14 / 05 / 2024

Midyat Kentsel ve Kırsal Tasarım projesi

Midyat Kentsel ve Kırsal Tasarım projesi

Koleksiyon markasının kurucusu mimar Faruk Malhan, 13 Temmuz Cuma günü Bodrum Mimarlık Kitaplığı’nda “Midyat Kentsel ve Kırsal Tasarımı Projesi” sunumunu yapacak. 

Midyat'ın o mahalleleri için kentsel dönüşüm kararı!

Bugünkü 31561 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince Mardin ili, Midyat ilçesi, Acırlı, Akçakaya, Bağlar, Işıklar ve Ulucami mahallerinde yer alan bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilan edildi...

Mardin Midyat'ta kentsel dönüşüm kararı!

Bugünkü 31561 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince Mardin Midyat'ta yer alan bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilan edildi...

Kaat Kentsel Ve Mimari Tasarım Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Kaat Kentsel Ve Mimari Tasarım Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Lebriz Atan Karaartlı ve Sacit Arda Karaatlı ortaklığında kuruldu.

Rantsal değil kentsel dönüşüm!

Türkiye’deki mevcut 18 milyonun üzerindeki yapının önemli bir bölümü yaşlı, depreme dayanıksız ve kaçaktı. İlk etapta acilen bunların yaklaşık 7 milyonunun yenilenmesi zorunluluğu vardı. Ve çalışma başladı. Ancak zaman zaman “kentsel” ve “rantsal” dönüşüm birbirine karıştı...

Samsun Atakum'a kentsel estetik imzası!

Cumhur İttifakı'nın AK Parti'den Atakum Belediye Başkan Adayı Zihni Şahin yaptığı açıklamada "Atakum'un gelecek vizyonunu belirlerken kentsel ve mimari estetiğe ayrı bir yer ayırdık. Bununla ilgili projelerimiz hazır" dedi

Antalya'da TOKİ'nin imar planını değiştirdiği alan meclis gündeminde!

Antalya'daki bir kentsel ve bölgesel spor alanının ticaret ve turizm alanına dönüştürülmesine ilişkin yazılı soru önergesi hazırlandı. CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, konuyu meclis gündemine taşıdı...

TOKİ Antalya 100'üncü Yıl spor tesislerinin imar değişikliği iptal edildi!

Antalya 2'nci İdare Mahkemesi, Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ), 'kentsel ve bölgesel spor alanı' olarak planlanan 100'üncü Yıl spor tesislerinin imar değişti.

Mimar Faruk Malhan Midyat Kentsel Tasarım Projesi’ni anlatacak!

Koleksiyon markasının kurucusu mimar Faruk Malhan, 13 Temmuz Cuma günü Bodrum Mimarlık Kitaplığı’nda “Midyat Kentsel ve Kırsal Tasarımı Projesi” sunumunu yapacak. 

TOKİ Ev ve Şehir Seminerleri'nin 25.'si gerçekleştirildi!

“Mahallem İstanbul” projesinin koordinatörü Prof. Dr. Murat Şeker, projeyle İstanbul mahalleleri düzeyinde kentsel ve kamusal alanlarla ilgili büyük bir veri tabanı meydana getirdiklerini ve bunu anlaşılır, uygulanabilir coğrafi tabanlı bir sistemle derlediklerini belirtti.  

DKY'den 5 yeni proje geliyor!

1961 yılında inşaat sektöründe faaliyetlerine başlayan DKY, 2013 yılında yeniden yapılanmaya giderek “DKY İnşaat”, DKY Kentsel ve DKY Sigorta” olarak çatısı daha güçlü bir şekilde projeler hayata geçirmeye devam ediyor. 

Mobilya ve inşaat paralel ilerliyor!

Kentsel dönüşümle beraber inşaat projeleri artış gösterdi. İnşaat sektöründe bu gelişmelere paralel olarak hem bireysel kullanıma hem kentsel ve endüstriyel mobilyalar üretilmeye başlandı.

Göztepe'nin yeni tesis arazisi planlandı!

İzmir Menderes Belediyesi'nin Göztepe'ye tahsis ettiği 130 dönümlük alan kentsel ve bölgesel yeşil ile spor alanı olarak planlaması tamamlandı.

Ankara Ulus'un çehresi değişiyor!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Periscope'ta vatandaşlarla buluşuyor. Gökçek, kendisine yöneltilen kentsel ve ulusal konular hakkında soruları yanıtladı.

Midyat Kentsel ve Kırsal Tasarım projesi Haberi

Midyat Kentsel ve Kırsal Tasarım projesi

Orta Doğu ve Anadolu coğrafyasının tasarım değerlerini keşfedip çağdaş yorumlarla sürdürmenin Türkiye’ye sağlayacağı olanakları, üstlendiği farklı sorumluluklarla ortaya koyan mimar Faruk Malhan, 2013 yılında kurduğu Tasarım Vakfı ile birlikte geliştirdiği projelerle Türkiye’deki tasarım kültürünün coğrafi çeşitliliğini ve zenginliğini açığa çıkartmak adına çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

Faruk Malhan’ın üstlendiği bu misyonla ortaya çıkan “Midyat Kentsel ve Kırsal Tasarımı Projesi” tasarım düşüncesindeki yenilikçiliğin sosyal ve ekonomik dönüşümlere yol açabileceğini ortaya koyuyor. GAP Bölge Kalkınma İdaresi, Dicle Kalkınma Ajansı ve Midyat Kaymakamlığı’nın desteğiyle yürütülen proje, Türkiye’de tasarım düşüncesinin özellikle kendi sınırları dışına çıkarak toplumsallaşmasına da örnek oluyor.

Midyat’ın kadim değerlerini geleceğe bağlayan “Midyat Kentsel ve Kırsal Tasarımı Projesi”, Faruk Malhan’ın sunumuyla 13 Temmuz Cuma günü Bodrum Mimarlık Kitaplığı’nda katılımcılarını...