07 / 05 / 2024

metro ve tramvay ulaşımı

metro ve tramvay ulaşımı

İstanbul, her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Ziyaretçilerin yaşadığı en büyük problemi ise bilgilendirme eksiklikleri oluşturuyor. Turistler, her noktada daha çok bilgilendirme istiyor...

Milyonlarca İstanbullu için toplu taşımada yeni dönem başlıyor: Otobüs, metro, vapur, tramvay...

İstanbul'da toplu taşıma kullananlar için sevindirici haber geldi. Artık kent genelinde otobüs, vapur, metro ve tramvay hatlarında kredi ve banka kartları veya ön ödemeli kartlarla yapılan ödemelerde yüzde 33,33 indirim uygulanacak. Milyonlarca kişiyi sevindiren bu dönem 1 Kasım’da başlıyor.

Metro ve metrobüse yakın en ucuz kira 21 bin TL'den başlıyor! İşte ilçe ilçe İstanbul'da kira fiyatları!

Endeksa tarafından açıklanan resmi verilere göre, metro ve metrobüse yakın en ucuz kira 21 bin TL'den başlıyor. İşte ilçe ilçe İstanbul'da kira fiyatları...

Bayramda toplu taşıma ücretsiz mi? İBB resmen açıkladı! Metro, otobüs ve marmaray bedava olacak mı?

Milyonlarca vatandaş bayramda otobüslerin, metro ve Marmaray’ın ücretsiz olup olmadığını araştırıyor. İBB'den konuyla ilgili son dakika açıklaması geldi...

2022 Ramazan Bayramı’nda metrobüs, otobüs, metro, köprü ve otoyollar ücretsiz mi? 

Ramazan Bayramı ziyaretlerinde marmaray, şehir hatları vapurları, metro, metrobüs, otobüs (İETT) ve tramvay gibi toplu taşıma araçlarının çalışma durumu belli oldu. Bayram tatilinde toplu taşıma, köprü ve otoyollar ücretsiz olacak mı, bedava mı? 

İstanbul'da İETT başta toplu taşıma ve taksiye büyük zam geldi! Öğrenci ve tam akbil kaç lira oldu?

Son Dakika haberi.. İETT başta olmak üzere İstanbul'da minibüs, servis, taksi, metro ve Marmaray gibi toplu ulaşım araçlarına yüzde 40 zam yapıldı. Öğrenci akbili ve tam akbil zamlı fiyatları kaç lira oldu. İşte detaylar...

Üçyol-Buca Metro Hattı ihalesi 15 Şubat'ta!

İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) raylı sistem yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Görev süremin ilk dört yılında toplamda 18,5 kilometrelik yeni metro ve tramvay hatlarını İzmir'in raylı sistem ağına dahil edeceğiz" dedi.

Bisiklet ile scooter yollarını metro ve tren hatlarına entegre edeceğiz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, daha akıllı ve modern ulaşım sistemlerine ağırlık verilmesi gerektiğine dikkat çekerek "Bu kapsamda bisiklet ve scooter yollarını metro ve tren hatlarına entegre edeceğiz” diye konuştu.

Başakşehir Şehir Hastanesi'nin metro ve karayolu inşaatı devam edecek mi?

İBB'den Başakşehir Şehir Hastanesi'nin metro ve karayolu inşaatına ilişkin yapılan açıklamada, metro ve karayolu inşaatının devam edip edilmeyeceğine ilişkin girişimde bulunulmadı dendi...

İzmir'de metro ve tramvay projeleri vaktinde tamamlanacak!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir'in Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na ilettiği metro projelerini yakından takip ettilerini belirterek, metro ve tramvayda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin eksikliklerini tamamlaması gerektiğini söyledi.

Avcılar’a metro ve imar müjdesi!

AK Parti Avcılar Belediye Başkan Adayı Dr. İbrahim Ulusoy, Avcılar’a metro geleceğinin müjdesini verdi. Ulusoy, birçok mahallede bulunan imar sorunun seçimlerden hemen sonra çözüleceğini dile getirdi.

Sultangazi'ye metro ve tramvay müjdesi!

Yerel seçimler için hazırladığı projeleri anlatan Sultangazi AK Parti Belediye Başkan adayı Abdurrahman Dursun, yeni dönemde Vezneciler- Sultangazi- Fenertepe metro hattı ile Habibler-Tepeüstü tramvay hatlarının hayata geçirileceğini söyledi.

Beylikdüzü'ne metro ve tramvay müjdesi!

''Şehrin tüm ulaşım ihtiyacını ortadan kaldıracak projelerle geliyoruz'' diye konuşan AK Parti Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Mustafa Necati Işık, Beylikdüzü'ne metro müjdesi verdi.

Nihat Zeybekci'den İzmir'e metro müjdesi!

İzmir projelerini anlatan AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci  "Önceliğim altyapı olacak. Eş değer öneme sahip bir de trafik var. Metro ve İZBAN ile ulaşım ağı kuracağım. İzmir’e estetik bir dokunuş yapacağım" dedi.

metro ve tramvay ulaşımı Haberi

metro ve tramvay ulaşımı

Ziyaretçilerin yaşadığı en büyük problemi ise bilgilendirme eksiklikleri oluşturuyor. Yabancı turistler için metro ve tramvay hat çizelgeleri büyük bir kolaylık sağlasa da, diğer ulaşım araçları için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Turistler, her noktada daha çok bilgilendirme istiyor.


İstanbul’da toplu taşıma araçlarındaki bilgilendirme eksikliği şehre yabancı olanları zor durumda bırakıyor. Özellikle otobüs duraklarındaki bilgilendirme eksikliği raylı sitemleri kullanamayanları oldukça uğraştırıyor. Otobüs duraklarında hattın kalktığı ve varacağı yer dışında hiçbir bilgilendirme yok. Bu nedenle kalkış ve varış noktaları arasında bir yere gidecek olan yolcular gidecekleri yeri mecburen birilerine soruyor. Bu durumdan en çok şikayetçi olanlar ise yabancı turistler. Yedikule, Eyüp, Rumelihisarı, Çamlıca gibi İstanbul’un en önemli tarihi ve turistik mekânlarına ulaşmakta sıkıntı yaşayan turistler, Türk vatandaşları ile iletişim de kuramayınca istedikleri...