01 / 05 / 2024

milas osb parsel belirleme kurası 

milas osb parsel belirleme kurası 

Milas Organize Sanayi Bölgesi’nin yatırımcıları, düzenlenen yer tahsisi kurasıyla fabrikalarını inşa ettirecekleri bölgeleri belirledi. 

OSB'lere olan talep arttı!

Gerek hammadde sorunu gerekse açılmalara hazırlanan sektörlerde yaşanan yatırım iştahı, OSB’lere olan talebi artırdı. Son bir yılda OSB’lerde bin 800’ün üzerinde yeni parsel tahsis edilirken, 15 adet de yeni OSB açıldı. 

Kayseri OSB'nin arsa değeri 12 milyar TL'ye ulaştı!

Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, "OSB’mizin toplam alanı 22 milyon metrekare. Burada 1250 parsel var" dedi. Nursaçan, "OSB’mizin toplam arsa değeri 12 milyar lirayı buluyor" diye konuştu.

Denizli OSB'de satılık ve kiralık yer talepleri arttı: Parsel kalmadı!

Türkiye’nin sanayisi ve ihracat performansıyla öne çıkan şehirlerinden Denizli, 2021 de yatırımlarıyla dikkat çekecek. Denizli OSB'de satılık ve kiralık yer talepleri arttı, bölge yönetimi parsel bulunmaması sebebiyle taleplere olumsuz cevap veriyor.

Milas'ta OSB yatırımcıları tapularına kavuştu!

Milas Organize Sanayi Bölgesi’nin yatırımcıları, düzenlenen yer tahsisi kurasıyla fabrikalarını inşa ettirecekleri bölgeleri belirledi. 

Milas OSB'de revizyon imar uygulaması ihalesi yapıldı!

Muğla'nın Milas ilçesi OSB'nin revizyon imar uygulaması için yapılan ilk ihaleye 9 haritacılık firması teklif verirken ikinci ihaleye 5 firma katıldı.

Avrasya OSB’de parselasyon işlemleri tamamlandı!

2,5 milyar liralık yatırımla hayata geçirilen Avrasya Organize Sanayi Bölgesi (OSB); parsel bazında yüzde 42; alan olarak da yüzde 45 doluluğa ulaştı. Bölgede parselasyon işlemleri tamamlandı.  

Dilovası OSB’de 24 milyon liralık 4 arsa satılacak!

Kocaeli’nin en önemli sanayi kuruluşlarından olan Dilovası OSB’de milyonluk arsa satılacak. 4 parsel üzerinde bulunan arsanın satış bedeli 24 milyon 206 bin 394 TL olarak belirlendi.

309 OSB'de 11 bin 500 parsel atıl durumda!

Ülke genelindeki 309 OSB'de 11 bin 500 parsel atıl durumda.  3 yılda faaliyete geçmesi planlanan OSB'lerin de yüzde 35'i çeşitli nedenlerle gecikti ve üretime geçemedi. 

Bursa OSB'de parsel satılıyor!

Bursa İhtisas Deri ve Karma Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan 2562 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanununa tabi olan bir adet parsel teklif verme usulü ile satışa çıkarıldı.

Milas OSB'nin imar planı değişti!

Ankara'da bulunana Milas OSB'nin imar planı değişti. 15 gün içinde, kesinleşmiş olan imar planının uygun hale getirilmesi için çalışmalar başlatılacak.

Kilis 2. OSB'de 50 sanayi parseli bu yıl firmalara tahsis edildi!

Mevcut 1. OSB'de taleplere cevap verecek parsel kalmaması nedeniyle genişleme çalışmalarına başlanıldı. 128 hektarlık alanda toplam 50 adet sanayi parseli oluşturuldu ve bu parseller 2017'nin ilk çeyreğinde firmalara tahsis edildi.

Milas OSB'de arsalar devredilmeyecek!

Kaymakam Eren Arslan, Manisa Mila OSB'den sanayi parseli alacakların bunları bir başka kişi veya kuruma devredemeyeceklerini, kiraya veremeyeceklerini ancak kendi yatırımları için kullanabileceklerinin de altını çizdi.

OSB'lerde parsel sınırı doğru değil!

Organize Sanayi Bölgeleri Derneği (OSBDER) Başkanı Vahit Yıldırım, Üretim Reform Paketi ve istihdamı değerlendirdi. Yıldırım, OSB parseli için getirilen yüzde 25’lik kâr sınırının mümkün olmadığını savundu.

milas osb parsel belirleme kurası  Haberi

milas osb parsel belirleme kurası 

Milas Organize Sanayi Bölgesi yatırımcılarının fabrika tahsisi için parsel belirleme kurası önceki gün Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu'nda gerçekleşti. 

Milliyet'te yer alan habere göre; kura çekimine katılan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Sadece Milas için değil Muğla ekonomisi için önemli bir girişimin en önemli adımlarını atıyoruz. Kura aşamasına gelmek bu maceranın önemli bir dönüm noktası. İlk başladığı noktadan bugüne gelene kadar emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum. Yatırımcılara ve Milasımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Milas 4. noterinin huzurunda ismi okunan yatırımcılar kürsüye gelerek fabrikalarını inşa edecekleri 
parselleri çektikleri kurayla belirledi. 
 

Milas OSB'de revizyon imar uygulaması ihalesi...