03 / 05 / 2024

Metrorail Forumu sergisi

Metrorail Forumu sergisi

9 - 10 Nisan 2015 yılında düzenlenecek “ İstanbul MetroRail Forumu ve Sergisi ” çevreci, hızlı, engelli dostu, entegre ve sürdürülebilir metro yatırımlarına ışık tutacak.

2. Türkiye-İran Forumu 10-11 Ekim'de Tebriz'de düzenlenecek!

Türkiye-İran Forumu’nun ikincisi Van Valiliği, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) stratejik partnerliğinde, ‘2. Türkiye - İran Forumu’, 10-11 Ekim tarihleri arasında Tebriz’de gerçekleştirilecek.

Venedik Bienali 15. Mimarlık Sergisi 28 Mayıs-27 Kasım 2016'da!

Dünyanın önde gelen mimarlık etkinliklerinden biri olan Venedik Bienali 15. Uluslararası Mimarlık Sergisi, 28 Mayıs-27 Kasım 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Türkiye-Çin İş Forumu'nda yatırım çağrısı yapıldı!

Türkiye-Çin İş Forumu’na katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin’i Türkiye’ye yatırıma davet ederken, Çin Devlet Başkanı Jinping de yeni işbirliği alanlarının uzay, finans, yatırım olması çağrısında bulundu.

VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi 4. sergisi 13 Kasım'da Ankara'da!

VitrA ve Türk Serbest Mimarlar Derneği’nin (TSMD) işbirliğiyle gerçekleştirilen “VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi”nin 4. sergisi “Dikkat! Kaygan Zemin” , İstanbul’un ardından Ankara’daki izleyicilerle buluşacak.

Atölye Maslak Maker Culture sergisi 11 Haziran'da açılıyor!

Atölye Maslak Maker Culture sergisi 42 Maslak Ofis Sokağı'nda açılıyor.Maslak Atatürk Oto Sanayi'deki atölyelerde çalışan tasarımcı, sanatçı, fotoğrafçı, dijital medya uzmanları ve ustaların eserleri 42 Maslak Art!SPACE'de ve Ofis Sokağı'nda sergileniyor.

Dünya KOBİ Forumu Vakfı'nın merkezi İstanbul'da açıldı!

TOBB ve küresel iş dünyası KOBİ’lerin sesini büyütmek için harekete geçti. KOBİ’lerle büyük şirketleri buluşturacak küresel adım İstanbul’da atıldı. TOBB, ICC ve WCF’nin katkılarıyla kurulan Dünya KOBİ Forumu Vakfı’nın merkezi açıldı.​

Ankara Mimarlık Yıllığı 2014 Sergisi 21 Mayıs'ta!

Arkitera Mimarlık Merkezi'nin geliştirdiği, Türkiye'de son bir yılda üretilen mimari çevreyi, tartışmaya açmayı, sergilemeyi ve belgelemeyi amaçlayan Türkiye Mimarlık Yıllığı Sergisi'nin Ankara ayağı, 21 Mayıs'ta Ankara'da TSMD Mimarlık Merkezi'nde açılıy

Türkiye Mimarlık Yıllığı Sergisi İstanbul'da kapılarını açtı!

Mimarlık Yıllığı 2014’e seçilen projelerin yer aldığı, Kalebodur sponsorluğunda düzenlenen Türkiye Mimarlık Yıllığı 2014 Sergisi 29 Nisan'da Studio-X İstanbul'da kapılarını açtı.

Mimarlık Yıllığı 2014 sergisi 29 Nisan'da!

29 Nisan 2015 Çarşamba günü Studio-X İstanbul’da, Kalebodur sponsorluğunda gerçekleşecek Türkiye Mimarlık Yıllığı 2014 Sergisi saat 19.00’da başlayacak.

38. Yapı Fuarı'nda Kazakistan–Türkiye İnşaat Forumu düzenlendi!

38. Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul’da “Kazakistan – Türkiye İnşaat Forumu ve İkili Görüşmeler” gerçekleştirildi, “Altın Mıknatıs” Ödülleri sahiplerini buldu.

Sinan ve Mimari Dehanın Şaheserleri sergisi 31 Mayıs'a kadar sürecek!

Mimar Sinan hakkında bugüne kadar düzenlenmiş en kapsamlı sergi olan ‘Sinan ve Mimari Dehanın Şaheserleri’ sergisi, MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı.

Sinan ve Mimari Dehanın Şaheserleri Sergisi açıldı!

Mimarlık tarihinin en önemli simgesi Mimar Sinan'ın, ölümünün 427. yılına özel hazırlanan "Sinan ve Mimari Dehanın Şaheserleri Sergisi", Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi'nde açıldı.

Sinan ve Mimari Dehanın Şaheserleri Sergisi 8 Nisan'da!

Mimarlık tarihimizin en önemli simgesi olan Mimar Sinan, ölümünün 427. yılında Tophane-i Amire KSM’de düzenlenecek olan Sinan ve Mimari Dehanın Şaheserleri Sergisi ile anılıyor.

Metrorail Forumu sergisi Haberi

Metrorail Forumu sergisi

İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Ocak “Dünya şehri İstanbul, 2019 yılına kadar mevcut halinden daha uzun ve modern bir metro sistemine ulaşacak. Bu aşamada, metroların ulaşım sorununu giderirken, aynı zamanda nasıl yaşam merkezi olacağı konusu ele alınacak”


İstanbul – İstanbul’da trafiği günlük haber olmaktan çıkaracak “İstanbul Metrorail Forumu ve Sergisi”, 9-10 Nisan 2015’te İstanbul’da düzenleniyor. Sergi, çevreci, hızlı, engelli dostu, entegre ve sürdürülebilir metro yatırımlarına ışık tutacak.


Dünya genelinde çok sayıda ülkenin en çok tercih ettiği ulaşım sistemi olan metrolar, ülkemizde son 10 yılda daha büyük bir önem kazandı. Özellikle İstanbul gibi insanların sürekli bir yerlere yetişmeye çalıştığı, buna karşın trafik sıkıntısının en üst seviyede olduğu kentlerde, metro sistemi vatandaşların en büyük kurtarıcısı haline...