30 / 11 / 2024

Milet Antik Kenti kazı çalışmaları

Milet Antik Kenti kazı çalışmaları

Milet Antik Kenti'ndeki mağaranın zemininde başlatılan temizlik çalışmasında, hastalıkların iyileşmesi için tanrı ya da tanrıçalara adak olarak sunulan pişmiş topraktan yapılmış parmak figürleri ortaya çıkarıldı

Sebastapolis Antik Kenti'ndeki evler taşınıyor!

Tokat Sulusaray'daki Sebastapolis Antik Kenti'ndeki 200 evin taşınması için çalışmalar yapılıyor. Evlerin ilçe girişindeki 500 dönümlük alana taşınması için Belediye ve Kaymakamlıkça başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Diyarbakır Dakyanus Antik Kenti'ne inşaat izni verildi!

UNESCO’nun, Dünya Kültür Mirası listesine dahil ettiği Diyarbakır’da, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu 1. derece arkeolojik sit alanındaki Dakyanus Antik Kenti’ne inşaat yapılmasına izin verdi.

Stratonikeia Antik Kenti restore edilecek!

Muğla'nın Yatağan ilçesinde UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Stratonikeia Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarında 2015 yılında 202 eser ortaya çıkarıldı, "Batı Caddesi"nde de erken Bizans dönemine ait 40 mezar bulundu.

Antalya Rhodiapolis Antik Kenti'nde restorasyon çalışmaları son aşamada!

Kumluca Belediyesi tarafından ihalesi yapılan ve harcamaları Antalya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından karşılanan Rhodiapolis Antik Kenti'ndeki amfi tiyatro, sahnenin korunması ve Opramoas Anıtı'nın restorasyonu çalışmasında so

Anavarza Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarında surlar bulundu!

Adana'nın Kozan ilçesinde yer alan Anavarza Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarında milattan sonra 8-9. yüzyıla ait yeni surlar bulundu.

Kaunos Antik Kenti'ni 40 bin kişi ziyaret etti!

UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde bulunan Muğla'daki Kaunos Antik Kenti, bu yıl 40 bin ziyaretçiyi ağırladı Kente, Ortaca ilçesinin Dalyan Mahallesi'nden hareket eden tur tekneleriyle yaklaşık 10 dakika süren yolculuktan sonra ulaşılabiliyor.

Rhodiapolis Antik Kenti'nde kazı çalışmaları sona erdi!

Antalya'nın Kumluca ilçesinde 2006'da kazı çalışmalarına başlanılan Rhodiapolis Antik Kenti'nde, bu yıl tekrar başlayan kazı çalışmaları sona erdi.

Yatağan Stratonikeia Antik Kenti'nde kazı çalışması yürütülüyor!

Yatağan'da "gladyatörler kenti" olarak da bilinen Stratonikeia Antik Kenti'nde birçok bölgede kazı çalışması yürütülüyor. Antik kentteki spor okulu (Gymnasion) ve Batı Caddesi'nde ortaya çıkarılan 2 bin yıllık sütunlar vinç yardımıyla ayağa kaldırıldı.

Muğla Kaunos Antik Kenti'nin tanıtımına önem verilecek!

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi sınırları içinde bulunan, bir diğer adı da "Kbid" olan Kaunos Antik Kentinin tanıtımına önem verilecek.Kaunos Antik Kenti bölgenin önemli turizm noktalarından olma özelliği taşıyor.

Düzde Prusias ad Hypium Antik Kenti'ndeki kazı çalışmaları bitti!

Prusias ad Hypium Antik Kenti'ndeki tiyatroda yeni sezon kazı çalışmaları tamamlandı. Nurperi Ayengin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sezon çalışmaların yaklaşık 30 kişilik ekiple 36 gün sürdüğünü söyledi.

Prusias ad Hypium Antik Kenti'ndeki kazılar tamamlandı!

Karadeniz 'in "Efes"i diye tabir edilen, 1. yüzyılda inşa edildiği belirtilen Prusias ad Hypium Antik Kenti'ndeki tiyatroda bu yılki kazı çalışmaları tamamlandı.

Lyrboton Kome Antik Kenti restore edilecek!

Kepez'in turizmden pay almasını sağlayacak en önemli yatırımlarından biri olan Lyrboton Kome Antik Kenti, önümüzdeki günlerde başlatılacak restorasyon çalışmasıyla ihya edilecek.

Kepez Lyrboton Kome Antik Kenti'nde kazılar başlıyor!

Kepez'in turizmden pay almasını sağlayacak Lyrboton Kome Antik Kenti'nde kazı çalışması için gereken ruhsat alındı. Lyrboton Kome Antik Kenti yaşayan bir arkeoparka dönüştürülecek.

Milet Antik Kenti kazı çalışmaları Haberi

Milet Antik Kenti kazı çalışmaları


Milet Antik Kenti'nde, 1900'lü yılların başında kazı çalışmaları yapılmış mağaranın zemininde zamanla biriken toprağın, ziyaretçilerin daha iyi koşullarda gezebilmesi için temizlenmesi sırasında pişmiş topraktan yapılmış parmak figürleri bulundu. Bulunan eserler, mağaranın antik dönemde kutsal alan olarak kullanıldığını gösteriyor.


AA muhabirinin Kültür ve Turizm Bakanlığından aldığı bilgiye göre, Milet Müzesi Müdürlüğünce Doç. Dr. Philipp Niewohner'in başkanlığındaki kazıda, antik tiyatronun altındaki 20. yüzyılın başında kazılan mağaranın zemininde zaman içerisinde birikmiş toprak tabakasının temizlenmesi, böylece ziyaretçilerin güvenli ve kuru bir şekilde mağarayı gezebilmelerinin kolaylaştırılması ve mağaranın fonksiyonu ile kullanım dönemlerinin anlaşılabilmesi amacıyla temizlik çalışmaları başlatıldı.


Sürpriz şekilde arkeolojik buluntuları gün yüzüne çıkaran çalışmalarda tanrı ve tanrıçalara sunulan adaklara ulaşıldı.


Parmak figürleri, Korinth ve güney İtalya'daki kazılarda, antik dönemde kutsal alan olarak kullanılan mağaralardakiyle benzerlik gösterirken,...