06 / 05 / 2024

Tarihi Milas evleri turizme kazandırılıyor!

Tarihi Milas evleri turizme kazandırılıyor!

Muğla'da Kral Hekatomnos'a ait anıt mezarın da yer aldığı Uzunyuva Anıt Mezarı, Arkeopark Alanı'ndaki Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerine ait 8 bina restore edilerek ziyarete açıldı.



Muğla'nın Milas ilçesinde 2010’da gün yüzüne çıktığında "yüzyılın arkeolojik buluşu" olarak nitelendirilen Kral Hekatomnos'a ait anıt mezarın da yer aldığı  Uzunyuva Anıt Mezarı, Arkeopark Alanı'ndaki Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerine ait 8 bina restore edilerek turizmin hizmete açıldı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre bölgede Kültür ve Turizm Bakanlığının 8 yıldır yürüttüğü çalışmalar kapsamında, kamulaştırmaları yapılan tarihi yapıların bir kısmı restore ediliyor ve kazı çalışmalarıyla toprak altındaki yapılar ortaya çıkarılıyor.

Çalışmaların tamamlanması ile bölgenin açık hava müzesine dönüştürülmesi hedefleniyor. Ziyaretçilerin de müzede birçok alanda eserleri hem görüp hem de uygulamalı olarak gezmesi planlanıyor.

Karia Kralı Hekatomnos'a ait mezar odası ve alandaki çalışmalar ise Milas Müze Müdürlüğü başkanlığında, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları Müzeler Genel Müdürlüğünün tayin ettiği bilim kurulu danışmanlığında devam ediyor.


Geri Dön