12 / 05 / 2024

Mevki ve ada ilanı

Mevki ve ada ilanı

Kadastro teknisyenleri, kadastro çalışma alanı sınırlarını belirledikten sonra çalışma alanını, mevki veya ada durumlarına göre kısımlara ayırarak belirliyor. İşte mevki ve ada ilanı ile ilgili hükümler...

Migros’tan Mart 2024 kampanyası! Un, şeker ve salçada dev indirim, tüm çikolatalarda bir alana bir bedava!

Migros’tan Mart 2024 indirimi geldi. Başlatılan kampanya kapsamında un, şeker ve salçada dev indirimler yapılırken tüm çikolatalarda bir alana bir bedava fırsatı başladı...

Grup Ada İnşaat Kuyumculuk Tekstil Dış Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Grup Ada İnşaat Kuyumculuk Tekstil Dış Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi Bahçelievler'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Ayhan Demir tarafından kuruldu.

Group Ada İnşaat Gayrimenkul Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Group Ada İnşaat Gayrimenkul Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 500 bin TL sermaye bedeli ile Mürteza Ada tarafından kuruldu.

Ada parsel nedir? Ada parsel numarası nasıl bulunur?

Ada parsel, günlük hayatta da kullanılan kavramlardan biridir. Gayrimenkul terimlerinden olan ada parsel, özellikle de yatırımcı veya mirasçılar tarafından bilinmesi önemlidir. Peki ada parsel nedir ve ada parsel numarası nasıl bulunur? İşte konu ile ilgili tüm bilgiler...

Arsago’dan doğada yaşam ve yatırım için yepyeni bir başlangıç!

Türkiye’nin dijital gayrimenkul uzmanı Arsago, doğada yeni nesil yaşam ve yatırım alanları oluşturmaya devam ediyor. Arsago, şehir hayatından uzaklaşarak doğada yeni bir başlangıç yapmak isteyen yatırımcılara hizmetlerine devam ediyor.

Ada Merkez Yapı İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu! 

Ada Merkez Yapı İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Beykoz'da 100 bin TL sermaye bedeli ile İslam Cevahir tarafından kuruldu.

Ada ve parsel ne demek? Ada ile parsel arasındaki fark nedir?

Ada ve parsel terimleri genellikle birlikte kullanılmakla birlikte, tapu işlemlerinde sıkça sözü geçen bu terimler sıklıkla birbiri ile karıştırılmaktadır. Oysa ada ile parsel arasında büyük bir fark vardır. Peki, Ada ve parsel ne demek? Ada ile parsel arasındaki fark nedir? İşte yanıtı…

Beylikdüzü'nde 13 bin 122 metrekare arsa 91.8 milyon TL'ye icradan!

T.C. Büyükçekmece 1. Satış Memurluğu, İstanbul ili, Beylikdüzü ilçesi, Gürpınar Mahallesi Kavaklı Yolu altı mevki, 1086 ada 1 parselde yer alan 13 bin 122 metrekarelik arsayı 91 milyon 854 bin 700 TL'ye satıyor...

Ebruli Ispartakule'nin kısmi kesin kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO projelerinden İstanbul Avcılar Ispartakule 5. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi (Ebruli Ispartakule) kapsamında, 678 Ada 11 Parsel A2, D1, D2, D3, D4, D5 Bloklar, Sosyal Tesis, Kapalı Otopark ve Ada Dışı Altyapı Hatlarının kısmi kesin kabulü yapıldı.

Ada Eser Yapı Ve Dekorasyon Sanayi Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Ada Eser Yapı Ve Dekorasyon Sanayi Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Ada Eser Yapı Ve Dekorasyon Sanayi Ticaret Anonim Şirketi'nin merkezi Beşiktaş'ta yapıldı.

Ada Group Digital Marketing Turizm Otelcilik İthalat Ve İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ada Group Digital Marketing Turizm Otelcilik İthalat Ve İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Akbar Bana Motaghed ve Mahdı Hassanzadeh Konbad ortaklığında kuruldu.

Emlak Konut GYO KÖY 2. Etap'ın kısmi geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO KÖY 2. Etap  1789 Ada 3 Parsel, 1790 Ada 3 Parsel Konut İnşaatları ve Ada Dışı İmar Yolları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşlerinin kısmi geçici kabul tutanağı 31 Aralık 2021 tarihinde onaylandı.

Nehir Ada İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Nehir Ada İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Maltepe’de  50 bin TL sermaye bedeli ile Yiğit Duygucu tarafından kuruldu.

Mevki ve ada ilanı Haberi

Mevki ve ada ilanı

Mevki ve ada ilanı!

Kadastro teknisyenleri, kadastro çalışma alanı sınırlarını belirledikten sonra çalışma alanını, mevki veya ada durumlarına göre kısımlara ayırarak bir iş programı düzenliyor.


Hangi mevki veya adada çalışmaya başlanacağını en az yedi gün önceden alışılmış vasıtalarla ilgili köy veya mahallede ilan ettirir.


İlanda; kadastrosu yapılacak mevki, mahalle, sokak açık olarak gösterilir. Ayrıca, taşınmaz mallar üzerinde mülkiyet ve mülkiyetin gayri ayni hakları olanların belirli günde taşınmaz mallarının başında hazır bulunarak, sınırlarını göstermeleri, iddialarını bildirmeleri varsa belgelerini vermeleri ve gelmemeleri veya temsilci göndermemeleri halinde sınırlandırma ve tespitin gıyaplarında yapılacağı, belgeye dayanamayan itirazların kabul edilmeyeceği ve ayrıca itirazların çalışma alanındaki faaliyetler sırasında yapılabileceği ve benzeri hususlar belirtilir (Ek-3). İlanın yapıldığına dair bir tutanak düzenlenir (Ek-4).


İlanı yapılan mevki veya adada sınırlandırma ve tespit işlemleri...