05 / 05 / 2024

mimar Güzin Erkan

mimar Güzin Erkan

Mimar Güzin Erkan kimdir? Mimar Güzin Erkan, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Mimar Güzin Erkan, bugün hangi mimarlık firmasında çalışmalarına devam ediyor? İşte Güzin Erkan...

Mod Proje Mimarlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Mod Proje Mimarlık Hizmetleri Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Cemal Azmi Gedikoğlu ve Güzin Şeyma Haliloğlu ortaklığında kuruldu.

Ctd Gayrimenkul Yatırım Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ctd Gayrimenkul Yatırım Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de Zafer Durmaz, Cahit Durmaz, Türkan Durmaz, Güzin Durmaz Zerentürk, Yasemin Durmaz ve Makbule Esin Toğlukdemir ortaklığında kuruldu.

İda Dizayn Mimarlık İnşaat Gayrimenkul Ve Turizm Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

İda Dizayn Mimarlık İnşaat Gayrimenkul Ve Turizm Sanayi Ticaret Anonim Şirketi bugün Sarıyer'de Güzin Kutlu tarafından kuruldu.

Metraj Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Metraj Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Avcılar'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Güzin Erşen tarafından kuruldu.

Famkar Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Famkar Yapı Denetim Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Fahriye Güzin Demirci tarafından kuruldu.

Kuleport Gayrimenkul Yatırım Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Kuleport Gayrimenkul Yatırım Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 60 milyon TL sermaye bedeli ile Zafer Durmaz, Cahit Durmaz, Türkan Durmaz, Makbule Esin Toğlukdemir, Yasemin Durmaz ve Güzin Durmaz Zerentürk ortaklığında kuruldu.

Yüksek Mimar Gürol Öngör vefat etti!

Merhume Nadire Öngör ve merhum Dr. Öngör'ün oğulları 1961 TED Ankara Koleji ve 1966 ODTÜ mezunu, meslek hayatını 1968'den bu yana Danimarka'da sürdüren Yüksek Mimar Gürol Öngör vefat etti. 

Pelenkoğlu Alçı İzolasyon ve İnşaat Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Pelenkoğlu Alçı İzolasyon ve İnşaat Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Behiç Barış Ateş, Gizem Çavuşoğlu, Güzin Seher Pelenkoğlu ve İbrahim Can Pelenkoğlu ortaklığında kuruldu.

Üg Mimarlık İnşaat Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Üg Mimarlık İnşaat Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi  bugün Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ümran Kanat ve Gülay Erkan ortaklığında kuruldu.

Ata Taksimetre Muayene Servisleri Limited Şirketi kuruldu!

Ata Taksimetre Muayene Servisleri Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Cömert Toker, Gökhan Erkan ve Oğuz Karaman ortaklığında kuruldu.

Tago Architects tasarım merkezi oldu!

Mimar Gökhan Aktan Altuğ önderliğindeki Tago Architects; Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ülke ekonomisinin uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir yapıya kavuşturulması hedefiyle ortaya koyduğu teşvik desteğini alarak “Tasarım Merkezi” unvanını aldı. 

Mimar Hakan Külahçı başarısını yurt dışına taşıdı!

Yüksek İç Mimar G. Hakan Külahçı'nın Antalya'da kurduğu Art-Mim, önce Antalya'da, sonra Türkiye'nin farklı şehirlerinde ve son olarak yurt dışında 100'ün üzerinde otel projesine imza attı. Antalya'daki başarısını yurt dışına taşıyan Külahçı, farklı projelerde yer almaya devam edecek.

Akyapı Ofis, Gönye Proje tarafından tasarlandı!

Gönye Proje Tasarım ortakları Mimar Yelin Evcen ve İç Mimar Gönül Ardal'ın iç mekan tasarımını gerçekleştirdikleri Akyapı Ofis, konforu ön plana alırken aynı zamanda kullanıcılarına fonksiyonel kurgusuyla modern bir çalışma ortamı sağlıyor. 

mimar Güzin Erkan Haberi

mimar Güzin Erkan

Güzin Erkan kimdir?

1974 Konya doğumlu Mimar Güzin Erkan 1997 yılında Bilkent Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümünden mezun oldu. 


17 yıldır çalışmalarını sürdüren Güzin Erkan Tasarımhane'nin kurucu ortağı ve baş tasarımcısı olarak 2000 yılından bu yana ortağı Oben Karatepe ile mimari, iç mimari ve görsel iletişim alanlarında işler üretiyor. 


Ptt Pul Müzesi, THY lounge tasarımları, Topkapı Sarayı Mutfak Bölümü, Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Diyarbakır Arkeoloji Müzesi, son yıllarda müzeoloji, sergi tasarımı konularında uzmanlaşan Erkan'ın belli başlı çalışmaları arasındadır. 


Mimar Güzin Erkan, İstanbul Art News Nisan 2014 sayısında yayınlanan "Zamanın Mekanları, Müzeler" başlıklı makalesinde, müzecilikteki modern yaklaşımlara ve müzenin kavramsal değişikliğinin sebep ve sonuçlarına odaklanmaktadır. 


Makale, Müzecilik Meslek Kuruluşu Derneği tarafınca da Ağustos 2014 tarihinde...