16 / 05 / 2024

mezitli iskele ve kalıp hatası

mezitli iskele ve kalıp hatası

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Veysel Özkan, Mersin'in Mezitli ilçesinde çöken inşaatta oda olarak yaptıkları incelemelerde inşaatın çökme sebebi olarak iskele ve kalıp hatası belirlediklerini söyledi...

Kocaeli Başiskele ve Nevşehir Göreme'deki 7 iş yeri ve 1 adet lojman kiraya veriliyor! 

Kocaeli Başiskele ve Nevşehir Göreme'de yer alan 7 adet iş yeri ile 1 adet cami lojmanı kiraya veriliyor. İşte kira bedelleri...

Yurdakul İskele Ve Kalıp Sistemleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yurdakul İskele Ve Kalıp Sistemleri Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Bayram Yurdakul ve Muhammet Yurdakul ortaklığında kuruldu.

Levent İskele Ve Metal Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Levent İskele Ve Metal Sanayi Ticaret Limited Şirketi Silivri'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Hikmetullah Levent tarafından kuruldu.

Aras İskele Ve Kalıp İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aras İskele Ve Kalıp İnşaat Ticaret Limited Şirketi Başakşehir'de Özgür Özden tarafından kuruldu.

Özaybi İnşaat İskele Ve Kalıp Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özaybi İnşaat İskele Ve Kalıp Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Beykoz’da 1 milyon TL sermaye bedeli ile  Ahmet Özaybi tarafından kuruldu.

Mersin Mezitli'de 11.4 milyon TL'ye icradan satılık ev ve arsası!

T.C. Mersin 4. İcra Dairesi, Mersin ili, Mezitli ilçesi, Mezitli Mahallesi, Girit Mevkii, 3342 parselde yer alan kargir ev ve arsayı 11 milyon 446 bin 160 TL'ye satıyor...

Fa İskele Ve Kalıp Sistemleri Anonim Şirketi kuruldu!

Fa İskele Ve Kalıp Sistemleri Anonim Şirketi bugün Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Fatih Alameşe tarafından kuruldu.

Demircioğlu İskele Ve İnşaat Turizm Tarım Hayvancılık Gıda Taşımacılık Sanayi Ticaret Ltd.Şti. kuruldu!

Demircioğlu İskele Ve İnşaat Turizm Tarım Hayvancılık Gıda Taşımacılık Sanayi Ticaret Ltd.Şti. bugün Eyüpsultan'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Tevfik Keler tarafından kuruldu.

İstanbul katı atık yakma tesisine Doka'dan iskele ve kalıp sistemi! 

İBB'nin Katı Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi Projesi'yle inşa edilen tesis Avrupa'nın en büyük katı atık bertaraf ve enerji üretim tesisi olacak. Kalıp ve iskele sistemlerinin projelendirmesini ve teminin yapan Doka Kalıp Türkiye Genel Müdürü tesisin 2020 Mart ayında tamamlanacağını söyledi.

İmar ve ruhsat müdürleri Mezitli'de toplandı!

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi'nin İmar ve Şehircilik ile İnşaat Ruhsat Müdürlüğü yöneticileri sorunları ve çözüm yollarını aramak için bir araya geldi.

TOKİ Mersin Mezitli 2019 kura sonucu sorgulama 2+1 ve 3+1!

TOKİ Mersibn Mezitli 2019 kura çekimi Servet Tazegül Spor Salonu'nda noter huzurunda yapıldı. TOKİ Mersin Mezitli 2019 kura sonucu sorgulama 2+1 ve 3+1...

Pramit İskele Ve İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Pramit İskele Ve İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi bugün 100 bin TL sermaye bedeli ile Avcılar'da Adem Bingöl tarafından kuruldu. 

Can Asma İskele ve Platform Makina İnşaat Yapı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Can Asma İskele ve Platform Makina İnşaat Yapı Ticaret Limited Şirketi bugün 10 bin TL sermaye bedeli ile Bağcılar'da Mehmet Şahin Can ve İbrahim Can tarafından kuruldu. 

mezitli iskele ve kalıp hatası Haberi

mezitli iskele ve kalıp hatası

İMO Şube Başkanı Veysel Özkan, inşaatı devam eden tesiste beton dökümü sırasında, iskele ve buna bağlı olarak kalıp çökmesi yaşandığını ve biri ağır 4 işçinin yaralandığını belirterek, şunları söyledi: "Oda olarak, yaptığımız teknik incelemede, beton kalıbının altında bulunan ve taşıyıcı olarak görev yapan kalıp iskelesinin düşey taşıyıcılarının burkulmasından dökümünün son aşaması olan beton yüzeyinin düzeltilmesi çalışmaları yapması ve o sırada kalıbın üzerinde bulunmaları olası can kaybını önlemiştir. 


Kalıp yüksekliğinin 6.5 metreye ulaşması kaynaklanan kalıp çökmesi gerçekleşmiştir. Seçilen kalıp sistemini taşıyan düşey elemanların burkulma riskinin hesaplanarak göz önüne alınmaması ve düşey taşıyıcı kurulma boylarının sınırlandırılmaması nedeniyle, 2 metreden yüksek olan, zemin kat beton dökümü sırasında dikmeler burkulabilmektedir. 


Teknik olarak her tip kat için dikmelerin burkulma tahkiki yapılmalı ve detaylar projelere eklenmelidir."İnşaatlardaki iş...