02 / 10 / 2024

Metro Üstgeçit

Metro Üstgeçit

Şirinevler’deki üstgeçitte insan seli. Metro, metrobüs, otobüs ve minibüs yolcuları aynı köprüyü kullanmak zorunda kaldığından ortalık mahşer yerine dönüyor. Geçitte yaya trafiği kilitleniyor

12 soruda İstinye-İTÜ-Kağıthane Metro Hattı!

İstinye-İTÜ-Kağıthane Metro Hattı nereden geçecek? Kaç istasyondan oluşuyor? Hangi hatlara entegre edilecek? İşte tüm detaylarıyla İstinye-İTÜ-Kağıthane Metro Hattı...

Kadıköy Haydarpaşa Garı Üstgeçit Köprüsü imar planı askıda!

Kadıköy İlçesi, Haydarpaşa Garı Üstgeçit Köprüsü Projesi'ne ilişkin Nazım İmar Planı tadilatı ve Uygulama İmar Planı bugün askıya çıkarıldı..

Büyükçekmece Yat Limanı imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Büyükçekmece, Üstgeçit Durağı mevkiinde yer alan Büyükçekmece Yat Limanı'nın imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

Kocaeli'de evin içini gören üstgeçit yıkılacak!

Kocaeli'de D-100 Karayolu’nun üzerinde inşa edilmiş üstgeçitin ilginç bir nedenle yıkımına karar verildi. Üstgeçitten evinin odalarının görüldüğünü söyleyen bir kadın dava açtı.

Kocaeli'de 2016'da en büyük yatırım ulaşıma ayrıldı!

Kocaeli'de 2016 yılında en büyük yatırım ulaşıma yapıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç duyulan noktalarda birçok üstgeçit, köprü, viyadük ve bulvarı hizmete açtı.

Ordu yürüyen merdivenli üstgeçit için çalışmalar başladı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşın teleferiğe ve sahile daha kolay ve güvenli ulaşmasını sağlamak amacıyla projelendirilen üst geçidin yapım çalışmalarına başlandı.

Sakarya Erenler Üstgeçit Projesi'nin ihalesi bugün!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, Erenler ADA AVM önüne kazandırılacak Üst Geçit Projesi’nin ihalesine bugün çıkılacağını açıkladı.

Haliç-Unkapanı Karayolu Tüneli Tüp Geçit ihalesi yarın!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın “ustalık eserim” diye nitelendirdiği Haliç-Unkapanı Karayolu Tüneli Tüp Geçit Projesi yarın ihaleye çıkıyor. 6 metro hattının ihaleleri de 2 ay içinde yapılacak.

İstanbul'da 6 metro hattı ihaleye çıkıyor!

İBB, Haliç-Unkapanı Karayolu Tüneli Tüp Geçit Projesi ile Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt, Başakşehir-Kayaşehir, Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli ve Sarıgazi-Taşdelen-Yenidoğan gibi pek çok güzergahta metro yapımı için düğmeye bastı.

Şanlıurfa'ya yeni üstgeçit!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Tugay önüne 50 metre uzunluğunda ve 3 metre genişliğinde yapılması planlanan çift asansörlü üst geçidin yapımına başladı.

Kocaeli'ye yeni üstgeçit yapılacak!

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi Üniversite Hastanesi yolu üzerinde bulunan B kapısında öğrenci giriş ve çıkış yoğunluğunun fazla olduğu ışıklı hemzemin kavşağın kaldırılması amacıyla yaya üstgeçit köprüsü yapılacak.

Karaman'a yeni üstgeçit!

Karaman Belediyesi tarafından projelendirilen ve Siyahser Mahallesi ile Beyazkent Mahallesi arasında yapılması planlanan üstgeçit projesinin yapım ihalesi gerçekleşti.

Menderes Metro İstasyonu'na İTÜ eli!

Esenler Belediyesi ile İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen atölye çalışmasında Mimarlık Fakültesi öğrencileri, Menderes Metro İstasyonu için hazırladıkları farklı konseptlerdeki 6 projenin sunumunu yaptılar.

Metro Üstgeçit Haberi

Metro Üstgeçit

Günün her saati tıklım tıkış bir üst geçit. Özellikle de işe gidiş ve dönüş saatlerinde. Hafta sonları ise mahşer yerinden farksız. Peki nedir bu izdihamın nedeni? Dört farklı yön için tek bir geçit olması!


Yani metro, metrobüs, otobüs ve minibüs duraklarına gitmek isteyen vatandaşlar aynı üst geçidi kullanıyor. Hal böyle olunca da geçit tıkanıp kalıyor. 


Polis müdahale etti


Keşmekeşin hiç eksik olmadığı bu geçitte, hafta sonu öyle bir yoğunluk vardı ki akıllara zarar! 


İnsan seli nedeniyle geçit kilitlenip kaldı, kimse adım bile atamadı. Haliyle sinirler gerildi, kavga gürültü gırla gitti. Köprüdeki düğüm çözülmeyince olaya polis el koydu. Ekipler köprünün üzerinde kordon oluşturdu ve yayaları yönlendirmeye çalıştı gelin görün ki bu çabalar da çözüm olmadı. Vatandaşın köprüyü geçmesi dakikalar sürdü. Yaklaşık yarım saatlik mücadelenin...