15 / 05 / 2024

Mevlana Müzesi restore mi edilecek

Mevlana Müzesi restore mi edilecek

Mevlana Müzesi'nde, Sultan İkinci Mahmut döneminden bu yana yapılacak olan en kapsamlı restorasyona başlandı.

Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi'nde restorasyon çalışmaları sürüyor!

Resmi olarak 1999'da müzeye dönüştürülen ve bazı ünlü yazar ve şairlerin de bir dönem kaldığı Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi restore ediliyor...

İzmit Atatürk Müzesi yarın açılıyor!

‘Tarih Koridoru’ projesi kapsamında restore edilen Yeşil Konak içerisindeki Atatürk Müzesi yarın açılıyor...

Sinop Tarihi Cezaevi ve Müzesi 1 milyon 600 bin Euro'ya restore edilecek!

Sinop'ta 1887-1999 yıllarında hapishane olarak kullanılan, 2000'de ise müzeye çevrilerek ziyarete açılan Sinop Tarihi Cezaevi ve Müzesi'nde 1 milyon 600 bin avroluk restorasyon yapılacak.

Sinop Tarihi Cezaevi ve Müzesi restore edilecek!

Sinop'ta 1887-1999 yıllarında hapishane olarak kullanılan, 2000 yılında ise müzeye çevrilerek ziyarete açılan Sinop Tarihi Cezaevi ve Müzesi'nde restorasyon çalışmalarına başlanacak...

Mevlana Müzesi çevresi yeniden düzenlenecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, şehre gelen her ziyaretçinin mutlaka Mevlana Müzesi'ni gezeceği bir projeyi hayata geçireceklerini müjdeledi.

Mevlana Müzesi çevresine kapsamlı proje yolda!

Konya'da Şeb-i Arus etkinliklerine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Vatandaşlarımızın rızası çerçevesinde mağdur olmayacakları şekilde Mevlana Türbesi çevresinde, yatay mimariyle tarihimizi, özümüzü ve kültürümüzü yansıtacak proje gerçekleştireceğiz" dedi...

Boukoleon Sahil Sarayı açık hava müzesi olacak!

Bizans dönemine ait tarihi Boukoleon Sahil Sarayı restore ediliyor. İstanbul 4 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne sunulan Restorasyon Projesi’ne göre Boukoleon Sarayı, Açık Hava Müzesi olacak.

Konya Mevlana Müzesi'ne kapsamlı restorasyon!

Konya'da Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin türbesinin bulunduğu Mevlana Müzesi'nde, Sultan İkinci Mahmut döneminden beri en kapsamlı restorasyon çalışmaları başladı. 

Mevlana Müzesi restore ediliyor!

Mevlana Müzesi'nde, Sultan İkinci Mahmut döneminden bu yana yapılacak olan en kapsamlı restorasyona başlandı.

Silivri Etnografya Müzesi’nin temeli atıldı!

Silivri Belediyesi tarafından tarihi yoğurthane binalarının yeniden restore edildiği Kültür Sokağı projesi kapsamında yer alan Silivri Etnografya Müzesi’nin temeli atıldı.

Konya Mevlana Müzesi'ndeki bina inşaatı durduruldu!

Konya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Mevlana Müzesi'ndeki ek bina inşaatına ilişkin proje hakkında açıklama yaptı. Kurul, projenin sonlandırılmasına karar verdi.

Yedi Güzel Adam Müzesi'nin restorasyonu tam gaz!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Yedi Güzel Adam Müzesi'ni de restore ediyor.

Kahramanmaraş Edebiyat Müzesi'nin restorasyonu tamamlanıyor!

Restorasyon çalışmalarına son sürat devam eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi kentteki Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi'ni restore ediyor.

Mevlana Müzesi restore mi edilecek Haberi

Mevlana Müzesi restore mi edilecek

Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin türbesinin de olduğu Mevlana Müzesi'nde, Sultan İkinci Mahmut döneminden bu yana en kapsamlı restorasyona başlandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Tasavvufta Mevlevi yolunun öncüsü, düşünce adamı Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin türbesinin de yer aldığı Mevlana Müzesi yerli ve yabancı binlerce turisti ağırlıyor. 

Mevlana'nın metfun olduğu Kubbe-i Hadra (Yeşil Kubbe) ise Mevlana Müzesi'nin en çok dikkati çeken bölümünü meydana getiriyor. Mimari yapısı, mozaik ve şekliyle görenleri etkileyen Kubbe-i Hadra 1273 yılında inşa ettirildi. Kubbenin iç aksamı, kalem işi süslemeler, nakış, bezeme ve hatlardan meydana geliyor.

Mevlana'nın metfun olduğu Yeşil Kubbe'de iç, kalem ve nakış işleri restorasyonu titizlikle yapılıyor. Müzede 16 Haziran'da başlatılan restorasyonun 17 Aralık Şeb-i Arus törenlerine yetiştirilmesi planlanıyor.

İl Kültür ve Turizm Müdür Abdüssettar Yarar, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı...