25 / 08 / 2024

Şirinevler'deki üst geçitte insan seli oluşuyor!

 Şirinevler'deki üst geçitte insan seli oluşuyor!

Şirinevler’deki üstgeçitte insan seli. Metro, metrobüs, otobüs ve minibüs yolcuları aynı köprüyü kullanmak zorunda kaldığından ortalık mahşer yerine dönüyor. Geçitte yaya trafiği kilitleniyor



Günün her saati tıklım tıkış bir üst geçit. Özellikle de işe gidiş ve dönüş saatlerinde. Hafta sonları ise mahşer yerinden farksız. Peki nedir bu izdihamın nedeni? Dört farklı yön için tek bir geçit olması!


Yani metro, metrobüs, otobüs ve minibüs duraklarına gitmek isteyen vatandaşlar aynı üst geçidi kullanıyor. Hal böyle olunca da geçit tıkanıp kalıyor. 


Polis müdahale etti


Keşmekeşin hiç eksik olmadığı bu geçitte, hafta sonu öyle bir yoğunluk vardı ki akıllara zarar! 


İnsan seli nedeniyle geçit kilitlenip kaldı, kimse adım bile atamadı. Haliyle sinirler gerildi, kavga gürültü gırla gitti. Köprüdeki düğüm çözülmeyince olaya polis el koydu. Ekipler köprünün üzerinde kordon oluşturdu ve yayaları yönlendirmeye çalıştı gelin görün ki bu çabalar da çözüm olmadı. Vatandaşın köprüyü geçmesi dakikalar sürdü. Yaklaşık yarım saatlik mücadelenin ardından yayalar nihayet köprüyü geçti.


Köprü tıkandı, yayalar kırpırdayamadı


Hafta sonu, üstgeçitte akıllara zarar bir manzara vardı. Yüzlerce kişi köprüye yönelince izdiham çıktı. Yaşadıkları bu eziyete tepki gösteren vatandaşlar bir an önce yeni bir düzenleme yapılmasını istedi.


Habertürk



Geri Dön