29 / 04 / 2024

Sinop Tarihi Cezaevi ve Müzesi restore edilecek!

Sinop Tarihi Cezaevi ve Müzesi restore edilecek!

Sinop'ta 1887-1999 yıllarında hapishane olarak kullanılan, 2000 yılında ise müzeye çevrilerek ziyarete açılan Sinop Tarihi Cezaevi ve Müzesi'nde restorasyon çalışmalarına başlanacak...



Yıllık ortalama 300 bin kişinin ziyaret ettiği tarihi Sinop Tarihi Cezaevi ve Müzesi, yeni dönemde restore edilercek ve farklı bir görüntüye kavuşturulacak.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, restorasyon uygulamasına ilişkin ihale süreçlerinin tamamlandığını ve firmaya yer tesliminin yapıldığına dikkat çekti.

Dışişleri ile Kültür ve Turizm bakanlıkları nezdinde gerçekleştirdikleri girişimler sonucunda AB hibe fonlarından 5 milyon avroluk bütçenin restorasyona ayrıldığına vurgu yapan Maviş, firmanın kısa süre içinde çalışmaların başlatılacağını ifade etti. 

Maviş, cezaevini çevreleyen tarihi surların restorasyonuna ilişkinde çalışmalar yapacaklarını belirterek, "Şarkılara, şiirlere konu olan 4 bin yıllık tarihi mekan, çalışmaların tamamlanmasıyla yeni bir yüze kavuşacak. Tarihi surların restorasyonu ve meydan projemizin hayata geçirilmesiyle tarih, kültür ve medeniyet şehri kentimiz, önemli bir destinasyon merkezi haline gelecektir." diye konuştu.

Maviş, Tarihi Cezaevi ve Müzesi'nin ziyaretçi sayısını artırarak ülke turizmine daha fazla katkı sunmayı hedeflediklerini belirtti.

Beyazıt Camisi'nin restorasyonu 48.8 milyon TL'ye yapıldı!


Geri Dön