03 / 05 / 2024

meydan havaalanı expo metrosu

meydan havaalanı expo metrosu

Ulaştırma Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait Yenikapı - İncirli metro hattı, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait AKM-Gar-Kızılay metro hattı, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait Meydan-Havaalanı-EXPO raylı sistem hattı projelerini devraldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından Antalya'daki Tramvay Hattı iddialarına cevap!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Antalya Meydan-Havalimanı-EXPO Tramvay Hattı ile ilgili iddialara yanıt verdi.

Antalya EXPO Raylı Sistem Hattı'nda son durum ne?

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından “EXPO 2016 Antalya” sebebiyle yapılan Antalya İkinci Etap (Meydan-Havaalanı-Expo 2016 Alanı Hattı) Raylı Sistemin parasının Antalya Büyükşehir Belediyesi bütçesinden kesilmeye başlandığını belirtti. 

Antalya EXPO Raylı Sistem Hattı açıldı!

Bakan Yıldırım, "Tam 150 günde Kasım 20'den Nisan 20'ye beş ay içerisinde Antalya şehir meydanından EXPO alanına kadar, 19 kilometre tren yolu, raylı sistem tamamlandı ve bugün açılışını yapıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Esenler Havaalanı Mahallesi'ne meydan ve otopark geliyor!

Uhud Camii yanında gerçekleştirilecek projeyle Havaalanı Mahallesi, hem 610 araç kapasiteli otoparka hem de yeşil alanları ve parklarıyla yepyeni bir çehreye kavuşacak.

Ali Kılıç, Maltepe M’Expo projesi için destek istedi!

Maltepe esnaflarıyla bir araya gelen Belediye Başkanı Ali Kılıç, Maltepe Uluslararası Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi M’Expo ve Maltepe Meydan projesi için destek istedi. Projelere tam destek veren esnaflar da, ilçenin bu projelerle kalkınacağını belirtti.

Antalya EXPO Raylı Sistem Hattı'nda çalışmalar başladı!

Antalya Meydan-Havalimanı- EXPO Raylı Sistem Hattı Projesi’nde yüklenici firma ilk rayları Tedaş Kavşağından Havaalanı köprü güzergahına kadar olan bölümünü döşemeye başladı.

Antalya'daki ulaşım projelerinin temel atma töreni gerçekleşti!

Antalya'da Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi'nin ortak gerçekleştirdiği Antalya-Alanya yolu köprülü kavşakları, ANFAŞ Köprülü Kavşağı açılışı ile Meydan-Havaalanı-Expo raylı sistem hattının temel atma töreni, EXPO Cente

Antalya EXPO Raylı Sistem projesinin ihalesi yapıldı!

Antalya 2. Aşama Meydan-Havaalanı-Expo 2016 Raylı Sistem Hattı İnşaatı ile Elektromekanik Sistemlerinin Temin, Montaj ve İşletmeye Alma İşleri ihalesi gerçekleştirildi.

Antalya EXPO Raylı Sistem projesi başlıyor!

Antalya Meydan-Havalimanı-EXPO Raylı Sistem Hattı Projesi başlıyor. 8 firmanın davet edildiği ihalenin son teklif verme tarihi 20 Ağustos.

Antalya EXPO Raylı Sistem Hattı projesi onaylandı!

Altyapı Yatırımlar Genel Müdürlüğü Antalya Meydan-Havalimanı-EXPO Raylı Sistem Hattı Projesi Projenin yatırım programına alınabilmesi için Devlet Planlama Teşkilatı Yüksek Planlama Kurulu’nun onayını da aldı.

Ali Kılıç Maltepe Meydan Projesi'ni anlattı!

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Sakızağacı esnafıyla bir araya geldi. “Maltepe Meydan Projesi” hakkında da esnafları bilgilendiren Kılıç “M’expo için siz değerli esnaflarımızdan destek istiyorum" dedi

Ulaştırma Bakanlığı hangi metro hatlarını devraldı?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, İBB'ye ait Yenikapı-İncirli Metro Hattı, Ankara Büyükşehir Belediyesine ait AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı, Antalya Büyükşehir Belediyesine ait Meydan-Havaalanı-EXPO Raylı Sistem Hattı projelerini üstlenecek.

Ulaştırma Bakanlığı 3 metro hattını büyükşehirden aldı!

Ulaştırma Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait Yenikapı - İncirli metro hattı, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait AKM-Gar-Kızılay metro hattı, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait Meydan-Havaalanı-EXPO raylı sistem hattı projelerini devraldı.

meydan havaalanı expo metrosu Haberi

meydan havaalanı expo metrosu


Ulaştırma Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait Yenikapı - İncirli metro hattı, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait AKM-Gar-Kızılay metro hattı, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait Meydan-Havaalanı-EXPO raylı sistem hattı projelerini devraldı. Karar bugün 29271 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.



BAKANLAR KURULU KARARI


Karar Sayısı : 2015/7272

Ekli “Şehir İçi Raylı Ulaşım Sistemleri, Metrolar ve Bunlarla İlgili Tesislerin Ulaştırma Bakanlığınca Devralınması ve Tamamlanmasını Müteakip Devri ile İlgili Şartların Belirlenmesine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar”ın yürürlüğe konulması; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının 30/1/2015 tarihli ve 6772 sayılı yazısı üzerine, 655 sayılı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 15 inci ve geçici 5 inci maddelerine göre, Bakanlar Kurulu’nca 2/2/2015 tarihinde kararlaştırılmıştır.




3) Bu madde kapsamında Bakanlıkça üstlenilecek projeler şunlardır:


a) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına ait projeler:


1)...