27 / 04 / 2024

Konya'da 3 kampüs birlikte yükseliyor!

Konya'da 3 kampüs birlikte yükseliyor!

Üniversiteler şehri olma yolunda hızla ilerleyen Konya'da Necmettin Erbakan Üniversitesi, Karatay Üniversitesi ve Mevlana Üniversitesi'nin kampüsleri hızla yükseliyor. Bunların yanında Konya'ya bir de tarım üniversitesi yapılacak...




2 tane özel, 2 tane de devlet üniversitesinin bulunduğu Konya'da Necmettin Erbakan, Karatay ve Mevlana Üniversitesi'nin kampüs inşaatları devam ediyor. Konya'nın çeşitli yerlerinde fakülteleri bulunan üniversitelerin inşaatlarının yakın zamanda tamamlanması hedefleniyor. Konya'nın 3 merkez ilçesindeki kampüsler ile birlikte, her ilçede bir üniversite olacak.


NEÜ'NÜN YENİ KAMPÜSÜ 27 BİN METREKARE


Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin kampüsünün maliyeti yaklaşık 22 milyon TL. 27 bin metrekarelik inşaat alanına sahip. NEÜ'nün yeni kampüsünün bitirilme süresinin devletin vereceği bütçeye bağlı olduğuna dikkat çeken Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Muzaffer Şeker, “Konya'nın güzide bir yerinde kampüs yapılıyor. İstediğimiz mimari ve teknik özelliğe göre inşa ediliyor. Engelsiz bir kampüs inşa ediyoruz. Engelliler göz ardı edilmiyor. Köyceğiz Kampüs Yerleşkesi'nin inşaat çalışmaları hızla sürüyor. Ulaşım sıkıntısı yaşanmayacak. Kamu İhale Kurumu'nun çalışmalarından dolayı bir takım gecikmeler oldu. Bu nedenle ihale süresi uzadı. İhalenin şaibeli olmamasına özen gösterdik. Yeni yerleşkenin bitirilmesi bütçeye bağlı. Bakanlık bütçeyi bir seferde öderse yerleşke 1-2 yıl içinde bize teslim edilir” ifadelerini kullandı.


KARATAY'IN GÖZDESİ, KARATAY ÜNİVERSİTESİ


Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesi'nde de şu an 4 fakülte ve 1 meslek yüksekokul faaliyet gösteriyor. Üniversitenin diğer fakülte ve yüksekokul inşaatları ise devam ediyor. hukuk fakültesi, mühendislik fakültesi, iktisadi ve idari bilimler fakültesi, güzel sanatlar ve tasarım fakültesi ve adalet meslek yüksek okulu'nda eğitim faaliyetleri sürüyor. Üniversitenin kampüs inşaatı ise devam ediyor. Üniversitenin arazi alanı 90 bin 265 metrekare. Şu an eğitim-öğretime 13 bin 121 metrekarelik birinci eğitim bloğunda devam ediliyor. Eğitim bloğunda 4 amfi, 22 derslik, 6 laboratuvar, 1 çizim sınıfı, 1 duruşma salonu bulunuyor. Okuldaki derslikler bin 832 öğrenci kapasiteli olup, bin kişilikte kafeteryaya var. Aynı büyüklükte 2. eğitim bloğunun inşaatı devam etmekte olup, Ekim 2013'de tamamlanarak hizmete gireceği bildirildi. 5 bin 965 metrekare, kütüphane ve fen bilimleri enstitü binası tamamlandığı ve hizmete açıldığı ifade edilen üniversitenin. 5 bin 428 metrekare yemekhane ve sosyal tesis binasının da inşaatının tamamlandığı ve Eylül 2013'te hizmete açılacağı belirtildi. 320 araçlık 8 bin 290 metrekare kapalı otopark inşaatı da tamamlanmış durumda. Üniversitenin 5 bin 168 metrekarelik rektörlük binası, 6 bin 208 metrekarelik konferans salonu binası, 10 bin metrekarelik 400 kişi kapasiteli yurt binasının projesi tamamlanmış olup ihale süreci başlatılacak. Alanda, 13 bin 121 metrekare eğitim bloğu 2 adet, 10 bin metrekare spor salonu, 35 bin metrekarelik de çevre düzenlemesi yapılacak. Bu çalışmaların 3'te biri ise tamamlanmış durumda.


SELÇUKLU'DA BİR KAMPÜS DAHA YÜKSELİYOR


Konya'nın bir diğer özel üniversitesi olan Mevlana Üniversitesi'nin kampüsü de Selçuklu'da yükseliyor. Üniversiteden alınan bilgilerde, kampüs hakkında, “Kalıcı kampüsümüz olan Esentepe Kampüsü için ise hem Rixos Kampüsü'ne, hem de tramvay hattına yakın hazineden tahsis edilen 450 bin metrekare arazi üzerinde proje çalışmaları devam etmektedir. Öğrencilerimizin ihtiyaç duyabileceği barınma, ulaşım, sosyal, sağlık, spor ve eğlence ile tüm fırsatların en konforlu sunulacağı kampüste eğitim binaları Selçuklu mimarisinde gayet modern bir şekilde tasarlanmaktadır” denildi. Üniversiteye ait bir de tıp fakültesi inşası yükseliyor. 41 bin metrekare kapalı alanı olan ve 400 yatak kapasiteli fakültede, tıp ve eczacılık fakülteleri, sağlık bilimleri enstitüsü, sağlık hizmetleri yüksekokulu ve meslek yüksekokulu, tıbbi sekreterlik, radyoloji teknisyenliği, tıbbi laboratuar, biyomedikal cihaz teknolojisi, tıbbi dokümantasyon, ön lisans ve yüksek lisans eğitimlerinin uygulama ve araştırma çalışmaları bulunuyor. Üniversite şu an tıp, eczacılık, hukuk, İşletme, mühendislik ve eğitim fakülteleri ile 30 bin metrekare alanda hizmet veriyor.



Merhaba


Geri Dön