26 / 07 / 2024

mimar Begüm Yazgan

mimar Begüm Yazgan

Mimar Begüm Yazgan kimdir? Mimar Begüm Yazgan bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Begüm Yazgan, bugün hangi mimarlık firmasında çalışmalarına devam ediyor? İşte Begüm Yazgan...

Mühendisler ve mimarlar için sınıflandırma kriteri önerisi!

İnşaat sektöründe 4 yıl boyunca yürürlükte olan sınıflandırma kriterlerinin, sektör için yararlı olduğunu aktaran Karmar İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş, şimdi bu kriterlerde mimar ve mühendisler gözetilerek yeni bir düzenleme gerçekleşirse kalitenin artacağını söyledi.

Trea Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Trea Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi bugün Yenibosna'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Begüm Kervancıoğlu, Mutlu Arslan ve Selim Emre Uzuner ortaklığında kuruldu.

Begüm Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Begüm Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi bugün Yenibosna'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Begün Kervancıoğlu, Mutlu Arslan ve Selim Emre Uzuner ortaklığında kuruldu.

Lagom Mimarlık Ve Tasarım Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Lagom Mimarlık Ve Tasarım Hizmetleri Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Begüm Çalışkan tarafından kuruldu.

Gökhan Çetinsaya ve Begüm Tuğçe Çetinsaya yeni şirket kurdu! 

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya'nın oğlu Gökhan Çetinsaya ve eşi Begüm Tuğçe Çetinsaya yeni şirket kurdu. Tgg Ofis Kiralama Limited Şirketi bugün Ataköy'de kuruldu. 

Sualtı Tasarım Ve İç Mimarlık Uygulama Hizmetleri Limited Şirketi Eyüpsultan Şubesi açıldı! 

Sualtı Tasarım Ve İç Mimarlık Uygulama Hizmetleri Limited Şirketi Eyüpsultan Şubesi Eyüpsultan'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Begüm Kavruk tarafından açıldı. 

Buyap Mimarlık Ve Tasarım Limited Şirketi kuruldu!

Buyap Mimarlık Ve Tasarım Limited Şirketi Esenyurt’ta  100 bin TL sermaye bedeli ile Hilal Begüm Kılıç , Uğur Yapıcı tarafından kuruldu.

Çevre denetçilerine mimar ve mühendis şartı!

Resmi Gazete'de yayımlanan "Çevre Denetimi Yönetmeliği" kapsamında çevre denetçilerinin üniversitelerin mühendislik, mimarlık, fen fakültelerinden mezun olmasıyla ilgili düzenleme yapıldı.

2020-2021 yıllarında istihdam eden mimar ve mühendislerin sayısı TBMM'de!

Bakanlığın 2020-2021 yıllarında istihdam ettiği mimar ve mühendisler meclis gündemine taşındı. MHP'li Kaşıkçı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir'deki selin nedeni yanlış yapılaşma mı?

Mimar ve Mühendisler Grubu İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi İnşaat Mühendisi Ethem Tatar, İzmir'de yaşanan sel felaketinin nedeninin yanlış yapılaşma olduğunu belirtti. 

Mimar ve mühendis odalarınca tahsil edilemeyen aidat borçları TBMM'de!

Mimar ve mühendis odalarınca tahsil edilemeyen aidat borçları meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Öztürk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir Çiğli Tramvay hattı inşaatında yeni mezun mimar ve mühendisler çalışacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Tramvay ihalesi için bir ilke imza attı. Tramvayın inşaatında yeni mezun mimarlar ve mühendisler istihdam edilecek. 

İzmir'de tarım alanı imara mı açılacak? 

İzmir'in mevkiindeki birinci derecede doğal sit kapsamındaki tarım alanı için imara açılmak isteniyor. Söz konusu imar İzmir İl Toprak Kurulu üyeleri oy çokluğuyla onaylandı, Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği imar için itirazda bulunuyor. 

mimar Begüm Yazgan Haberi

mimar Begüm Yazgan

Begüm Yazgan kimdir?

1995 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden lisans derecesini aldı. 1995 yılından 1998 yılına kadar çeşitli mimarlık ofislerinde yurtiçi ve yurtdışı konutlar, banka, otel ve üniversite yerleşkesi gibi projelerde görev aldı. 


1998 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde yüksek lisans yaptı. 1998 yılından 2003 yılına kadar ODTÜ Mimarlık Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak çalıştı. 


Bölümün Peyzaj Tasarımı Stüdyosu’nda ve Döner Sermaye Ofisi’nde görev aldı. 2001 yılında Japonya’da Tokyo Teknoloji Enstitüsü’nde burslu olarak doktora araştırması yaptı ve ders verdi.

2006 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden doktora derecesini aldı. 


Üniversitede tamamladığı “Savaş Sonrası Sistemci Ekoloji ve 1960’lardan itibaren Mimarlıkta Çevre Bilinçli yaklaşımlar” başlıklı doktora tezi, 2007 yılında ODTÜ çapında “Yılın En İyi Tezi” seçildi. Tezin konusu, 1960’lardan sonra ekoloji biliminde yer...