07 / 07 / 2024

metruk anlamı

metruk anlamı

Yaşamın devam ettiği herhangi bir bölgede yıkık dökük binalar için kullanılan metruk ne demektir, detayları...

Ankara Ata Sanayi'deki 42 metruk yapıya yıkım kararı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin çevre ve halk sağlığını korumak amacıyla eski sanayi bölgelerinde başlattığı yıkım çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında Ankara Ata Sanayi'de yer alan 42 metruk yapı için yıkım kararı çıktı.

Çankaya'daki metruk binalara ilişkin 4 sorun mecliste!

Ankara'nın Çankaya ilçesi Uluç Mahallesi'nde bulunan metruk binalar meclis gündemine taşındı. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Seydişehir'de metruk binalar yıkılıyor!

Konya’nın Seydişehir İlçe Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde kalan emniyet ve sağlık açısından risk oluşturan metruk binaların yıkımı devam ediyor.

Fatih'teki metruk binalar koruma altında!

Fatih'te özellikle Kumkapı ve Balat gibi semtlerde bulunan ve yıkım izni alınamayan metruk binaların kapı ve camlarına tuğla örülüyor.

Muş'ta metruk bina yıkımı devam ediyor!

Muş Belediyesi, il genelinde vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eden kullanılamaz durumdaki metruk yapıların yıkımını sürdürüyor.

Yıldırım'da üç buçuk yılda 276 metruk bina yıkıldı!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Yıldırım Belediyesi, metruk binaları yıkarak madde bağımlılarının mekanı olmasını önlüyor.

Körfez'de 46 metruk bina yıkıldı!

Kocaeli Körfez Belediyesi tarafından ilçede bulunan tehlike arz eden ve görüntü kirliliği oluşturan 84 metruk binadan 46'sı yıkıldı.

Tokat'taki metruk binalar yıkılıyor!

Kentteki metruk binaları yıkan Tokat Belediyesi Mehmet Paşa Mahallesi'ndeki görüntü kirliliğine neden olan binayı da yıktı.

İzmit'teki metruk binalar yıkılıyor!

İzmit Yenidoğan Mahallesi’nde bulunan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk bina İzmit Belediyesi tarafından yıkıldı.

İzmit'te metruk binalar yıkılıyor!

Yenidoğan Mahallesi’nde görüntü kirliliğine neden olan metruk bina İzmit Belediyesi tarafından yıkıldı.

Samsun İlkadım'da metruk binalara sıkı takip!

Samsun İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, metruk binalarda incelemelerde bulundu. Tok, binalarda tedbirlerin artıralacağını söyledi.

İstanbul'da metruk bina seferberliği başladı!

Türkiye’de 14 bin 519 adet metruk bina tespit edilirken bunların 6 bin 548’i yıkıldı. Belediyeler, tescilli metruk binaların yıkımı konusunda mevzuat engeline takıldıklarından yakınıyor.

Siirt'te metruk binalar yıkılıyor!

Siirt Belediyesi, kentte tehlike oluşturan binaları yıkıyor. Belediye ekipleri, bölgede tehlike oluşturan metruk binalardan kurtarılması hedeflendiğini açıkladı.

metruk anlamı Haberi

metruk anlamı

Metruk ne demektir?

Metruk ne demektir, tanımı; Metruk kelime anlamı olarak "bırakılmış şey"i ifade ediyor. Aynı zamanda terk edilmiş ve kullanılmayan anlamında da kullanılıyor.


Metruk sözcüğü en çok metruk bina şeklinde; terkedilmiş, yıkık dökük binalar için kullanılıyor. 


Hukuki bir terim olarak metruk ne demektir sorusunun yanıtı ise; Terkolunmuş bir taşınmazın menfaati ve ondan yararlanma hakkının bir topluma bırakılması durumudur. 



Işıl Seren...