28 / 04 / 2024

Cağaloğlu’ndaki 50 yıllık iş hanı, 3 yıldızlı otel oluyor! 94 odalı otel için çalışmalar başlıyor!

Cağaloğlu’ndaki 50 yıllık iş hanı, 3 yıldızlı otel oluyor! 94 odalı otel için çalışmalar başlıyor!

Seyhun Turizm, Fatih Alemdar Mahallesi Himaye-i Etfal Sokak'ta bulunan iş hanını 3 yıldızlı otele çeviriyor. İstanbul'un göbeğindeki 94 odalı otel için çalışmalar başlıyor..



Seyhun Turizm, Fatih Alemdar Mahallesi Himaye-i Etfal Sokak'ta bulunan iş hanını 3 yıldızlı otele dönüştürüyor. İstanbul'un göbeğindeki 3 yıldızlı 94 odalı otel için çalışmalar başlıyor.

Fatih İlçesi, Alemdar Mahallesi, Himaye-i Etfal Sokak No:11, 45 Ada, 23 parsel üzerinde bulunan binanın dönüşümü 59 milyon 129 bin TL'ye mal olacak.

Söz konusu proje için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuru yapılmış ve Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başladı. 94 odalı otel için 'ÇED Gerekli Değildir' kararı verildi.  500,25 metrekarelik alanda 3 bin 259 metrekare toplam inşaat alanına sahip, 2 bodrum katı, zemin + 4 normal kat ve 1 çekme kattan oluşan kargir iş hanı binası için çalışmalar resmen başlıyor.

Yapılacak olan planlamalara göre yapıda 2. bodrum katta sauna, 1. bodrum katta misafir odaları, buhar odası, fitness salonu, hamam, buhar odaları, havuz ve sığınak, lobi, kahvaltı salonu,  ürün satış, banyo ve tuvaletler, zemin katta misafir odaları, mutfak, lobi, kahvaltı salonu, banyo ve tuvaletler, 1., 2., 3. kat ve çekme katta misafir odaları yer alacak.

Cağaloğlu’ndaki 50 yıllık iş hanı, 3 yıldızlı otel oluyor! 94 odalı otel için çalışmalar başlıyor!

Hayata geçirilecek olan proje kapsamında, mevcut iş hanı kapsamındaki yapıda herhangi yeni inşaat çalışması gerçekleştirilmeyecek, mevcuttaki yapının içerisinde yapılacak güçlendirme ve duvar bölmeleri ile otele çevrilecek. 

Açılması ve işletilmesi planlanan otel projesi tadilat işlemlerinin 12 ayda tamamlanması planlanıyor. Projenin tadilat aşamasında 30 personel, işletme aşamasında ise 60 personel çalıştırılması öngörülüyor.

Proje alanının güneybatısında kuş uçumu 50 metre mesafede Bab-ı Ali Caddesi üzerinde yer alan Çağaloğlu Anadolu Lisesi en yakın hassas alan olarak belirlendi. Söz konusu proje alanı çevresinde yer alan diğer hassas alanlar ise alanın kuzeyinde 55 metre mesafede yer alan Mahmut Nedim Paşa Türbesi ve 65 metre mesafede güneyinde yer alan Cağaloğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak belirtildi.

 

Luxera'dan mart ayına özel seçili projelerde vade farksız ödeme avantajı!

Opel Astra'da Mart 2024 kampanyası başladı! 0 faizle 0 otomobil fırsatı için son 13 gün!

Fitch, 8 Türk şirketinin notunu yükseltti


Geri Dön