06 / 05 / 2024

metro istasyon

metro istasyon

Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı projesi kapsamında Bebek Aşiyan Parkı’nda istasyon kurulması planlanıyor. İBB, proje dosyasını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sundu.

Gebze-Darıca Metro Hattı 2023'te açılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gebze-Darıca Metro Hattı yaklaşık 15,6 kilometre uzunluğunda çift hat sistem olmak üzere, 12 istasyon, bir depo sahasından oluşuyor" dedi ve hattın 2023'te açılmasının planlandığını belirtti.

İzmir Narlıdere Metrosu’nda iki istasyon birleşti!

Çalışmalarına devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımına devam ettiği Fahrettin Altay ile Narlıdere arasındaki 7,2 kilometrelik metro hattında ilk iki istasyon birbirine bağlandı.

Gebze Darıca metro hattında çalışmalar hızlandı!

Gebze- Darıca metro hattının 3 istasyon ve depo sahası için çalışmalara hızla devam ediliyor. metro inşaatının Adliye, Mutlukent ve Gebze Kent Meydanı istasyonlarıyla OSB bölgesindeki depo sahasında kazı çalışmalarına devam ediliyor.

Göztepe-Ataşehir-Ümraniye Metro Hattı’nın ilk durağı belli oldu!

İBB tarafından 5 yıl önce 60.Yıl Parkı'na yapılması planlanan caminin yerine metro yapılacak. Metro, Göztepe – Ataşehir – Ümraniye Metro Hattı’nın ilk istasyon durağı olacak.

Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı'nın ihalesi bugün!

Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenkent-Esenyurt metro hattı ihalesi bugün saat 10:00'da gerçekleşecek. Bölgedeki trafiği rahatlatacak metro hattında 11 istasyon yer alacak.

Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı'nın ihalesi yarın!

Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenkent-Esenyurt metro hattı ihalesi yarın gerçekleşecek. 18,5 kilometre uzunluğundaki metro hattında 11 istasyon yer alacak.

Gaziantep'e Karataş-İstasyon arası metro projesi müjdesi!

Büyükşehir Belediye Meclis toplantısı başkan Fatma Şahin başkanlığında yapıldı. 65 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında metro müjdesi de verildi.

Göztepe-Ataşehir-Ümraniye Metro Hattı için start verildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Göztepe - Ataşehir - Ümraniye Metro Hattı için düğmeye bastı. 11 istasyon olarak planlanan Göztepe-Ataşehir-Ümraniye Metro Hattı için bakanlığa başvuru yapıldı...

Vezneciler-Sultangazi Metro Hattı durakları!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan Vezneciler-Sultangazi Metro Hattı projesi, 17,31 kilometre uzunluğunda olacak. Vezneciler-Sultangazi Metro Hattı projesi, 15 istasyon ve 1 depo alanından oluşuyor.

Kocaeli Körfez - Kartepe Metro Hattı güzergahı belli oldu!

Kocaeli Körfez Atalar'dan Kartepe'ye Cengiz Topel Havalimanı'na kadar planlanan Körfez - Kartepe Metro Hattı projesinde güzergah netleşti. Körfez - Kartepe Metro Hattı'nda 23 istasyon olacak. İşte detaylar...

Mecidiyeköy Mahmutbey metro hattı ne zaman bitecek?

18 Eylül 2013'te ihaleye çıkan ve 9 Şubat 2014'te temeli atılan Mecidiyeköy Mahmutbey metro projesi kapsamında açılışın 2017 tarihinde yapılması planlanıyor. Proje kapsamında 15 istasyon bulunuyor

Şişhane-Haliç Metro Geçiş Köprüsü-Yenikapı Metro hattı açıldı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan " Bugün açacağımız hat 3,5 km ve 3 istasyon. Ancak dünyanın en zor metro inşaatının gerçekleştiği bir hat oldu " dedi.

Bağlarbaşı araç trafiğine açıldı!

Bağlarbaşı metro istasyon çalışmaları kapsamında trafiğe kapatılan yollar 2 şerit olarak yaya ve araç trafiğine açıldı. Üsküdar - Ümraniye - Çekmeköy- Sancaktepe Metro Hattında çalışmalar aralıksız sürüyor.

metro istasyon Haberi

metro istasyon

Maçka Parkı’ndan sonra şimdi de Bebek Aşiyan Parkı’nın 8 bin 200 metrekaresi istasyon olacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yapmayı planladığı Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı proje dosyasını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sundu.


Ağaçlar taşınacak


Dosyaya göre Hisarüstü- Aşiyan Füniküler Hattı’na giriş istasyonu, Hisarüstü İstasyonu ile Boğaziçi Üniversitesi ana giriş kapısı yanında inşa edilirken çıkışı ise İstanbul Boğazı sahilinde bulunan Aşiyan Parkı’na yapılacak. İstasyon alanında bulunan 26 ağaç da taşınacak. Finiküler projesinin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci önceki gün başlatıldı. İBB tarafından Hisarüstü- Aşiyan Füniküler Hattı’na ilişkin hazırlanan imar planları geçtiğimiz ay kabul edilmişti. Parka yapılacak istasyon alanında bulunan 26 ağaç taşınarak belediyenin belirleyeceği başka noktalara dikilecek. Park genelinde ise 75 ağaç bulunuyor. 2019 yılında hizmete girmesi planlanan 800 metrelik hat, saatte çift...