04 / 05 / 2024

mikro HES projeleri

mikro HES projeleri

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, hidro elektrik santrallerine (HES) yönelik izinler konusunda planlı çalışma yaptıklarını söyledi. Eroğlu, çok sayıda mini HES projesini geri çevirdiklerini dile getirdi.

Trabzon Akçaabat Işıklar HES projesi incelendi!

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Düzköy, Çarşıbaşı ve Akçaabat ilçelerindeki projeleri inceledi. Yavuz, Akçaabat Işıklar (Visera) HES''te incelemelerde bulundu.

Çiğdem HES projeleri faaliyetine devam ediyor!

Kamu yararına aykırı olduğu gerekçesiyle Samsun 1. İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararı verdiği Çiğdem 1, 2, 3 HES projelerinin, karara rağmen çalıştığı ortaya çıktı.

Rize'de HES projeleri arttı!

Yıllık yaklaşık 2 bin 400 kilogram ile Türkiye'nin en çok yağış alan ili olan Rize'de hidroelektrik santral (HES) projelerinin bulunduğu vadilerdeki dere yatakları suya hasret kaldı.

Veysel Eroğlu: Mikro HES projelerine izin yok!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, hidro elektrik santrallerine (HES) yönelik izinler konusunda planlı çalışma yaptıklarını söyledi. Eroğlu, çok sayıda mini HES projesini geri çevirdiklerini dile getirdi.

Türkiye'de Hes projeleri devam edecek!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "HES'ler Türkiye'de elektriğin sigortasıdır. Baraj ve hidroelektrik santralleri yapmaya devam edeceğiz" dedi.

14 yılda 919 HES ve 565 termik santral kuruldu!

2002’den bugüne 439’u 10 MWm’nin altında 919 HES projesi için elektrik üretim lisansı verildi, 2013’te mikro HES’lerden vazgeçilince termik santralda lisanslanan kurulu güç yüzde 50 arttı.

Mersin Kadıncık 1 ve 2 HES projeleri özelleştirildi!

ÖZELLEŞTİRME Yüksek Kurulu (ÖYK), Elektrik Üretim AŞ'ye (EÜAŞ) ait Kadıncık 1 ve Kadıncık 2 hidroelektrik santrallerinin (HES) işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilmesine ilişkin nihai kararı onayladı.

Fatma Güldemet Sarı: HES projeleri engelleniyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, "Türkiye'de yapılan her HES projesi, her rüzgar enerjisi projesi, her nükleer enerji projesi basına, kamuoyuna kötü yansıtılarak bir direnç oluşturularak engellenmeye çalışılıyor." dedi.

3 ilde HES ve RES projeleri için kamulaştırma!

Zonguldak'ta Çayaltı HES I-Çayaltı HES II Enerji Nakil Hattı, Bilecik'te Gök Hidroelektrik Santrali ve Hatay'da Özbek Rüzgâr Enerjisi Santralinin yapımı amacıyla bazı taşınmazların acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Doğu Anadolu'daki HES projeleri ekonomiye 800 milyon dolar katkı sağladı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığının, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 2003-2015 arasında hayata geçirilen HES projeleriyle ekonomiye 800 milyon dolar katkı sağlandı.

Antalya HES projeleri Alara Nehri'nde yapılacak!

Antalya'da bulunan Alara Nehri üzerinde planlanan 7 HES'ten 2'si için mahkemenin iptal karan vermesinin ardından, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, aynı nehir üzerine yeni bir HES için daha 'ÇED Olumlu' raporu verdi.

HES ve RES ile Enerji Nakil Hatları projeleri için 9 ilde acele kamulaştırma!

Hidroelektrik ve Rüzgar Enerji Santrali ile Enerji Nakil Hatları projeleri için Antalya, Denizli, Sakarya, Erzincan, İzmir, Aydın, Hatay, Giresun ve Karaman'da Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma yapılacak...

HES ve RES projeleri için 6 ilde acele kamulaştırma yapılacak!

Bakanlar Kurulu'nun dört ilde kurulacak hidroelektrik santrali (HES) ve iki ilde yapılacak rüzgar enerji santrali (RES) için Hazine adına tescil edilmek üzere Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma yapılması kararı Resmi Gazete'de yayımlandı...

mikro HES projeleri Haberi

mikro HES projeleri

Çok sayıda mini HES projesini geri çevirdiklerini dile getiren Eroğlu, “Özellikle mikro HES’ler yasada olmasına karşın, sağladığı yarar tartışılır. Attığımız taş, ürküttüğümüz kurbağaya değmediği için izin vermiyoruz” dedi.Eroğlu, TBMM’deki sohbetinde, HES’ler konusunda takındıkları tavır nedeniyle hükümete ve bakanlığına yönelik eleştirilere yanıt verdi. Her HES başvurusuna olumlu yanıt verdiklerine ilişkin yaratılan algının yanlış olduğunu savunan Eroğlu, şunları söyledi: “HES’lerle ilgili öyle oturup kafamıza göre iş yapmıyoruz. Biz oturup bir planlama yapıyoruz. Sonra ilana çıkıyoruz, bir ay boyunca DSİ’nin internet sitesinde itirazlar için kalıyor. Sonrasında firmaların projelerine bakıyoruz, uygunsa tasdik edip EPDK’ya gönderiyoruz. ÇED konusu da bu aşamada sürece dahil oluyor. Yani aslında her talebe onay vermiyoruz. Reddetiğimiz çok sayıda başvuru var. Örneğin, mikro HES’lere onay vermiyoruz. Hatta bu yüzden beni...