17 / 06 / 2024

Milli Saray kafeleri

Milli Saray kafeleri

MECLİS Başkanlık Divanı, Milli Saraylar’ın Boğaz’a nazır kafe-restoranlarının işletmesinde usulsüzlük ve yandaş kayırmacılığı yapıldığına dönük iddialar üzerine özel bir muhakkik heyetince denetim yapılmasına karar verdi.

Milli Emlak, 40 adet arsa ve araziyi taksitle satıyor! 18 bin TL'den başlayan fiyatlarla...

Sarayönü Milli Emlak ve Şereflikoçhisar Milli Emlak, iki ildeki 40 adet arsa ve araziyi taksitle satıyor. Peki arsa ve arazilerin fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Milli Emlak, o ildeki 2 arazi ile 1 arsayı 8 taksitle satıyor! 15 bin 800 TL'den başlayan fiyatları kaçırmayın! 

Vezirköprü Milli Emlak Şefliği, Samsun ili, Vezirköprü ilçesi, Narlısaray ve Çanaklı mahallelerinde yer alan 2 adet arazi ile 1 adet arsayı 8 taksitle satıyor. Peki arsa ve arazilerin fiyatları ne kadar? 

Milli Emlak Tekirdağ'da imarlı arsa satıyor! Sakın kaçırmayın!

Satışa çıkardığı imarlı arsalarla yatırımcıların dikkatini çeken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Tekirdağ ili, Saray ilçesi Bahçeköy Köyü'nde yer alan imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor. 

Topkapı Sarayı'ndaki askeri okul binası yıkıldı iddiası!

CHP’li Gamze Akkuş İlgezdi, Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar Başkanlığı’na bağlanan Topkapı Sarayı’nın 1’inci derece sit alanındaki ağaçlarının kesildiğini, askeri okul binasının ise yıkıldığını belirtti.

Milli Saraylardan Topkapı Sarayı restorasyon açıklaması!

Milli Saraylar İdaresi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Çapoğlu, medyada gündeme gelen Topkapı Sarayı Valide Sultan Dairesi'ndeki restorasyon ile ilgili açıklama yaptı.

Topkapı Sarayı'nın çatısındaki kurşun levhalar yenileniyor!

Milli Saraylar'a bağlı Kurşun Atölyesi'nde üretilen kurşun levhaların yerleştirilmesine Topkapı Sarayı'nın çatısından başlandı

Mustafa Demir: Ahlat'taki Cumhurbaşkanlığı Sarayı tarihi ve milli bir projedir!

TBMM Genel Kurulunda açıklamalarda bulunan AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir, Ahlat'ta Cumhurbaşkanlığı sarayı yapılacağı eleştirilerine cevap verdi. Demir, "Bir saray olmadığı gibi külliyeden daha büyük bir anlam taşıyan tarihi ve milli bir projedir" dedi...

Topkapı Sarayı Cumhurbaşkanlığı’na devrediliyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Topkapı Sarayı Müzesi, Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı’na devrediliyor. İki kurum arasındaki görüşmeler tamamlandı.

Serda Sarayı, İslami mimari tarzıyla dikkat çekiyor!

Güzelliği ve İslami mimari tarzıyla dikkati çeken, 27 bin metrekare alan üzerine kurulan yaklaşık 5 bin metrekarelik Serda Sarayı, Filistin Milli Kütüphanesi olarak halka hizmet verecek.

1998 yılında milli saray ve kasırlar sigortasız!

1998 yılında TBMM Milli Saraylar Dairesi'ne bağlı saray, köşk ve kasırlar paha biçilemediği için sigortalanamıyormuş. Yangın, deprem ve hırsızlığa karşı savunmasız olan tarihi eserleri, hiçbir şirket sigorta kapsamına alamıyormuş.

Milli Saray ve müzelere ziyaret yüzde 10 arttı!

Milli Saraylar'a bağlı tarihi mekan ve müzeleri gezen ziyaretçi sayısı, bir önceki yıla göre yüzde 10 artış göstererek 1 milyon 450 bin kişiye ulaştı.

Milli Saraylar'a ait kafeleri 4 kişilik heyet denetleyecek!

MECLİS Başkanlık Divanı, Milli Saraylar’ın Boğaz’a nazır kafe-restoranlarının işletmesinde usulsüzlük ve yandaş kayırmacılığı yapıldığına dönük iddialar üzerine özel bir muhakkik heyetince denetim yapılmasına karar verdi.

1955 yılında İstanbul Basın Sarayı inşa edilecekmiş!

1955 yılında Gazeteciler Cemiyeti bir Basın Sarayı yaptırmak üzere teşebbüste bulunmuş. Milli Emlak'tan Türkocağı binası hükümetin kararıyla satın alınmış. Ocak binası yıkılarak yerine bir Basın Sarayı inşa edilecekmiş.

Milli Saray kafeleri Haberi

Milli Saray kafeleri

CHP’li üyelerin gündeme getirdikleri belgeler üzerine ön inceleme yaptıran Meclis Başkanı Cemil Çiçek, 80 liralık “brunch”ın maliyetinin 60 lira, 16 liralık Napoliten soslu spagettinin maliyetinin 14 lira olarak sunulması gibi örnekler karşısında “Meclis’in prestiji, siyasetin itibarı söz konusu” diyerek kapsamlı bir denetim istedi.


İKİ KOLDAN DENETİM

Başkanlık Divanı’nın dünkü toplantısında alınan kararla Dolmabahçe, Beylerbeyi, Yıldız sarayları, Ihlamur Kasrı, Küçüksu Kasrı, Maslak Kasrı, Aynalı Kavak Kasrı ve Resim Müzesi’ndeki işletmeler mercek altına alındı. Divan kararıyla, Milli Saray işletmelerindeki idari ve mali konular incelenmek üzere “iç ve dış denetim kanalları kullanılarak” tahkikat yapılacak. Denetçiler arasında Sayıştay’dan uzmanların da yer alacağı, ayrıca geçmiş hesapları bu kurumun denetleyeceği belirtildi. Başkanlık Divanı üyelerinden oluşturulan 4 kişilik komisyonca da yerinde inceleme yapılması ve Milli Saray işletmelerinin bundan...