22 / 05 / 2024

Milas tarihi mezar

Milas tarihi mezar

Muğla Milas’taki Fabrika Sokak’ta yürütülen çalışmalar sırasında ortaya çıkarılan mezar sayısı 18 oldu. İnşaat temeli kazısından çıkan mezar sayısı arkeologları şaşırttı.

Tarihi Milas evleri turizme kazandırılıyor!

Muğla'da Kral Hekatomnos'a ait anıt mezarın da yer aldığı Uzunyuva Anıt Mezarı, Arkeopark Alanı'ndaki Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerine ait 8 bina restore edilerek ziyarete açıldı.

Muğla Milas'taki 100 yıllık tarihi bina yıkıldı!

Muğla Milas'ta yer alan tescilli tarihi binanın yıkımı gerçekleşti. Arasta Park’ı içerisinde bulunan 100 yıllık tarihi yapı, Milas Belediyesi ekiplerince yıkıldı.

Muğla Milas'ta oda mezar bulundu!

Muğla'nın Milas ilçesinde yapımı devam eden bir inşaat alanında, oda mezar ve tarihi kalıntılarına rastlandı

Muğla Milas’ta inşaat kazında tarihi kalıntılar bulundu!

Muğla'nın Milas ilçesinde bir inşaatın temel kazısında tarihi oda mezar kalıntıları çıktı. Kazı alanında çalışma başlatıldı.

Milas'ta inşaat temelinden tarihi mezarlar çıkıyor!

Muğla Milas’taki Fabrika Sokak’ta yürütülen çalışmalar sırasında ortaya çıkarılan mezar sayısı 18 oldu. İnşaat temeli kazısından çıkan mezar sayısı arkeologları şaşırttı.

Muğla'da inşaat kazısında tarihi mezar bulundu!

Muğla'nın Milas ilçesinde inşaatın temel kazısı sırasında tarihi mezar bulundu.

Mimar Garabet Balyan'ın anıt mezarı tamamlandı!

İstanbul'daki birçok tarihi yapının mimarı olan mimar Garabet Balyan için yapımına iki yıl önce başlanan anıt mezar tamamlandı. "İşin Ehli" adıyla anılan Balyan'a özel hazırlanan anıt mezarın açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı da katılacak.

Milas'taki yahudi mezarlığı restore edilecek!

Milas ilçesindeki Yahudi Mezarlığı "Milas'ta Yahudiliğin Sessiz Tanıkları" projesi kapsamında restore edilecek. Yaklaşık 170 Yahudi mezarının bulunduğu alan, Milas Kültür Rotası'na dahil edilerek inanç turizmine evsahipliği yapacak.

Bodrum'da inşaat çalışmasında tarihi mezar bulundu!

Bodrum'da inşaat çalışması başlamadan önce Bodrum Sualtı arkeoloji Müzesi yetkililerince sondaj kazısı yapıldığı ancak sondaj kazılarında her hangi bir tarihi buluntuya rastlanmayınca inşaat çalışmasının başladığı öğrenildi.

Sakarya'da taş ocağı için açılan SİT alanında tarihi mezar bulundu!

Sakarya'nın Pamukova İlçesi'nde DSİ tarafından yeni kurulacak baraj inşaatı için açılması kararlaştırılan, ancak köylülerin karşı çıktığı taş ocağında çalışmalar sırasında tarihi eser ve mezarlar ortaya çıktı.

Garabet Balyan'a anıt mezar yapılıyor!

Çoğu İstanbul’da 100’e yakın tarihi yapının mimarı olan ve “İşin Ehli” diye bilinen Garabet Balyan’a, Osmanlı tuğralı anıt mezar yapılıyor

Mimar Garabet Balyan'a anıt mezar yapılıyor!

Çoğu İstanbul'da 100'e yakın tarihi yapının mimarı olan ve "İşin Ehli" diye bilinen Garabet Balyan'a, Osmanlı tuğralı anıt mezar yapılıyor.

Çivril'de tarihi mezarlıktan yol geçti!

Denizli - Çivril duble yolunun yapımı sırasında Çivril’in Yamanlar Mahallesi’ndeki tarihi mezarlığın bir bölümünden yol geçti. Kırık mezar taşlarını gören mahalleli tepki gösterdi. İşte ayrıntılar...

Milas tarihi mezar Haberi

Milas tarihi mezar

Muğla Milas’taki Fabrika Sokak’ta yürütülen çalışmalar sırasında ortaya çıkarılan mezar sayısı 18 oldu. İnşaat temeli kazısından çıkan mezar sayısı arkeologları şaşırttı. Milas Hacıapti Mahallesi Fabrika Sokak’ta ortaya çıkan mezarlar, arkeoloji camiasını ve vatandaşları şaşırttı. Milas Arkeoloji Müzesi ekipleri, yürütülen çalışmalar sırasında daha önce hiç açılmamış bir oda mezarına rastlamıştı. Şimdi de ekipler, 600 metrekarelik inşaat alanında yapılan çalışmalarda ikinci olarak soylu bir aileye ait, 2 bin 400 yıl önce inşa edildiği belirlenen oda mezarı buldu. Bölgede şimdiye kadar bulunan mezar sayısı 18’e yükseldi. Helenistik döneme ait olduğu belirlenen oda mezarı açan arkeologlar ve uzmanlar, zengin bir aileye ait olduğu düşünülen mezardan 103 eseri gün yüzüne çıkardı. Bulunan son mezarla birlikte inşaat temelinden çıkan mezar sayısının 18’ye yükseldiği ve mezarların...