05 / 05 / 2024

Milli Elektrikli Lokomotif

Milli Elektrikli Lokomotif

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) ve Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi AŞ (TÜLOMSAŞ) ortaklığı ile tamamı yerli teknoloji ile geliştirilen E1000, 4 yıllık yoğun çalışmanın ardından raylardaki yerini aldı.

Fikri Işık: Milli elektrikli lokomotif gelecek yıl raylarda!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Milli elektrikli lokomotif ile ilgili açıklama yaptı. Işık, "Milli Elektrikli Lokomotif E1000 Projesi"ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Milli tren kasımda raylarda!

Milli Elektrikli Lokomotif E1000 Projesi hakkında açıklamalarda bulunan Fikri Işık, TCDD'nin manevra ve kısa mesafe yük taşıma ihtiyaçlarını karşılamak için 1 megavat gücünde elektrikli lokomotif geliştirildiğini ve prototip üretildiğini söyledi...

Yerli elektrikli otomobil Togg'a yine zam geldi! Togg fiyat listesi Aralık 2023

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından üretilen yerli ve milli elektrikli araçlara bir zam daha geldi. Peki, Togg fiyatları ne kadar oldu?

TOGG bekleyenlere müjde! Kurayla satış dönemi bitiyor!

Türkiye'nin yerli ve milli elektrikli otomobili TOGG almak için bekleyenlere son dakika müjdesi geldi. Kurayla satış dönemi resmen sona ereceği TOGG'a o tarihten itibaren isteyen herkes sahip olabilecek.

Milli elektrikli trenin üçüncü seti yakında raylarda! Bakan tek tek açıkladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, milli elektrikli trenin üçüncü setinin fabrika testlerinin sürdüğüne dikkat çekti ve bu senenin 3'üncü çeyreğinde yolcu taşımacılığına hazır hale getirilmesi planlandığını belirtti. 

Milli Elektrikli Tren seferlere başladı; 11 durakta hizmet verecek

Adapazarı-Gebze arasında 11 durakta hizmet verecek ve günde 5 sefer yapacak olan Milli Elektrikli Tren ilk kez saat 20.10’da Adapazarı’ndan harekete ederek ilk yolcularını taşıdı. Garın çevresindeki vatandaşlar milli treninin ilk ticari seferini cep telefonlarıyla  kaydetti.  İşte detaylar...

Yerli ve Milli Elektrikli Tren Seti Marmaray Bakırköy İstasyonu'nda ziyaretçilerini bekliyor!

Uğur Taşkınsakarya, TCDD Taşımacılık AŞ'nin İstanbul Bölge Müdürü olarak görev yapıyor ve "Yerli ve Milli Tren Seti"nin bir hafta boyunca Marmaray Bakırköy İstasyonu'nda ziyaret edilebileceğini ve tüm vatandaşları beklediklerini ifade etti.

İlk Milli Elektrikli Tren Seti bugün İstanbul'da görücüye çıktı!

Türkiye'nin ürettiği İlk Milli Elektrikli Tren Seti, bugün Marmaray Bakırköy İstasyonu'nda vatandaşlarla buluşturulacak.

Yerli otomobil Togg’un Avrupa’da satışa çıkacağı tarih belli oldu!

Türkiye'nin ilk yerli ve milli elektrikli otomobil modeli Togg'un CEO'su Gürcan Karakaş, şirketin Avrupa pazarına açılacağı tarihi duyurdu. İşte Togg'un uluslararası arenada yollara çıkacağı o tarih... 

Togg için 'ŞarjetTR' uygulaması devreye giriyor! Yüzde 25 indirim olacak!

Türkiye'nin yerli ve milli elektrikli otomobili TOGG'a ilişkin yeni gelişmeler gündeme gelmeye devam ediyor. Mart 2023'te yollara çıkacağı söylenen yerli otomobil TOGG için enerji altyapısı çalışmalarında da sona gelindi. 

TOGG'la ilgili flaş gelişme! Fabrika 29 Ekim'de açılıyor!

Yerli ve milli elektrikli araç TOGG'un fabrikası 29 Ekim'de açılıyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Hisarcıklıoğlu TOGG'a ilişkin merak edilen soruları yanıtladı. İşte TOGG hakkında merak edilenler...

Milli trende geri sayım başladı! Saatte 225 kilometre hıza ulaşabilecek!

Milli Elektrikli Tren Seti'nin üretim ve test çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor.

Milli Elektrikli Tren için geri sayım! Üç ay kaldı

Sene sonunda tamamlanması hedefler arasında olan Milli Elektrikli Tren Seti'nin üretim ve test çalışmaları devam etmekte. Sakarya Bölge Müdürü olan Erdal Aba ise tüm detayları basın mensupları ile paylaştı. İşte detaylar…

Milli elektrikli lokomotif raylarda!

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) ve Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi AŞ (TÜLOMSAŞ) ortaklığı ile tamamı yerli teknoloji ile geliştirilen E1000, 4 yıllık yoğun çalışmanın ardından raylardaki yerini aldı.

E1000 Yerli Elektrikli Lokomotif raylara indi!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Milli trenlerde en önemli parça olan 'cer sistemleri'ni yüzde 100 yerli imkanlarımızla yapmayı başardık. Bundan sonra Türkiye, çok kolaylıkla yüksek hızlı tren 'cer sistemleri'ni yapabilir." dedi.

Milli Elektrikli Lokomotif Haberi

Milli Elektrikli Lokomotif

Türkiye'yi raylı araç sektöründe dünya otoritelerinden biri haline getirecek milli elektrikli lokomotif E1000 raylara indi.

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) ve Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi AŞ (TÜLOMSAŞ) ortaklığı ile tamamı yerli teknoloji ile geliştirilen E1000, 4 yıllık yoğun çalışmanın ardından Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın katılımıyla Eskişehir TCDD Hasanbey Lojistik Merkezi'nde düzenlenen törenle raylardaki yerini aldı.


TÜBİTAK'ın desteklediği ve 18 bilim insanının çalıştığı proje ile Türkiye; dünyada sadece gelişmiş ülkelerin sahip olduğu ve raylı araç sektöründe katma değeri en yüksek bileşenlerden oluşan cer konverteri, cer kontrol ünitesi, tren kontrol ve yönetim sisteminin hem tasarımcısı hem de üreticisi konumuna ulaşıyor. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın manevra ve kısa mesafe yük taşıma ihtiyaçlarını karşılayabilecek özelliklerle...