05 / 05 / 2024

milas altyapı tarihi kalıntı

milas altyapı tarihi kalıntı

Milas’ta Şevketiye Mahallesi’nde devam eden altyapı çalışmaları sırasında tarihi kalıntılara rastlandı. Yetkililer, gereken inceleme ve işlemlerin tamamlanmasının ardından durdurulan altyapı çalışmalarının yeniden başlayacağını belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu Haydarpaşa Garı için tarih verdi: 2024'te tamamlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu yaptığı açıklamada tarihi Haydarpaşa Garı'nda restorasyon çalışmalarının sürdüğünü kaydederek, "2010 yılında çıkan yangında hasar gören Gar 2024'te tamamen hazır hale getirilerek hizmete alınacak." dedi.

Boğazlarda tarihi adım: Türk Boğazları'ndan geçiş ücretleri 5,5 kat arttı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, gemilerin Türk Boğazları'ndan geçiş ücretleri ile ilgili tarihi adımı açıkladı. Türk Boğazları'ndan geçiş ücretleri 5,5 kat arttı!

Adil Karaismailoğlu: Ulaştırma projelerine tarihi imzalar attık!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, 2021'de ulaştırma ve haberleşme projelerine tarihi imzalar attıklarını dile getirerek"Ana vatan, mavi vatan ve uzay vatanda prestijli projeleri hayata geçirdik." şeklinde konuştu.

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul Türkiye'ye tarihi damgasını vuracak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesinin Türkiye'ye tarihi damgasını vuracağını söyledi.

İstiklal Caddesi'nin tarihi hanları yatırımcının gözdesi oldu!

İstiklal Caddesi son yıllarda altyapı çalışmaları ve terör olayları gibi faktörler nedeniyle kan kaybetse de tarihi binalar ve hanlar hala yatırımcıların dikkatini çekiyor. Hilton, Mado ve Chicco gibi markalar, restore edilen mekanlarda caddeye adım atmaya hazırlanıyor...

Şanlıurfa'daki tarihi Balıklıgöl yerleşkesinde göçük!

Şanlıurfa'da yer alan tarihi Balıklıgöl yerleşkesinde altyapı çalışmaları sırasında göçük meydana geldi.

Balıklıgöl'ün altyapısı yenileniyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi içerisindeki altyapı, drenaj ve su tahliye kanallarını yenilemek için çalışma başlattı.

Tarihi İpek Yolu için 8 trilyon dolarlık altyapı çalışması yapılacak!

Çin'in tarihi İpek Yolu'nu canlandırma girişimi "Bir Kuşak Bir Yol Projesi" tam olarak aktif hale geldiğinde, 68 ülkede yapılacak altyapı yatırımlarına 8 trilyon dolarlık katkı sağlaması bekleniyor.

İtalya tarihi binalarını satıyor!

İtalya Altyapı ve Ulaştırma Bakanlığı, Facebook sayfasında yayınladığı ilanla ülkedeki bazı kaleleri, çiftlikleri ve tarihi binaları ücretsiz olarak dağıtacağını belirtti.

Muğla Milas'taki 100 yıllık tarihi bina yıkıldı!

Muğla Milas'ta yer alan tescilli tarihi binanın yıkımı gerçekleşti. Arasta Park’ı içerisinde bulunan 100 yıllık tarihi yapı, Milas Belediyesi ekiplerince yıkıldı.

Muğla Milas'ta oda mezar bulundu!

Muğla'nın Milas ilçesinde yapımı devam eden bir inşaat alanında, oda mezar ve tarihi kalıntılarına rastlandı

Muğla Milas’ta inşaat kazında tarihi kalıntılar bulundu!

Muğla'nın Milas ilçesinde bir inşaatın temel kazısında tarihi oda mezar kalıntıları çıktı. Kazı alanında çalışma başlatıldı.

Milas'ta inşaat temelinden tarihi mezarlar çıkıyor!

Muğla Milas’taki Fabrika Sokak’ta yürütülen çalışmalar sırasında ortaya çıkarılan mezar sayısı 18 oldu. İnşaat temeli kazısından çıkan mezar sayısı arkeologları şaşırttı.

milas altyapı tarihi kalıntı Haberi

milas altyapı tarihi kalıntı

Milas’ta Şevketiye Mahallesi’nde devam eden altyapı çalışmaları sırasında tarihi kalıntılara rastlandı.

Alanda çalışma başlatan yetkililer, gereken inceleme ve işlemlerin tamamlanmasının ardından durdurulan altyapı çalışmalarının yeniden başlayacağını belirtti.


Şevketiye Mahallesi Dr. İsmail Hakkı Caddesi’nde uzun süredir devam eden ancak bir türlü tamamlanamayan altyapı çalışmaları, kazı sırasında tarihi kalıntılara rastlanmasıyla durduruldu. Caddenin büyük bir alanında kazı yapan altyapı ekipleri, yaklaşık 3-4 metre derinlikte tarihi kalıntılara rastladı. Kültür varlıklarına zarar vermemek için çalışmayı durduran ekipler, Milas arkeoloji Müzesi Müdürlüğüne bilgi verdi. İhbar üzerine kazı alanında inceleme başlatan müze yetkilileri, kültür varlıklarının altyapı çalışmalarından zarar görmemesi için detaylı inceleme yaptı.


TARİHİ KALINTILAR 3 TABAKADAN OLUŞUYOR

Duvar görünümündeki tarihi kalıntıların hatlarının ortaya çıkarılması için kazı alanında yürütülen çalışmalar neticesinde, tarihi kalıntıların farklı dönemlere ait üç tabakadan oluştuğu öğrenildi....