26 / 07 / 2024

mimar Lord Rogersın evi

mimar Lord Rogersın evi

Fransa’daki ünlü modern sanat müzesi George Pompidou Centre’in ünlü İngiliz mimarı Lord Rogers’ın anne babası için tasarladığı Wimbledon’daki üç odalı cam ev rekor fiyata satışa çıktı...

Dünyanın en ünlü zenginleri bunlara yatırım yapıyor! Bill Gates, Warren Buffet, Jim Rogers servetlerini nasıl katlıyor?

Resesyon endişeleri piyasalarda sarsıntılara neden olurken, ünlü zenginler finansal çalkantıdan daha az etkilenmek amacıyla farklı araçlara yöneliyor. İşte ünlü milyarderler Bill Gates, Warren Buffet ve Jim Rogers'ın favori yatırımlarının ayrıntıları...

Lüks konutlara en çok ilgi Araplardan!

İç Mimar Merve Aycan’ın kurucusu olduğu Billionaire Furniture ve Luxury Stone markaları, Katar’dan Kazakistan’a, Suudi Arabistan’dan Amerika’ya dünyanın dört bir tarafından lüks konutları tasarlıyor.

Ankara Saraçoğlu'ndaki kentsel dönüşüm projesi davalık oldu!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankara'nın Saraçoğlu Mahallesi’nin mimarı Paul Bonatz'ın varislerinden onay alınmadan kentsel dönüşüm çalışmalarını gerçekleştirmesini yargıya taşıdı. 

Mimar Gelsin Com İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Mimar Gelsin Com İnşaat Anonim Şirketi bugün Kartal'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Dilek Gizem Bal tarafından kuruldu.

Asia Young Designer Awards Türkiye’deki adaylarını bekliyor!

Mimar ve İç Mimar öğrencilerinin hayatlarını değiştirecek olan fırsatlar sunan Asia Young Designer Awards, Türkiye’nin yetenekli tasarımcılarına uluslararası bir dünyanın kapılarını açıyor...

Ankara Saraçoğlu projesinde telif tartışması!

Ankara Saraçoğlu'nda restorasyon devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, projenin kapsayıcı bir yaklaşımla hazırlandığını, istişare yapılıp, taleplerin alındığını kaydetti. Peki Saraçoğlu'nun mimarı Paul Bonatz'ın varislerinden izin alındı mı?

İç Mimar Ahmet Güneş'e 'En İyi İç Mimar' ödülü!

Ünlü İç Mimar Ahmet Güneş, 1.Zirve ve Kariyer Ödül Töreni’nde Türkiye’nin En İyi İç Mimarı Ödülünü aldı.

Ünlü isimler mimar Efe Kesgün'ün doğum gününe katıldı!

Mimar Efe Kesgün, doğum gününü arkadaşı Oğulcan Engin’in mekanı Emily’s Garden’da verdiği parti ile kutladı. Doğum günü partisine birçok ünlü isim katıldı...

Deprem vergileri ile kentsel dönüşüme 35 milyar TL harcandı!

Elazığ’daki 6.8’lik depremden sonra kentsel dönüşüm konusu tekrar gündem oldu. Kentsel dönüşümün çalışmalarını ve iyileştirme politikalarının değerlendirmesini Yüksek Mimar Pervin Kınık açıkladı.

Bu topraklarda yaşayan herkesin yolu Mimar Sinan’la kesişir!

İnşaatı tüm hızıyla süren AKM’nin açılışı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isteğiyle Mimar Sinan Operası’nı besteleyecek olan sanatçı Hasan Uçarsu “Mimar Sinan’a müthiş bir gönül bağım var. Bu topraklarda yaşayıp bir şey üretmek isteyen herkesin yolu Sinan’la kesişir” diyor...

Konut sahibi evini ucuza güzelleştirmeye odaklandı!

Türkiye'de yeni konut alımı azalırken, evin içini güzelleştirme talepleri artıyor. Bu artış dekorasyona göre daha küçük bütçelerle yapılan 'touching' alanını geliştirdi. 3 yıl önce 'Magic Touching' (Sihirli Dokunuş) adlı şirketi kuran Mimar Emel Balcı'nın işlerinin yarısını touching oluşturuyor….

Mimar Abdullah Burnaz'ın Özlem Altay'a açtığı davaya mahkemeden ret!

Mimar Abdullah Burnaz’ın, 9 yıl önce boşandığı Özlem Altay’a açtığı 1 milyon 300 bin liralık çocuk mallarının korunması ve 2 bin liralık nafakanın iptali davası mahkeme tarafından reddedildi...

Norveç'te yer çekimine meydan okuyan otel! 

Norveç'te planlarını Türk mimar Hayri Atak'ın çizdiği otel için tartışmalar devam ediyor. 

mimar Lord Rogersın evi Haberi

mimar Lord Rogersın evi


Ünlü İngiliz mimarı Lord Rogers’ın evi rekor fiyata satışa çıktı. Neredeyse tüm cepheleri cam olan, kapalı yüzeyleri ise sarıya boyalı metalden yapılmış küçük evin 3 milyon 2 bin sterline (yaklaşık 9 milyon 360 bin TL) alıcı bulması bekleniyor .


Heathrow Havaalanı Terminal 5’in ve Millenium Kubbesi’nin 80 yaşındaki mimarı Rogers, “O ev yaptığım en başarılı küçük proje” dedi.


Küçük evin iç mekanlarının değiştirilebilir olduğu ve yeni ev sahibinin oda sayısını artırmak ya da azaltmak isterse duvarları oynatmasının yeterli olacağı da belirtildi.


Paris’in en bilinen binalarından biri olan George Pompidou Centre’ın, bu projeyi tasarlarken kendisine ilham verdiğini söyleyen mimar, “Bu evi karımla birlikte, annem ve babam için tasarlamıştım. Bu ev, tasarladığım bütün diğer binalara ilham kaynağı oldu” dedi.



Hürriyet Gazetesi/Birce...