19 / 05 / 2024

Mimar Ali Tuğcu kentsel dönüşüm çalışmaları

Mimar Ali Tuğcu kentsel dönüşüm çalışmaları

İMSİAD Üyesi, Mimar Ali Tuğcu da Mimarlık Bölümü öğrencileri ile bir araya geldi. Kentsel dönüşüm konusunda öğrencileri bilgilendiren Tuğcu, kentsel dönüşümü Türkiye'nin yaşadığı en büyük imar hareketlerinden biri olarak tanımladı.

Antero Gayrimenkul Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Antero Gayrimenkul Danışmanlık Anonim Şirketi bugün Beşiktaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli iile Şeyda Tuğcu Yeşilboğaz tarafından kuruldu.

Argena Gayrimenkul Gıda Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Argena Gayrimenkul Gıda Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Güngören'de 1 milyon 878 bin 749 TL sermaye bedeli ile Ali Babuşcu, Yasin Babuşcu ve Aziz Babuşcu ortaklığında kuruldu.

Yüksek Mimar Ali Firuzan Baytop vefat etti!

Yüksek Mimar Ali Firuzan Baytop, hayatını kaybetti.

Yüksek Mühendis Mimar Ali Ulvi Serdaroğlu vefat etti!

İTÜ 1968 mezunu Yüksek Mühendis Mimar Ali Ulvi Serdaroğlu hayatını kaybetti. 

Kayapınarlı İnşaat Metal Lojistik Otomotiv Tekstil Plastik Kozmetik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kayapınarlı İnşaat Metal Lojistik Otomotiv Tekstil Plastik Kozmetik Sanayi Ticaret Limited Şirketi Sancaktepe’de  400 bin TL sermaye bedeli  ile Nejat Hakan Tuğcu tarafından kuruldu.

Kozahan Otomotiv İnşaat Petrol Lojistik Peyzaj Orman Ürünleri Elektrik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kozahan Otomotiv İnşaat Petrol Lojistik Peyzaj Orman Ürünleri Elektrik Sanayi Ticaret Limited Şirketi Sancaktepe’de  400 bin TL sermaye bedeli  ile Nejat Hakan Tuğcu tarafından kuruldu.

Abdullah Tuğcu kimdir?

İhlas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Tuğcu kimdir? Abdullah Tuğcu daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Abdullah Tuğcu'nun biyografisi...

Yüksek Mimar Ali Hakanoğlu vefat etti!

Yüksek Mimar Ali Hakanoğlu vefat etti. Merhumun ailesi taziye ilanı yayınladı.

Artsave Proje Çözümleri Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Artsave Proje Çözümleri Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Alihan Tuğcu tarafından kuruldu. 

Ali Yıldırım Balıkesir'deki çiftliğini satmaktan vazgeçti!

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın kardeşi Ali Yıldırım 2014'te Balıkesir'de 4 bin 500 büyük başlık hayvan çiftliği kurmuştu. Modern devasa çiftlik için o dönem için 60 milyon dolar yatırım yapıldığı açıklanmıştı.

Kılıç Ali Paşa Hamamı'na restorasyon ödülü!

Mimar Sinan’ın ustalık dönemi eserlerinden biri olan Kılıç Ali Paşa Hamamı, aslına uygun restorasyonuyla ödüle layık görülmeye devam ediyor.

Mimar Han Tümertekin İSÜ öğrencileriyle buluştu!

İstinye Üniversitesi (İSÜ), birçok uluslararası proje ve ödülün sahibi, dünyaca ünlü mimar Han Tümertekin’i, Topkapı kampusunda öğrencileriyle bir araya getirdi. 

Yüksek Mimar Ali Ekrem Olguner'in oğlu Doğan Olguner vefat etti!

Yüksek Mimar Ali Ekrem Olguner'in müzisyen oğlu Doğan Olguner, dün gece hayatını kaybetti.  

Mimar Ali Tuğcu kentsel dönüşüm çalışmaları Haberi

Mimar Ali Tuğcu kentsel dönüşüm çalışmaları
 İMSİAD Üyesi, Mimar Ali Tuğcu da Mimarlık Bölümü öğrencileri ile bir araya geldi. Kentsel dönüşüm konusunda öğrencileri bilgilendiren Tuğcu, kentsel dönüşümü Türkiye'nin yaşadığı en büyük imar hareketlerinden biri olarak tanımladı. Henüz yapılan ve adına kentsel dönüşüm denen çalışmaların aslında büyük oranda kentsel bina yenilemesinden ibaret olduğunu belirten Tuğcu, dönüşümü daha geniş alanlarda yapmak gerektiğinin altını çizdi. Tuğcu, "Yetkili idare, vatandaş ve yatırımcı bir arada olmalı ve ilgili meslek odaları ve meslek disiplinlerinin de katkısıyla ancak doğru bir kentsel dönüşüm olabilir. Hak sahipleri fedakârlık yapacak, belediyeler inisiyatif alacak, yatırımcılar da sorumluluk üstlenecek ki başarılı olabilelim. Sizler de son dönemin en güncel konusu olan kentsel dönüşüm ile ilgili kendinizi geliştirin. Çünkü bu devam eden ve sizin meslek hayatınızda da devam edecek...