma eylemine başladı. 24 Eylül'e kadar devam edecek olan boykotta 60 bin şantiyede inşaat durdu. 

İstanbul'daki metro inşaatlarında son durum ne?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde ulaşım problemini ortadan kaldırmak için metro inşaatlarına aralıksız devam ediyor. Peki İstanbul'un hangi bölgelerinde metro projeleri hayata geçiriliyor. İşte detaylar...

İBB metro inşaatları için dış borçlanma talebinde bulanacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, devam eden metro inşaatları için 52 milyon euro dış borçlanma talebinde bulunacak.

İstanbul'da devam eden metro inşaatları ve açılış tarihleri!

İBB, ulaşıma çare olabilmek için metro inşaatlarına devam ediyor. İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yapımı devam eden metro inşaatları hakkında bilgi paylaşıyor.

İBB'den 4 metro hattı için 580 milyon dolarlık Eurobond satışı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul içerisinde yürütülen metro inşaatları için  uluslararası sermaye piyasalarına 580 Milyon Dolarlık Eurobond ihraç edildiğini söyledi.

İstanbul'daki duran metro inşaatları için nasıl kredi alındı?

Gazeteci Fatih Altaylı İstanbul'da duran metro inşaatlarının devam etmesi için alınan kredi meselesini tüm boyutları ile aktardı..

Sinop'ta imar planı iptal edildi! Tüm inşaatlar durdu!

Sinop Belediyesi'nce hazırlanan ve mecliste kabul edilip, onaylanan, kentin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Revizyon ve İlave Uygulama İmar Planları iptal edildi. Bölgede tüm inşaatlar durduruldu.

Ekrem İmamoğlu: Metro inşaatları hızlanacak!

CHP İstanbul büyükşehir belediye başkanı adayı Ekrem İmamoğlu, metro inşaatlarına hız kazandıracaklarına hız vereceklerini söyledi. Yeşil alan sayısını artıracaklarını söyleyen İmamoğlu, ''Yapılaşmanın önüne geçilmeli” dedi.

Selim Akyıldız metro inşaatları için uyardı!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal, ihalesi yapılan 6 metro projesini iptal etmişti. Metro inşaatlarının durdurulmasının ciddi sorunlara yol açabileceği tartışılıyor.

İstanbul Fındıklı Parkı metro inşaatı için kapatıldı!

İstanbul Fındıklı Parkı, metro inşaatı gerekçesi ile halka kapatıldı, parktaki oyun alanı yıkıldı. Boğaziçi’nin nadir yeşil alanlarından olan Fındıklı için tehlike çanları çalıyor.

Kabataş Fındıklı Parkı'nda metro inşaatı protestosu yapıldı!

Kabataş'taki Fındıklı Parkı'nın bir bölümünün metro inşaatı nedeniyle kapatıldığı gerekçesiyle eylem yapıldı.

Kabataş Fındıklı Parkı'ndaki metro inşaatı protesto edildi!

TMMOB ve Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi üyelerinin de aralarında bulunduğu bir grup, Kabataş'taki Fındıklı Parkı'nın bir bölümünün metro inşaatı nedeniyle kapatıldığı gerekçesiyle eylem yaptı.

metro inşaatları durdu mu Haberi

metro inşaatları durdu mu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, tüm dünyayı etkisi altına alan Korona Virüs (KOVİD-19)'a karşı şantiyelerde alınan önlemlerini açıkladı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Toplu çalışmayı gerektiren iş kalemlerinde çalışmaya ara verilerek personel ücretli izne çıkarılmıştır." denildi.

Bakanlıkın yaptığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

2019 yılı Aralık ayı içinde Çin Halk Cumhuriyeti’nin Wuhan Şehri’nde başlayan Koronavirüs Salgını küresel çapta toplumsal hayatı derinden etkilemektedir. “Dünya Sağlık Örgütü” tarafından “pandemi”, yani dünya genelinde yaşayan pek çok insanı etkileyen salgın hastalık olarak tespit edilen Koranavirüs’ün yayılmasının engellemesi için ulusal otoriteler ve uluslarası örgütlerce bir kısım tedbirlerin uygulanmasına başlanılmıştır.

Söz konusu virüsün yayılmasını engellemek amacıyla Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü şantiyelerinde Sağlık Bakanlığı tarafından belirtilen tüm tedbirler alınmıştır.

Bu kapsamda;

-Salgın açıklamasına paralel olarak öncelikle esnek çalışma düzenine geçilmiştir.

-Toplu çalışmayı gerektiren...