30 / 04 / 2024

Mevlana Haftası

Mevlana Haftası

Mevlana Haftası, Konya’daki fırsatçıları harekete geçirdi. Geceleme fiyatını 11 bin TL’ye kadar çıkaran bazı oteller Konyalıların tepkisini çekti. Turizmciler şehre kötülük yapıldığını belirtti.

Küçükçekmece Cumhuriyet Mahallesi Mevlana Camii açıldı!

Küçükçekmece Belediyesi tarafından yaptırılan Cumhuriyet Mahallesi Mevlana Camii, geniş bir katılımla açıldı. Açılış törenine, İstanbul Milletvekilleri Mehmet Metiner ve Abdullah Başçı da katıldı.

Gaziosmanpaşa Mevlana'da kentsel dönüşümde yaşanan ilginç olaylar!

Gaziosmanpaşa Mevlana Mahallesi'nde kentsel dönüşümde yaşanan ilginç olaylar yaşanıyor. Gaziosmanpaşa, Mevlana ile ilgili olarak verilmiş olan "Riskli Alan" kararı ve "Acele Kamulaştırmaya" ilişkin Bakanlar Kurulu kararlarının iptali istemiyle Danıştay'da davalar açıldı...

Konya Mevlana Müzesi 2017'de açılacak!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Kültür Bakanlığı ile mutabakatla yürüttüğümüz Mevlana Müzesi projesi var. İnşallah Mevlana Müzesini yapıp 2017 yılı içinde açılışını gerçekleştireceğiz." dedi

Mevlana Camii'nin inşaatında sona yaklaşıldı!

Elbistan Belediyesi tarafından inşaatına bir süre önce başlanan Mevlana Camii, hizmet için gün saymaya başladı.

Başakşehir Mevlana Celaleddin Rumi Caddesi yenileniyor!

Başakşehir Belediyesi yıpranan ve zarar gören yolların bakım ve onarım çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Mevlana Celaleddin Rumi Caddesi yenileniyor.

Manisa Mevlana Caddesi'ne yürüyüş yolu!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Kula’nın prestij caddelerinden biri olacak olan Mevlana Caddesi’nde derenin temizlenmesinin ardından üzerine yürüyüş yolu yaparak vatandaşın kullanımına sundu.

Seranit Grup, Türkiye Tasarım Haftası’nın stratejik ortağı oldu!

İnovatif ürünleri ile sektörün öncü kuruluşları arasına giren Seranit Grup, T.C. Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) işbirliğinde bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Türkiye Tasarım Haftası’nın stratejik ortağı oldu.

Türkiye Tasarım Haftası’nda Seranit Grup imzası!

İnovatif ürünleri ile sektörün öncü kuruluşları arasına giren Seranit Grup, T.C. Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) işbirliğinde bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Türkiye Tasarım Haftası’nın stratejik ortağı oldu.

Mimarlık Haftası Etkinlikleri'ne yoğun ilgi!

Şişecam Düzcam ana sponsorluğunda ve Türk Ytong sponsorluğunda Yapı-Endüstri Merkezi tarafından 3-7 Ekim 2016 tarihleri arasında düzenlenen Mimarlık Haftası Etkinlikleri sektörün yoğun ilgisiyle tamamlandı.

Mimarlık Haftası etkinlikleri başladı!

“Dünya Mimarlık Günü” kapsamında Şişecam Topluluğu bünyesinde faaliyet gösteren Şişecam Düzcam ana sponsorluğunda ve Türk Ytong sponsorluğunda 3-7 Ekim 2016 tarihleri arasında düzenlenecek Mimarlık Haftası Etkinlikleri Yapı-Endüstri Merkezi’nde başladı.

Gebze Mevlana Kapalı Pazar Yeri 2017'de tamam!

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker geçtiğimiz günlerde temeli atılan Mevlana Kapalı Pazar yerinde ve Pelitli Mezarlığında incelemelerde bulundu.

Gebze Mevlana Kapalı Pazar Yeri'nin temeli atıldı!

Temeli atılan Mevlana Kapalı Pazar yerinde incelemelerde bulunan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “ 2017 yılında Mevlana Kapalı Pazar yerini hizmeti açmayı ve Cuma pazarını buraya taşımayı hedefliyoruz” dedi.

Yıldırım Mevlana dönüşüm projesi Türkiye'ye örnek olacak!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilçenin yarınlarını kurtaracak kentsel dönüşüm çalışmalarının, Mevlana Mahallesi projesi kapsamında mahalle sakinlerini bilgilendirdi.

Mevlana Haftası Haberi

Mevlana Haftası

Konya otellerinde Mevlana Haftası ve Şeb-i Arus fırsatçılığı yaşanıyor. Mevlana’nın Kandil yakma ve sevgi yürüyüşü ile başlayan 742. Vuslat Yıldönümü törenleri devam ediyor. 7-17 Aralık tarihleri arasında süren sema törenleri nedeniyle şehre turist akını yaşanıyor.


Törenlere 70 bin kişinin katılması bekleniyor. Bu durumu fırsat gören bazı otellerin gecelik fiyatlarını 11 bin TL’ye kadar çıkartması ise herkesi şaşkına çevirdi.


Konya TÜRSAB Başkanı Kazım Yanar, şehirde çok düzgün ve kurumsal oteller bulunduğunu ancak bazı fırsatçıların da bulunduğunu söyledi. Milliyet Gazetesi'nden Hanife Baş'a konuşan Yanar, “Şehirde normal dönemde dört ve beş yıldızlı otellerde geceleme fiyatları 130-140 TL düzeyinde. Etkinlik dönemlerinde her şehirde olduğu gibi burada da normal oteller iki ya da en fazla üç katına fiyatlarını çıkartıyor. Ancak bu yıl bazı fırsatçı otellerde bir...