02 / 05 / 2024

Mimar Garabet Balyanın anıt mezarı

Mimar Garabet Balyanın anıt mezarı

İstanbul'daki birçok tarihi yapının mimarı olan mimar Garabet Balyan için yapımına iki yıl önce başlanan anıt mezar tamamlandı. "İşin Ehli" adıyla anılan Balyan'a özel hazırlanan anıt mezarın açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı da katılacak.

Lüks konutlara en çok ilgi Araplardan!

İç Mimar Merve Aycan’ın kurucusu olduğu Billionaire Furniture ve Luxury Stone markaları, Katar’dan Kazakistan’a, Suudi Arabistan’dan Amerika’ya dünyanın dört bir tarafından lüks konutları tasarlıyor.

Ankara Saraçoğlu'ndaki kentsel dönüşüm projesi davalık oldu!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankara'nın Saraçoğlu Mahallesi’nin mimarı Paul Bonatz'ın varislerinden onay alınmadan kentsel dönüşüm çalışmalarını gerçekleştirmesini yargıya taşıdı. 

Mimar Gelsin Com İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Mimar Gelsin Com İnşaat Anonim Şirketi bugün Kartal'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Dilek Gizem Bal tarafından kuruldu.

Asia Young Designer Awards Türkiye’deki adaylarını bekliyor!

Mimar ve İç Mimar öğrencilerinin hayatlarını değiştirecek olan fırsatlar sunan Asia Young Designer Awards, Türkiye’nin yetenekli tasarımcılarına uluslararası bir dünyanın kapılarını açıyor...

Ankara Saraçoğlu projesinde telif tartışması!

Ankara Saraçoğlu'nda restorasyon devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, projenin kapsayıcı bir yaklaşımla hazırlandığını, istişare yapılıp, taleplerin alındığını kaydetti. Peki Saraçoğlu'nun mimarı Paul Bonatz'ın varislerinden izin alındı mı?

İç Mimar Ahmet Güneş'e 'En İyi İç Mimar' ödülü!

Ünlü İç Mimar Ahmet Güneş, 1.Zirve ve Kariyer Ödül Töreni’nde Türkiye’nin En İyi İç Mimarı Ödülünü aldı.

Ünlü isimler mimar Efe Kesgün'ün doğum gününe katıldı!

Mimar Efe Kesgün, doğum gününü arkadaşı Oğulcan Engin’in mekanı Emily’s Garden’da verdiği parti ile kutladı. Doğum günü partisine birçok ünlü isim katıldı...

Deprem vergileri ile kentsel dönüşüme 35 milyar TL harcandı!

Elazığ’daki 6.8’lik depremden sonra kentsel dönüşüm konusu tekrar gündem oldu. Kentsel dönüşümün çalışmalarını ve iyileştirme politikalarının değerlendirmesini Yüksek Mimar Pervin Kınık açıkladı.

Bu topraklarda yaşayan herkesin yolu Mimar Sinan’la kesişir!

İnşaatı tüm hızıyla süren AKM’nin açılışı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isteğiyle Mimar Sinan Operası’nı besteleyecek olan sanatçı Hasan Uçarsu “Mimar Sinan’a müthiş bir gönül bağım var. Bu topraklarda yaşayıp bir şey üretmek isteyen herkesin yolu Sinan’la kesişir” diyor...

Konut sahibi evini ucuza güzelleştirmeye odaklandı!

Türkiye'de yeni konut alımı azalırken, evin içini güzelleştirme talepleri artıyor. Bu artış dekorasyona göre daha küçük bütçelerle yapılan 'touching' alanını geliştirdi. 3 yıl önce 'Magic Touching' (Sihirli Dokunuş) adlı şirketi kuran Mimar Emel Balcı'nın işlerinin yarısını touching oluşturuyor….

Mimar Abdullah Burnaz'ın Özlem Altay'a açtığı davaya mahkemeden ret!

Mimar Abdullah Burnaz’ın, 9 yıl önce boşandığı Özlem Altay’a açtığı 1 milyon 300 bin liralık çocuk mallarının korunması ve 2 bin liralık nafakanın iptali davası mahkeme tarafından reddedildi...

Norveç'te yer çekimine meydan okuyan otel! 

Norveç'te planlarını Türk mimar Hayri Atak'ın çizdiği otel için tartışmalar devam ediyor. 

Mimar Nevzat Sayın’ın yeni kitabı okuyucu ile buluştu!

Türkiye modern mimarlık tarihinin kurucu mimarları arasında bulunan Nevzat Sayın’ın son on beş yıllık üretiminin arşivi niteliğinde yer alan "Düşünceler/İşler" isimli yeni kitabı düzenlenen etkinliğe katıldı.

Mimar Garabet Balyanın anıt mezarı Haberi

Mimar Garabet Balyanın anıt mezarı


İstanbul'daki birçok tarihi yapının mimarı olan mimar Garabet Balyan için yapımına iki yıl önce başlanan anıt mezar tamamlandı. "İşin Ehli" adıyla anılan Balyan'a özel hazırlanan anıt mezarın açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı da katılacak. 


Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Kuleli Süvari Kışlası, Dolmabahçe Sarayı, Yedikule Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi gibi pek çok yapının mimarı olan Ermeni asıllı Garabet Balyan'ın mezar taşının iki yıl önce İBB'ye ait Kartal Soğanlık'taki bir şantiyede bulunmasının ardından anıt mezar yapılması için harekete geçilmişti. Yurtdışında yaşayan Hagop ve Hraç Kırmızıyan kardeşler, Bağlarbaşı Surp Garabet Ermeni Mezarlığı'nda yeniden yapılacak anıt mezarın masrafını karşılamaya karar verdi. Anıt Mezar sayesinde, İstanbul'a benzersiz siluetini kazandıran en önemli eserlerin yaratıcısı; Dolmabahçe Sarayı'nın mimarı Garabet Balyan'ın bir istimlak sırasında kaybolan...