04 / 05 / 2024

meyve şarabı ötv zammı

meyve şarabı ötv zammı

Cumhurbaşkanı Kararı ile Resmi Gazete'de yayınlanan kanuna göre, fiyatının ucuz olmasından sebep tüketicilerin talep gösterdiği meyve şarabının ÖTV oranı artırıldı.

Fiyatları ucuz olan bir alkollü içki grubuna ÖTV zammı geldi! Yüzde 70 artış hemen etikete yansıdı

Cumhurbaşkanı Kararı ile Resmi Gazete'de yayınlanan kanuna göre, fiyatının ucuz olmasından sebep tüketicilerin talep gösterdiği meyve şarabının ÖTV oranı artırıldı.

Tuzla Aydınlı Sebze ve Meyve Hali için İBB'den onay!

İBB tarafından Türkiye'nin 'en modern hal'i olacağı belirtilen Tuzla Aydınlı Sebze ve Meyve Hali'nin arazisi için plan değişikliği yapıldı. Yapılan değişiklikle projenin önü açıldı.

İstanbul’un yeni sebze meyve halinin yeri değişti!

Ataşehir’den Tuzla’ya taşınması planlanan ve 2018 yılının sonunda hizmete açılacağı duyurulan sebze meyve halinin yapılacağı yer değiştirildi.

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi ne kazandıracak?

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nin inşaat çalışmaları 2016 yılında başlamıştı ve bu yıl içinde de tamamlanması planlanıyor. Peki Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi ne kazandıracak?

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi giydirilmeye başlandı!

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi inşaatında sona yaklaşılıyor. Çalışmaların yıl sonunda tamamlanması planlanırken kulede dış giydirme ve kaplama işlemlerine başlandı.

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nin ilk 3 katı tamamlandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde ziyaret ettiği Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nin inşaatı tam gaz devam ediyor. Avrupa'nın en yüksek kulesinin ilk 3 katı tamamlandı. 

Çamlıca Camii ve Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nde son durum!

İstanbul Cami ve Eğitim Kültür Hizmetleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, Çamlıca Camii ve Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi projeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Külünk, projelerin açılış tarihini Cumhurbaşkanı'nın belirleyeceğini söyledi.

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi inşaatında sona gelindi!

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi inşaatında sona yaklaşıldı. 2016'dan beri inşaat çalışmaları devam eden projenin yıl sonunda tamamlanması planlanıyor. 

Türkiye'ye örnek model Kabalı Meyve Bahçesi!

Türkiye'de tarım sektörünün en önemli sorunlarından tarım arazilerinin aile bireyleri arasında bölünmesi nedeniyle sürekli küçülmesi oluyor. Bu soruna karşılık uygulanması gereken model ise Kabalı Meyve Bahçesi olarak belirtiliyor...

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi yıl sonunda hizmete açılacak!

16 parçadan oluşan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi’nin 165 metrelik anten montajı bitmek üzere. Avrupa’nın en uzun kulesi olacak kule 365 metre yüksekliğiyle sahip.  

Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nde son durum havadan görüntülendi!

Çamlıca'da görüntü kirliliği oluşturan vericilerin tek noktada toplanması için 2016'da temeli atılan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nin anteni yükselmeye devam ediyor. 

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nde sona doğru!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Çamlıca TV Radyo Kulesi inşaatında incelemeler yaptı. 

Küçük Çamlıca TV -Radyo Kulesi havadan görüntülendi!

Çamlıca’da görüntü kirliliği oluşturan antenlerin ve anten kulelerinin tek bir noktada toplanması için projelendirilen ve inşaat çalışmaları devam eden Küçük Çamlıca TV -Radyo Kulesi havadan görüntülendi.

meyve şarabı ötv zammı Haberi

meyve şarabı ötv zammı

Fiyatının ucuz olması nedeniyle erişimi kolay olan meyve şarabı ve sarmalık kıyılmış tütündeki ÖTV oranları  artırıldı.

MEYVE ŞARABININ ASGARİ VERGİ TUTARI YÜZDE 70 ARTIRILDI

Fermente edilmiş diğer içeceklere uygulanan asgari maktu ÖTV tutarlarında da değişikliğe gidildi. Şeker, aroma ve gaz basılan, fiyatının alkol derecesi diğer içkilere göre düşük olması nedeniyle erişimi kolay olan içkilere litre başına uygulanan asgari maktu vergisinde değişiklik yapıldı.

Böylece, 2206.00 Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonlu meyve şarabının asgari maktu vergi tutarı yüzde 70 artırılarak 17,3457 liradan 28,5849 liraya yükseltildi.

Kararla yapılan asgari maktu vergi tutarındaki artış sonrası, 250 cl bandında bir ürün için 4,2 liralık bir fiyat artışı bekleniyordu zam haberi geldi.

ÖTV ZAMMI PİYASAYA HEMEN YANSIDI

Resmi Gazete'de yayımlanan zam kararından sonra yeni fiyatlar hemen piyasaya yansıdı

Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür...