05 / 05 / 2024

Mevlana Üniversitesi dava

Mevlana Üniversitesi dava

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü, sadece turizm amaçlı kullanılabilecek alışveriş merkezinin "eğitim" ibaresi de eklenerek Mevlana Üniversitesi'ne devriyle ilgili yargılamanın yenilenmesi için dava açtı.

TMMOB, İZFAŞ binasının tahsisinin iptali için dava açtı!

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, İZFAŞ binasının SES Vakfı'na ait Özel Tınaztepe Üniversitesi'ne 3 yıllığına tahsis edilmesi kararının iptali için dava açtı.

TOKİ'nin Marmara Üniversitesi arazisi imar planına iptal davası!

TOKİ mülkiyetinde olan Marmara Üniversitesi’ne ait olan Küçükçekmece’deki dev araziye ilişkin imar planlarında yapılan değişikliğe karşı dava açıldı. 

Mevlana Üniversitesi'nin hastaneleri kamu hastanesi oldu!

KONYA'da darbe girişiminin ardından çıkartılan Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) ait Mevlana Üniversitesi'ne ait hastaneler, artık kamu hastanesi olarak hizmet verecek.

Mevlana Üniversitesi'ne arazi davası açıldı!

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü, sadece turizm amaçlı kullanılabilecek alışveriş merkezinin "eğitim" ibaresi de eklenerek Mevlana Üniversitesi'ne devriyle ilgili yargılamanın yenilenmesi için dava açtı.

Mevlana Üniversitesi Hastanesi inşaatının yüzde 95'i tamam!

Konya’da, Yeni İstanbul Caddesi üzerinde inşaatı hızla süren Mevlana Üniversitesi Hastanesi’nin yapımında son aşamaya gelindi. Otopark ve zemin katlarıyla birlikte toplam 17 katlı binanın yüzde 95’i tamamlandı.

Konya’ya dev bir hastane yapılıyor!

Konya’da, Yeni İstanbul Caddesi'nde inşaatı hızla süren Mevlana Üniversitesi Hastanesi’nin yapımında sona gelindi. Otopark ve zemin katlarıyla birlikte toplam 17 katlı binanın yüzde 95’i tamamlandı.

Yasin Sezer kentsel dönüşüm için 2 bin dava dosyasını inceledi!

Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yasin Sezer ve Afyon İdare Mahkemesi Başkanı Hüseyin Bilgin, kentsel yenilemenin önündeki engelleri belirlemek amacıyla 2 bin dava dosyası inceledi...

Mevlana Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin yüzde 85'i tamamlandı!

Konya'nın merkezinde Aydınlıkevler semtinde yapımına 2012 martında başlanan Mevlana Üniversitesi (MÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi inşaatının yüzde 85'i tamamlandı. 17 katlı inşa edilen yeni hastanenin Eylül ayında açılması bekleniyor...

İstanbul Üniversitesi Marmaray'ın Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde hasar oluşturduğunu iddia etti!

İstanbul Üniversitesi, Marmaray’ın tünel geçişi inşa edilirken, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin bazı bölümlerinde ciddi hasar oluştuğu iddiasıyla Ulaştırma Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve yapımcı Taisei-Gama-Nurol ortaklığına dava açtı.

Konya'da 3 kampüs birlikte yükseliyor!

Üniversiteler şehri olma yolunda hızla ilerleyen Konya'da Necmettin Erbakan Üniversitesi, Karatay Üniversitesi ve Mevlana Üniversitesi'nin kampüsleri hızla yükseliyor. Bunların yanında Konya'ya bir de tarım üniversitesi yapılacak...

Necmettin Erbakan'ın Konya Un Fabrikası Mevlana Üniversitesi'ne satıldı!

Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın geçen yıl vefatının ardından mirası olduğu iddiasıyla kızı Zeynep Erbakan'ın, kardeşleri Elif ve Fatih Erbakan'ın, babalarının malvarlığını üzerlerine geçirip kendisinden mal kaçırıldığını ileri sürerek suç duyurus

Bahçeşehir Üniversitesi'nin kiraladığı binalarda kaçak katlar çıktı, kampüs boşaltılacak!

Bahçeşehir Üniversitesi bir yandan kiraladığı iki binada kaçak kat çıktı, diğer yandan da kamulaştırma için mahkemeye gitti. Ancak dava ters tepti. Üniversite'nin kiralık kampusleri boşaltması gündeme geldi

Erdoğan Bayraktar, Mevlana Üniversitesi açılışına katıldı!

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Konya Mevlana Üniversitesinin 2011-2012 Akademik Yıl açılış törenine katıldı. Bakanlar, Üniversitede okuyan yabancı öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılandı

Mevlana Üniversitesi dava Haberi

Mevlana Üniversitesi dava

 Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörlüğü, sadece turizm amaçlı kullanılabilecek alışveriş merkezinin "eğitim" ibaresi eklenerek Mevlana Üniversitesi'ne devriyle ilgili karara karşı yargılanmanın yenilenmesi için dava açtı.


SÜ Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2015'te Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde paralel yapıya yönelik dava açıldığı, üniversitenin de davaya müdahil olduğu belirtildi.


Davaya müdahil olunduktan sonra, üniversite arazisi üzerine kurulan Truva Alışveriş Merkezinin Mevlana Üniversitesi'ne tahsis edilebilmesi için Selçuk Üniversitesi aleyhine 2009'da dava açıldığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:


"Aleyhimize sonuçlanan üst hakkı sözleşmesinin değişen şartlara uyarlanması konulu davada, davacı Ekopark tarafından pek çok hileli hareketlerle mahkemenin yanıltıldığı anlaşılmıştır. Bu nedenle aleyhimize sonuçlanan ve üst hakkı sözleşmesine 'eğitim' maddesini ekleyen 4. Asliye Hukuk Mahkemesinin kararına karşı Rektörlüğümüz tarafından 3 Mart 2016'da yargılamanın yenilenmesi davası açılmıştır."


-...