17 / 05 / 2024

Midas yok oluyor

Midas yok oluyor

Frig medeniyetinde, Kral Midas ile Tanrıça Kibele’nin kenti Yazılıkaya’daki Midas anıtında başlayan restorasyon çalışmalarında bir arpa boyu yol alınamadı

Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı'ndan 3 bin TL taksitle ev sahibi olma fırsatı! Faiz de peşinat da yok! 

Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı ile herkes koşulsuz ev sahibi oluyor. Kişiye özel ödeme yöntemi sunulan Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı'nda faiz de peşinat da yok. İşte ayrıntılar...

''Dolar yok oluyor'' yorumuna yanıt Ramazan Kurtoğlu'ndan geldi! Ölümcül hasar bırakır! Sakın itibar etmeyin

Ünlü ekonomist Ramazan Kurtoğlu ''dolar yok oluyor'' yorumu için değerlendirmelerde bulunarak elinde dolar olan yatırımcıları uyardı. Kurtuoğlu bu yorumlara itibar etmeyin diyerek uyardı.

Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul videosu! 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya üzerinden Kanal İstanbul Projesi ile ilgili video paylaştı. İmamoğlu paylaşımda "Projeyle, bu doğal yaşam alanları yok oluyor ve 1 milyondan fazla yeni nüfus geliyor" yorumunu yaptı. 

Mahir Polat'tan tarihi Divanhane Karakolu binasının yıkılmasına tepki!

İstanbul’un önemli bir tarihi mirası, Koruma Kurulu onaylı yol genişletme çalışması sebebiyle yok oluyor. Kasımpaşa'da yer alan ve Sultan Abdulaziz dönemine ait bir yapı olan Divanhane Eski Karakolu'nun yıkım kararı tüm çabalara rağmen engellenemedi.

Tarihi Avrat Taşı iki bina arasında yok oluyor!

Fatih'te bulunan 'Avrat Taşı' isimli eser yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Üç katlı iki binanın arasında sıkışan tarihi yapı bakımsızlık nedeniyle neredeyse tamamen aşındı.

Adana Döşeme'deki tarihi ev göçüyor!

Adana Döşeme Mahallesi Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Halil Tunçsoy, “Tarihi mahallemizin mozaikleri tek tek yok oluyor” dedi.

Köyler birer birer yok oluyor!

Seyitgazi'ye bağlı Boyalı köyü yok oluyor. Şehre göçün devam ettiği bu dönemde koca köyde 60 hane bomboş kaldı.

Ali Özerk: Balıkesir'in kent kimliği yok oluyor!

Mimarlar Odası Balıkesir Şube Başkanı Ali Özerk, 1/5000’lik Karesi ve Altıeylül ilçesindeki nazım imar planı değişiklikleri ilgili düzenlediği basın toplantısında kültürel miras üzerindeki tehditlerin giderek arttığını belirtti.

Ankara'da inşaat molozları kaçak bölgelere dökülüyor!

Ankara’da, yasak olmasına rağmen inşaat molozları İmrahor, Eymir ve Kekiklikpınarı'na boşaltılıyor. Kaçak dökümün en çok zarar verdiği İmrahor’daki su yatağı hergeçen gün yok oluyor.

Antalya şelaleleri yapılaşma nedeniyle yok oluyor!

Antalya’da 1965’li yıllara kadar 40-50 metre yükseklikteki falezlerde oluşan 30 şelaleden çoğunluğunun yok edildiği belirtildi.

Orhan Beşikçi: İzmir Basmane’de tarihi yapılar yok oluyor!

Araştırmacı yazar Orhan Beşikçi İzmir Basmane’de bir tarihin yattığını ama bu tarihe sahip çıkılamadığının belirtti. Beşikçi, İzmir’de bir kültür envanterinin gerekli olduğunun altını çizdi.

Makedonya Radoviş'te Osmanlı yapıları yok oluyor!

Makedonya'nın güneydoğusundaki Radoviş şehrinde Osmanlı dönemine ait son eserler de yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor.

Hitachi Buzdolapları'nda bakteriler Nano Titanium ile yok oluyor!

Taze sebze ve meyveleriniz için ideal bir saklama ortamı oluşturmak ısınan havalarla beraber zorlaşabiliyor. Aldığınız ürünleri buzdolabına koysanız da tazeliğini kaybederek kısa süre içerisinde bozulabiliyor.

Midas yok oluyor Haberi

Midas yok oluyor

Midas anıtındaki yazıların kurulan iskele nedeniyle yok olma aşamasına geldiği bildirildi. Eskişehir’in Han ilçesindeki Midas anıtında 6 ay önce restorasyon çalışması başlatıldı. Dünya mirası listesinde önemli bir yere   sahip olan Midas anıtının bugüne kadar okunamayan yazıları da kurulan iskele nedeniyle yok olma aşamasına geldi. Yazılıkaya köyü ile anıtın çevresinde yaşayanlar “Restorasyon amacıyla iskele kuruldu. Yaz geldi, çalışma yok. İskele nedeniyle yazılar kaybolmaya başladı. 17 metre yüksekliğindeki anıtın üzerine kış mevsiminden önce dökülen su geçirmeyi önleyici malzeme, aradan bir yıl geçmeden yok oldu” dedi. Anıtın yapıldığı alanda bulunan kaya kütlesinin, restorasyonu yapan uzmanların ikiye böldüğü öğrenildi. Kültür Bakanlığı uzmanları 17 metrelik anıtın üstüne yakın yerde bulunan büyük kaya kütlesinin anıta baskı yaptığını belirterek kırılmasını isterken, diğer uzmanlar kaya kütlesinin kırılmasının...