18 / 05 / 2024

metro inşası

metro inşası

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım İnönü Bulvarı'yla ilgili, ''Meclis güzergahındaki yolun açılması Ekim sonu gibi planlanıyor ama arkadaşlar daha önce açılması için ellerinden gelen gayreti gösterecekler. Hedefimiz Ekim sonundan ö

Baraj inşası kamulaştırmaları için yeni düzenleme!

Baraj inşası için gerekli taşınmazların kamulaştırılması konusunda yetki tanınan idarenin talebiyle il dahilinde görev yapmak üzere valilik bünyesinde komisyon kurulacak...

Musul Havalimanı'nın yeniden inşasına Türkiye talip oldu!

 Musul Havalimanı'nın yeniden inşası için Türkiye'den yatırım teklifi yapıldığı belirtti.

Diyanet Vakfı’na verilen tesislerin inşası için KDV muafiyeti!

Diyanet İşleri Başkanlığı'na verilen tesislerin inşası için Türkiye Diyanet Vakfı’na yapılacak teslim ve hizmetler istisna kapsamında.

Irak'ta 100 binden az olmayan konut inşası için gerekli bütçe sağlandı!

Irak Parlamento Başkanı Muhammed el-Halbusi, "Devlet alternatif bulana dek, gecekonduların kaldırılmasının durdurulduğunu, vilayetlerdeki nüfusa göre dağıtılmak üzere 100 binden az olmayan konut inşası için gerekli bütçenin sağlandığını ilan ediyoruz" dedi.

İzmir'de metro inşaatında iş kazası: 1 ölü!

İzmir Narlıdere'de metro inşaatında iş kazası sonucu yaralanan kişi, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

İstanbul Havalimanı inşasının ÇED raporu mecliste!

İstanbul Havalimanı'nın inşasından önce projenin ÇED raporunda yer alan bazı hususlarla ilgili gerekli çalışmaların yapılıp yapılmadığı meclis gündemine taşındı. CHPli Akar, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İsrail'den Batı Şeria'da 2 bin 300 konut inşasına onay!

İsrailli sivil toplum kuruluşu Peace Now, Tel Aviv yönetiminin son zamanlarda Batı Şeria'da İsrailli yerleşimciler için 2 bin 300 yeni konut inşasını onayladığını belirtti.

Yenibosna'da metro inşaatı bulunan cadde çöktü!

Yenibosna'da yapımı devam metro inşaatının yakınındaki caddede çökme meydana geldi. 

Google 20 bin yeni konutun inşasına başlıyor!

Google, merkezinin bulunduğu San Francisco’da yaşanan konut krizini çözmek için 1 milyar dolarlık yatırıma hazırlanıyor. Şirket, 1 milyar dolarlık yatırımla 20 bin yeni konutun inşasına başlayacak.

İnşasına başlanmamış yol yapım çalışmaları mecliste!

Projeleri bitirildiği halde inşasına başlanmamış veya tamamlanmamış yol yapım çalışmaları TBMM gündemine taşındı. CHP'li Gök, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Çin Şandong'ta metro inşaatında göçük: 5 ölü!

Çin’in kuzeydoğusunda bulunan Şandong eyaletinde bir metro inşaatında oluşan göçükte mahsur kalan 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Olay sonucunda ölü sayısı 5'e yükseldi.

İsrail 805 yeni konut inşası için ihale açtı!

İsrail, Doğu Kudüs'te 805 yeni konut inşası için ihale açtığını duyurdu. 

Hastane inşası için bağışlanan araziler meclis gündeminde!

Hastane inşası amacıyla bağışlanan arazilere, şehir hastanelerinin kapasite sorunları ve Adana'nın bazı bölgelerindeki hastane ihtiyacı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Barut, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

metro inşası Haberi

metro inşası


     Bakan Yıldırım, Romanya Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Ovidiu İoan Silaghi ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. 

     Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, iki ülke arasında özellikle son yıllarda gerçekleşen üst düzey ziyaretlerle ilişkilerin güçlenerek, iki ülke ticaretindeki rakamlara da yansıdığını, 2011 sonu itibariyle 6,6 milyar dolar seviyelerine ulaştığını kaydetti. 

     İki ülke arasındaki ulaşım imkanlarının geliştirilmesiyle bu rakamların çok daha yüksek seviyelere çıkacağını ifade eden Yıldırım, konuk bakanın ziyareti kapsamında Romanya ile ilişkilerin nasıl daha ileriye taşınabileceğini değerlendireceklerini söyledi. 

     Romanya'nın Balkanlar'da Türkiye'nin en önemli müttefik ülkelerinin başında geldiğini belirten Yıldırım, başından beri Romanya'nın, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliği konusunda samimi desteğini sürdürdüğünü, Türkiye'nin Avrupa Birliği ile ortak projelerde Romanya'yla da birlikte çalışmayı arzu ettiğini dile getirdi. 

     Bakan...