28 / 04 / 2024

Mevlevi Tekkesi

Mevlevi Tekkesi

1997 yılında Zeytinburnu'nda bulunan ve Vakıflar Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Yetiştirme Yurdu olarak kullanılan Yenikapı Mevlana Tekkesi'nde, belirlenemeyen bir nedenle yangın çımış. Binada büyük çapta hasar meydana gelmiş.

Daar Emlak Pazarlama Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu'

Daar Emlak Pazarlama Dış Ticaret Limited Şirketi Fatih'te Muhammed Bedir Mevlevi tarafından kuruldu.

İBB Rumelihisarı'nda lojman inşa ediyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Sarıyer Rumelihisarı'nda bulunan Şehitlik Mezarlığı ve Naif Baba Tekkesi arazisi içerisinde lojman inşa etmek için düğmeye bastı.

Mbany Emlak Ve Gayrimenkul Limited Şirketi kuruldu!

Mbany Emlak Ve Gayrimenkul Limited Şirketi Esenyurt'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ismaeel M.S.M., Muhammed Bedir Mevlevi, Mustafa Meresh ve Nıhas Subhı Y.Z. ortaklığında kuruldu.

Bursa Selami Efendi Tekkesi gün yüzüne çıktı!

Çalışmalarına son sürat devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, 17’nci yüzyılda Yeşil Mahallesi’nde 3000 metrekare bahçe içine kurulan  Selami Efendi Tekkesi, ilk günkü orijinal haliyle kente kazandırdı.

Beykoz Şeyh Ethem Efendi Tekkesi restore edildi!

Beykoz Şeyh Ethem Efendi Tekkesi restore edildi! 1845'te Beykoz'da inşa edilen Şeyh Ethem Efendi Tekkesi Beykoz Belediyesi tarafından restore edildi. Tarihi yapı yeniden ayağa kaldırıldı.

Beykoz Şeyh Ethem Efendi Tekkesi restore edildi!

Beykoz Belediyesi, ilçede yer alan Şeyh Ethem Efendi Tekkesi'ni restore etti. Tekke yapılan restorasyonla özgün kimliğine kavuştu.

Samsun Kuva-i Milliye Şehitler Müzesi açıldı!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Şeyh Sadi Tekkesi Kuva-i Milliye Ruhu Külliyesi ile Şehit ve Gazi Anı Evi’nin açılışı yapıldı.

Samsun Kuva-i Milliye Şehitler Müzesi açılıyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen, Mustafa Kemal Atatürk'ün, tarihi Havza mitingi öncesinde Samsun ahalisinin gizlice buluşup çetelerin saldırılarına karşı ilk direniş planlarının hazırlandığı Şeyh Sadi Tekkesi ile Şehit ve Gazi Anı Evi, açılıyor.

Samsun Şeyh Sadi Tekkesi 'Kuvayi Milliye Müzesi' olacak!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Şeyh Sadi Tekkesi, vatan uğrunda şehadet şerbetini içmiş şehitlerimizin anılarını yaşatmaya hazırlanıyor.

Tokat Erbaa Revvakbaba Tekkesi’nde restorasyon çalışmaları başlayacak!

Tokat’ın Erbaa ilçesinde bulunan Revvakbaba Tekkesi’nde restorasyon çalışmalarının başlayacağı bildirildi. Ravakbaba Türbesi’nin 2015 yılı yatırım programına alındığını ve kaynağın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne aktarıldığını kaydedildi.

Tokat Erbaa'daki Revvakbaba Tekkesi restore edilecek!

Tokat’ın Erbaa ilçesinde bulunan Revvakbaba Tekkesi’nde restorasyon çalışmalarının başlayacağı bildirildi.

Okmeydanı'nda kentsel dönüşüm başlıyor!

Okçulak Tekkesi'ndeki tapu dağıtım törenine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, hak sahiplerine tapularını dağıttı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Okmeydanı'nda kentsel dönüşümün başlatılacağının da müjdesini verdi.

1997 yılında Yenikapı Mevlana Tekkesi'nde büyük çapta hasar meydana gelmiş!

1997 yılında Zeytinburnu'nda bulunan ve Vakıflar Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Yetiştirme Yurdu olarak kullanılan Yenikapı Mevlana Tekkesi'nde, belirlenemeyen bir nedenle yangın çımış. Binada büyük çapta hasar meydana gelmiş.

Mevlevi Tekkesi Haberi

Mevlevi Tekkesi



400 yıllık tarih yandı 


Zeytinburnu'nda bulunan 400 yıllık Yenikapı Mevlana Tekkesi'nde büyük çapta hasar meydan geldi.


    Merkez Efendi Mahallesi Mevlevihane Caddesi üzerinde bulunan 400 yıllık tarihi Yenikapı Mevlana Tekkesi'nde, saat 02.00'de, henüz belirlemeyen bir nedenle yangın çıktı. Bakırköy, Fatih ve Zeytinburnu itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle 2 saatte söndürüldü. İtfaiyenin büyük çabası sonucu yangının diğer binalara sıçraması engellendi. Yangında can kaybı olmazken, binada, büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

    Binanın bekçiliğini yapan şahsın yangından sonra ortadan kaybolması, olayda sabotaj ihtimali olabileceğini ortaya koydu. Yetkililer, olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü sürdürüldüğünü bildirdi. 

    Vakıflar Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Yetiştirme Yurdu olarak...