29 / 04 / 2024

Millet Hanı restorasyon

Millet Hanı restorasyon

Gaziantep'te yer alan Millet Hanı, iş adamı Mustafa Geylani tarafından restore edildi. 500 yıldan uzun süredir ayakta kalan han, otopark yapılmaktan kurtuldu.

Şanlıurfa'daki Millet Hanı turizme kazandırılıyor!

Şanlıurfa'daki Millet Hanı turizme kazandırılıyor. Türkiye'de, Topkapı Sarayı'ndan sonra en büyük tarihi ikinci yapı konumunda olan Şanlıurfa'daki tarihi handa başlatılan çalışmaların 2015 yılında tamamlanması planlanıyor.

Sultangazi'deki millet bahçesi yapılacak alanın planları değiştirildi!

TOKİ, Sultangazi Zübeyde Hanım Mahallesi’nde inşa edilecek Millet Bahçesi projesinin planlarını hazırladı. 290 bin metrekare büyüklüğündeki alanın 166 bin metrekaresi Millet Bahçesi, 65 bin metrekaresi ise konut olacak.

Kayseri Gön Han'da restorasyon başladı!

Kayseri Melikgazi Belediyesi 500 yıl geçmişi bulunan Gön Han'da restorasyon çalışmalarına başladı. 

Kayseri'deki 5 asırlık Gön Hanı restore edilecek!

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, 1519 yılında Sadrazam Piri Mehmet Paşa'nın inşa ettirdiği tarihi Kayseri Kapalı Çarşısı'nda bulunan Gön Hanı'nda restorasyon çalışmasının başlayacağını açıkladı.

Kayseri'deki 5 asırlık han restore edilecek!

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu yaptığı açıklamada, Kayseri Kapalı Çarşısı'nda bulunan Gön Hanı'nda restorasyon çalışması başlatacaklarını müjdeledi..

Çorum’daki Veli Paşa Hanı restore ediliyor!

Çorum'da, Osmanlı İmparatorluğu döneminde inşa edilen 154 yıllık Veli Paşa Hanı'nda restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Tarihi Obruk Hanı'ndaki restorasyon çalışmalarını yüzde 40'ı tamamlandı!

Konya'da restorasyon ve çevre düzenlemelerinin yüzde 40'ı tamamlanan 800 yıllık Obruk Hanı turizme kazandırılıyor.

Sansaryan Han ihaleye çıktı!

Ermeni çocukların okutulması için bağışlanan ve bir dönem emniyet müdürlüğü olarak kullanılan ünlü Sansaryan Han, restorasyon karşılığı yeniden 35 yıllığına kiralama ihalesine çıkarıldı...

Tasmim Mimarlık İnşaat Restorasyon Limited Şirketi kuruldu!

Tasmim Mimarlık İnşaat Restorasyon Limited Şirketi bugün Fatih'te 10 bin TL sermaye bedeli ile Fatih Atlıhan ve Recep Akman tarafından kuruldu.

Tarihi Tuz Hanı'nda inşaat hızlandı!

Tarihi ve kültürel mirasın korunup yaşatılması için Adıyaman Valiliği İl Özel İdaresi tarafından geçtiğimiz Ocak ayında yeniden inşa ve restorasyon çalışmalarına başlanılan Tarihi Tuz Hanında çalışmalar sürüyor.

Samsun'daki 511 yıllık Taşhan için son rötuşlar!

Samsun İlkadım Saathane Meydanı'nda bulunan 511 yıllık tarihi Taşhan'da restorasyon çalışmalarını sona geldi. Çalışmaların Temmuz ayının ortalarına doğru bitmesi planlanıyor.

Gaziantep Mecidiye Han tamamlanıyor!

Gaziantep’in kültürel değerlerinin yansıması olacak olan Mecidiye Han’daki restorasyon çalışmaları tamamlanıyor.

154 yıllık Veli Paşa Hanı restore ediliyor!

Osmanlı İmparatorluğu döneminde inşa edilen ve günümüzde çok az örneğinin bulunduğu 154 yıllık Veli Paşa Hanı'nda restorasyon çalışmaları sürüyor.

Kanuni'nin mirasına restorasyon tehdidi!

Kanunu Sultan Süleyman'ın Rodos seferi sırasında Yatağan ilçesinde yaptırdığı mescit, han ve köprünün restorasyon çalışmaları, proje ile yapım aşamasında ortaya çıkan farklılıklardan dolayı durduruldu. 

Millet Hanı restorasyon Haberi

Millet Hanı restorasyon

Osmanlı döneminde yapılan, bakımsızlık nedeniyle zamanla harabeye dönen Millet Hanı'nı alarak restore ettiren iş adamı Mustafa Geylani, Gaziantep'in geleneksel sanatlarını yaşattığı hanı adı gibi milletin hizmetine kazandırdı.


Yıkılarak otopark yapılmaktan kurtardığı handa kutnudan bakıra kadar pek çok geleneksel el sanatının yaşamasına katkı sağlayan 72 yaşındaki iş adamı Geylani, yaptığı açıklamada, ailesinin 500 yıldan uzun süredir Gaziantep'te yaşadığını, bu nedenle Gaziantep'e ve onun değerlerine derinden bağlı olduğunu söyledi.


Eski adı Aziziye Hanı olan Millet Hanı'nın 1571-1572 yıllarında Sadrazam Lala Mustafa Paşa tarafından yaptırıldığını ifade eden Geylani, kervansaray, Ermeni Kız Lisesi, hapishane, deri işleme yeri, kutnu dokuma merkezi, Gaziantep Savunması'nda silah fabrikası olarak da kullanılan hanın daha sonra kaderine terk edildiğini ve harabeye döndüğünü aktardı.


"Antep'in bu değerinin yıkılarak otopark yapılmasına gönlüm razı gelmedi"

Gaziantep'te...