04 / 05 / 2024

Milli emlak alım satım işlemleri

Milli emlak alım satım işlemleri

Milli emlak, devlete ait olan taşınır ve taşınmaz malların tümü olarak tanımlanıyor.Bu malların satışı farklı usullerle gerçekleşebiliyor.Peki milli emlak satışları nasıl olur?İşte milli emlak satış işlemleri..

Milli emlak satın alma işlemleri!

Milli emlak satın alma işlemleri, Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinde yer alıyor. Milli emlak satışları açık teklif usulüyle yapılabiliyor. İşte milli emlak satın alma hükümleri...

Milli Emlak'tan Mayıs 2024 müjdesi! 10 bin TL'ye KDV'den muaf arsa satacak! 

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Amasya ve Sivas'ta yer alan arsa ile araziler için satış ihalesi düzenliyor. İşte o ihale ilanları...

Milli Emlak'tan KDV'den muaf arsa ve arazi müjdesi! 23 bin TL'den başlayan fiyatlarla Mayıs ve Nisan 2024 fırsatı!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Amasya ve Niğde'de yer alan arsa ile arazileri satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkullerin muhammen bedeli 23 bin TL'den başlıyor. 

Milli Emlak'tan son dakika Nisan 2024 müjdesi! 4 bin TL'ye KDV'den muaf arazi fırsatı!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Çorum ve Kırıkkale'de yer alan iki adet arazi için satış ihalesi düzenliyor. KDV'den muaf olarak satışa çıkarılan arazilerin fiyatları 4 bin TL'den başlıyor. 

Milli Emlak'tan 2 ilde KDV'den muaf arazi müjdesi! 17 bin 500 bin TL'den başlayan fiyatlarla arazi fırsatını kaçırmayın!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Konya ve Erzincan'da yer alan iki adet araziyi KDV'den muaf olarak satışa çıkardı. Satışa çıkarılan arazilerin satış bedelleri 46 bin TL'den başlıyor.

Milli Emlak'tan 29 bin TL'den başlayan fiyatlarla arazi fırsatı! KDV'den muaf arazileri sakın kaçırmayın!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü 29 bin TL'den başlayan fiyatlarla arazi satacak. KDV'den muaf araziler Sivas, Edirne ve Bayburt'ta yer alıyor. İşte Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün yayımladığı Nisan 2024 ihaleleri...

KDV'den muaf arazi almak isteyenlere Nisan 2024 müjdesi! Milli Emlak 9 bin TL'den başlayan fiyatlarla arazi satacak!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü 3 şehirde yer alan arazileri satışa çıkardı. Satışa çıkarılan arazilerin fiyatları 9 bin TL'den başlıyor...

Milli Emlak'tan 3 yeni fırsat daha! 2 şehirde 8 bin TL'den başlayan fiyatlarla kiralık arazi müjdesi!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Eskişehir İnönü, Eskişehir Odunpazarı ve Kilis Merkez'de yer alan 3 adet araziyi 8 bin TL'den başlayan bedellerle kiraya verecek. İşte o ihale ilanları...

Milli Emlak'tan Nisan 2024 müjdesi! İki şehirde KDV'den muaf arsa satıyor!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Afyonkarahisar ve Rize'de yer alan iki adet arsayı satışa çıkardı. Arsaların satış ihaleleri 3 Nisan ve 4 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek.

KDV'den muaf arsa ve arazi arayanlara Milli Emlak'tan büyük müjde! Fiyatlar 39 bin 500 TL'den başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü Sakarya, Ankara ve Antalya'da yer alan arsa ile arazileri satışa çıkardı. İşte Milli Emlak tarafından yayımlanan o ihale ilanları..

Milli Emlak iki ilde 6 arsa satacak!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü iki ilde yer alan altı adet arsayı satışa çıkardı. Satışa çıkarılan arsalar Diyarbakır ve Bingöl'de yer alıyor. 

Milli Emlak'tan son dakika Ekim 2023 müjdesi! 9 bin TL'ye arazi satacak!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün yeni bir arsa almak isteyenler tarafından merakla beklenen Ekim 2023 ihaleleri arasında 5 bin TL'ye satışa çıkarılan arazi de bulunuyor. İşte detaylar...

Milli Emlak o ildeki 28 arsayı 29 bin TL'den başlayan fiyatlar ve 8 taksitle satıyor! Arsa arayanlara müjde! 

Gümüşhane Milli Emlak, Gümüşhane ili, Kelkit ilçesinde yer alan 28 adet arsayı 29 bin TL'den başlayan fiyatlar ve 8 taksitle satıyor. Peki Gümüşhane'deki arsaların büyüklükleri kaç metrekare? 

Milli Emlak'tan büyük fırsat! Bu ilde sadece 5 bin liraya arazi satıyor! 

Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün merakla beklenen Eylül 2023 ihaleleri arasında 5 bin TL'ye satışa çıkarılan arazi de yer alıyor. İşte o ihale ilanı ile ilgili detaylar...

Milli emlak alım satım işlemleri Haberi

Milli emlak alım satım işlemleri

Milli emlak satışları nasıl olur?

Milli emlak, devlete ait olan taşınır ve taşınmaz malların tümü olarak ifade ediliyor. Yasal düzenlemeler doğrultusunda edinilen ve idare edilen gayrimenkullerin, yine yasal düzenlemelere uygun olarak bedelli veya bedelsiz olarak devir veya terk işlemleri Milli Emlak Genel Müdürlüğü Bedelsiz Devir dairesince yürütülüyor.


Devletin ya da onu temsil eden kişilerin istediği zaman istediği kişilerden istediği şekilde mal satın almaları söz konusu olamıyor.


Devletin satın alma yolu ile mal edinmesinde gerçek ya da özel hukuk tüzel kişisinin de rızası olması gerekiyor.Zorlamayla satış işlemi yapılamıyor. Devletin mal satın almasında 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu hükümleri uygulanıyor.


Genel Hükümlere Göre Yapılan Satış İhalelerine katılabilecek kişiler şu şekilde ifade ediliyor:


İhalelere katılacakların;


-Yasal yerleşim yeri sahibi olmaları,


-Tebligat için Türkiye'de adres göstermeleri,


-Gerçek kişilerce T.C. kimlik numarasını,...