17 / 05 / 2024

Metruk Tuzlası imara açılcaak mı

Metruk Tuzlası imara açılcaak mı

Muğla'nın Milas ilçesinde CHP'li belediyelerin kurduğu rant çetesi ülkenin en önemli sulak alanlarından biri olan Metruk Tuzlası'nı tehdit ediyor.

Muğla Milas'a kuş cenneti yapılacak!

Milas – Boğaziçi Mahallesi Metruk Tuzlası Sulak Alanında yapılması planlanan kuş cenneti için çalışmalar devam ediyor.

Metruk Tuzlası imara mı açıldı?

Muğla'nın Milas ilçesinde CHP'li belediyelerin kurduğu rant çetesi ülkenin en önemli sulak alanlarından biri olan Metruk Tuzlası'nı tehdit ediyor.

Muğla Milas'taki Metruk Tuzlası imara mı açıldı?

Muğla-Milas'ta CHP'li belediyeler, 250'ye yakın kuş türünü barındıran koruma altındaki Metruk Tuzlası'nın talanına göz yumdu. Kanunsuz imar planıyla da kıyılarda 226 yapıya izin verildi.

Bursa Gemlik'te metruk binalar yıkılıyor!

Gemlik Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, tehlike saçan metruk binaları yıkıyor. Refik Yılmaz, zaman zaman uyuşturucu bağımlılarının mekânı haline gelebilen metruk binaların yıkımına devam edeceklerini söyledi.

Samsun İlkadım'daki metruk binalar yıkılıyor!

İlkadım Belediyesi ilçe bazında sürdürdüğü metruk binaların yıkımına devam ediyor. Ekipler bu sefer Kılıçdede Mahallesi’nde bulunan terk edilmiş bir binayı yıktı.

Beykoz'da ormanlık arazi imara mı açılıyor?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin itirazına rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Beykoz'daki ormanı özel eğitim alanı olarak imara açıyor.Bu yeşillikte 4 katlı binalar yapılabilecek..

Kütahya Pazarlar'da metruk bina yıkımları başladı!

Kütahya’nın Pazarlar İlçesinde tehlike arz eden metruk binaların yıkımlarına başlandığı bildirildi. Pazarlar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçede ki metruk binaları yıkmaya başladı.

Kütahya Pazarlar'da metruk binalar yıkılıyor!

Pazarlar Belediye Meclisinde alınan karar doğrultusunda gerekli incelemelerini yapan Pazarlar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri metruk binaları yıkmaya başladı. Belediye Başkanı çalışmalarla ilgili bilgi verdi...

Ardahan Çıldır Gölü imara açılıyor!

Kars ve Ardahan valiliklerinin bir süredir yürütmüş oldukları çalışmalar neticesinde Çıldır Gölünün imara açılması kararı alınıp, planlamayla ilgili gerekli çalışmalar başlatıldı.

İzmit Belediyesi'nden imara aykırı yapılara izin yok!

İzmit Belediyesi, imara aykırı yapılara izin vermiyor. İzmit Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri Yenişehir Mahallesi’nde ruhsatsız olarak yapılan ilave bir yapıyı yıktılar..

Sit alanlarının imara açılması 2015!

Tarih öncesinden günümüze kadar gelen çeşitli medeniyetlerin ürünü olup, yaşadıkları devirlerin sosyal, mimari ve benzeri özelliklerini yansıtan alanlar korunuyor. Peki, sit alanlarının imara açılması mümkün mü?

Kilis'te imara açılan tarım arazisine durdurma kararı!

Kilis’te, bir vatandaşın tarım arazisinin imara açılması nedeniyle açtığı dava sonucu mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı vermesinden sonra, yüzlerce insanın mağdur olması nedeniyle, Belediye Başkanı Hasan Kara, devreye girerek sorun çözüldü.

Samsun'daki metruk binalar yıkılıyor!

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Atatürk Bulvarı üzerinde kötü görüntüye yol açan ve şehrin estetiğini bozan metruk yapıların yıkımına başladıklarını söyledi.

Metruk Tuzlası imara açılcaak mı Haberi

Metruk Tuzlası imara açılcaak mı

Muğla'nın Milas ilçesinde CHP'li belediyelerin kurduğu rant çetesi ülkenin en önemli sulak alanlarından biri olan Metruk Tuzlası'nı tehdit ediyor. Milas Belediyesi, dünyaca önemli kuş alanı olarak belirlenmiş, her yıl 3 bin civarında flamingoya ev sahipliği yapan ve 250'ye yakın kuş türünü barındıran Metruk Tuzlası Sulak Alan Koruma Bölgesi'nin talanına göz yumuyor. Daha önce planör pisti yapılmak istendiği için kamuoyunun gündemine gelen koruma havzasında aktif olarak faaliyet gösteren beton santralleri, kum depoları, akaryakıt kamyonları park ve depolama alanları çevreyi katlediyor.


KIYILAR TALAN EDİLDİ 

Metruk Tuzlası Sulak Koruma Alan Koruma Bölgesi'nin sınırları içinde yer alan Boğaziçi Köyü de Kıyı Kanunu'na aykırı olarak hazırlanan imar planıyla yapılaşmaya açıldı. Kıyı kenar çizgisinin tespitini resmi olarak yapmadan bölgeyi imara açan Milas Belediyesi, usülsüz ruhsatlarla bölgede, aralarında...