29 / 04 / 2024

Millet Hanı çalışmaları

Millet Hanı çalışmaları

Şanlıurfa'daki Millet Hanı turizme kazandırılıyor. Türkiye'de, Topkapı Sarayı'ndan sonra en büyük tarihi ikinci yapı konumunda olan Şanlıurfa'daki tarihi handa başlatılan çalışmaların 2015 yılında tamamlanması planlanıyor.

Bursa Gökdere Millet Bahçesi'nde çalışmalar başladı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ortaklığı ile şehre kazandırılan Gökdere Millet Bahçesi'nde çalışmalar hızlandı.

Avcılar kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Avcılar Belediye Başkanı Başkanı Av. Turan Hançerli, ilçe genelinde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Bergama Millet Bahçesi'nde çalışmalar başlıyor!

Geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılan Bergama Millet Bahçesi'nde çalışmalar kısa sürede başlıyor. Bergama Belediyesi Başkanı Hakan Koştu millet bahçesine yönelik açıklamalarda bulundu. 

Çevre derneklerinden Salda Gölü'ndeki inşaat çalışmaları açıklaması!

Birinci derece doğal sit alanı olan Salda Gölü’ndeki çalışmalar gündemden düşmüyor. Gölün kıyısında hayata geçirilen millet bahçesinin korumak yerine yoğunluğu yükselteceği ifade ediliyor. 

Bursa'da kentsel dönüşüm ve millet bahçesi çalışmaları hızlandı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa'nın yeniden yeşil imajına kavuşması için çalışmalarını hızlandırdı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yatırımlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Van Millet Bahçesi'nin inşaat çalışmaları başladı!

Van'da hayata geçirilen projeler hakkında bilgi veren Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Emin Bilmez, Van Millet Bahçesi'nde inşaat çalışmalarının başladığını dile getirdi. 

Mersin Millet Bahçesi'nde çalışmalar tamamlanıyor!

Mersin'de hayata geçen millet bahçesi projesinde çalışmalar tamamlanıyor. Çalışmalara yönelik açıklama yapan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Mersin Millet Bahçesi'nin Türkiye'nin en büyük millet bahçesi olacağını dile getirdi. 

Malatya Millet Bahçesi'nde çalışmalar tamamlandı! 

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen millet bahçesinde çalışmalar tamamlandı. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yeni inşa edilen millet bahçesinde incelemelerde bulundu. 

Bitlis Ahlat Millet Bahçesi'nde çalışmalar tam gaz!

Bitlis'in Ahlat ilçesine inşa edilen millet bahçesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Millet bahçesinin Haziran ayında tamamlanması bekleniyor. 

Bursa Çarşıbaşı'nda yıkım çalışmaları tam gaz!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi dahilinde yıkım çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi son olarak  Pirinç Han’ın arka tarafındaki bir binanın daha yıkımını gerçekleştirdi. 

Kayseri'de Belsin ve Anayurt bölgelerinde raylı sistem çalışmaları yapılıyor!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Kayseri'deki çalışmalara ilişkin açıklamalar yaptı. Özhaseki, "Belsin ve Anayurt bölgelerine raylı sistem hattı, Erciyes Dağı'nda termal su arama ile hava ikmal alanına yapılacak millet bahçesiyle ilgili çalışmalar da sürüyor" dedi.

Bursa'daki kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 200 dönümlük Gökdere Millet Bahçesi'nin çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Aktaş, kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin de bilgi verdi.

Muş Millet Bahçesi için çalışmalar başladı!

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya yaptığı açıklamada, Muş Millet Bahçesi çalışmalarına başlandığını müjdeledi.

Millet Hanı çalışmaları Haberi

Millet Hanı çalışmaları

Türkiye'de, Topkapı Sarayı'ndan sonra en büyük tarihi ikinci yapı konumundaki Millet Hanı'nın turizme kazandırılması için başlatılan çalışmaların maliyetinin 64 milyon lira olduğu açıklandı.


Restorasyon çalışmalarını üstlenen firmanın danışmanı iş adamı Mehmet Tuncay, kentteki bir otelde basın bilgilendirme toplantısı düzenledi.


Hanın turizme kazandırılması için bin 700 metrekarelik alanda kısa süre önce başlattıkları çalışmalarda önemli mesafe aldıklarını vurgulayan Tuncay, hanın gelecek yıl faaliyete geçirilmesinin planlandığını söyledi.


Tuncay, uzun yıllar yetimhane ve kışla gibi çeşitli amaçlarla kullanılan tarihi yapının, çalışmaların ardından vatandaşlara otel ve alışveriş merkezi olarak hizmet vereceğini ifade etti.


Turizme kazandırılacak yapının en az 500 kişiye de istihdam imkanı oluşturacağını belirten Tuncay, ''Yaklaşık 302 yatak kapasiteli işletmede alış veriş merkezinin yanı sıra sosyal donatılar da bulunacak. Çalışmaların maliyetinin 64 milyon lira olmasını öngörüyoruz. Başlattığımız...