06 / 05 / 2024

Mimar Odasına belediye incelemesi

Mimar Odasına belediye incelemesi

Mimarlar Odası’nın Karaköy’deki İstanbul binasının kaçak olduğu iddiası tartışma yarattı. Basındaki haberleri ihbar kabul eden Beyoğlu Belediyesi geçtiğimiz günlerde binaya giderek incelemelerde bulundu, tutanak hazırladı.

1933 yeni bina kanunu! Binaların kat sayısına Belediye karar verecek!

1933 yılında yeni bina kanununa göre her caddedeki binaların kat adedinin belediye tarafından belirleneceği belirtilmiş.

Yatak odasından oturma odasına tüm ev mobilyaları A101’de! A101 30 Ekim 2022 fiyat listesi..

A101 marketler zinciri her hafta dopdolu katalogla gıda ürünlerin mobilyaya evin her alanında hesaplı alışverişi tüketiciyle buluşturuyor. Öyle ki A101 marketler bu hafta yemek takımından koltuk takımına, bazadan gardıroba evinizin ihtiyacı tüm mobilya ürünleri A101’e geliyor. İşte A101 30 Ekim 2022

Tabanlıoğlu Mimarlık, Ortadoğu’nun en etkili 5 mimarı arasına girdi!

Tasarladığı projelerle dikkat çeken Tabanlıoğlu Mimarlık, ‘Ortadoğu’nun en etkili 5 mimarı' arasında yer aldı.

İstanbul Ticaret Odası’na kayıtlı olan birçok esnaf kira desteğinden yararlanamadı!

Beyoğlu Esnaf Dayanışması adına açıklamalarda bulunan Zorbey Çelik, kira desteğinin şartları arasında Esnaf ve Zanaatkarlar Odası’na kayıtlı olma şartı bulunduğunu belirtti.

'Fay yasası'nın deprem yıkımlarına çare gösterilmesi doğru değil!

JMO, fay yasasının yıkımlara çare gösterilmesinin doğru olmadığını belirtti ve “Depreme ilişkin yasa ya da yönetmelik değişikliği olacaksa, bu ancak TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odasına ya da Jeofizik Bilimcilerine danışarak verilebilir” açıklamasında bulundu.

Aydın’ın ünlü yemek mekanlarına yıkım kararı!

Aydın Söke’deki meşhur çöp şiş mekanlarına belediye tarafından alınan yıkım kararı ile dükkanları boşaltmaları için tebligat gönderildi. Söke Belediyesi’nin gönderdiği tebligatta: "İşyerlerinizi 15 gün içerisinde boşaltacaksınız." denildi.

Mahkemeden yıkılan Havagazı Fabrikasına yıkılmasın kararı!

Ankara Havagazı Fabrikası 2016 yılında büyükşehir belediyesi tarafından yıkılmıştı. Mimar Odası'nın açtığı dava üç sonuçlanarak yıkılan fabrikaya yıkılmasın kararı verildi.

Kim Kardashian yatak odasına düzenek kurdu!

Gösteri dünyasının her attığı adımı olay haline gelen Kim Kardashian, yine hayranlarını şaşırttı. Kardashian, malikanesinin yatak odasına ilginç bir düzenek kurdu.

Mimarlar Odası’na Bauhaus sergisi!

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nde Bauhaus’un 100. yılı nedeniyle bir fotoğraf sergisi düzenlenecek. Sergi 9 Nisan'da başlayacak.

Mehmet Özhaseki'den Mimarlar Odası'na eleştiri!

Mimarlar Odası’nın yeni 19 Mayıs Stadı ile ilgili tutumunu isim vermeden eleştiren Mehmet Özhaseki''Biz stat yapmaya, birileri de durdurmaya çalışıyor'' dedi. 

Kadir Albayrak'tan Mimarlar Odası'na ziyaret!

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak TMMOB Mimarlar Odası Tekirdağ Temsilciliğini ziyaret etti.

ABD'de tren vagonları otele dönüştü!

ABD'nin Montana Eyaleti'ndeki Essex kasabasında, turistleri otel merkezine çekmek için bir vagonunu lüks bir otel odasına çevirdi. Turistler, Izaak Walton Inn adı verilen otele büyük ilgi gösterdi.

Milas Ziraat Odası yeni hizmet binası tamamlandı!

Muğla’nın Milas ilçesinde yaklaşık 5 yıl önce inşaatına başlanan ziraat odasına ait yeni hizmet binasında mutlu sona yaklaşıldı.

Mimar Odasına belediye incelemesi Haberi

Mimar Odasına belediye incelemesi

Mimarlar Odası’nın Karaköy’deki İstanbul binasının kaçak olduğu iddiası tartışma yarattı.


Basında yer alan haberleri ihbar kabul eden Beyoğlu Belediyesi geçtiğimiz pazartesi ve salı günü binaya giderek incelemelerde bulundu, tutanak hazırladı. Binanın kaçak olmadığını, ruhsatları olduğunu belirten Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhcu, “Biz 2009’da iskanlı bir bina satın aldık. Tadilat yapıldıktan sonra 2010’da Beyoğlu Belediyesi’nden ruhsat aldık. Binada 250 kişilik bir konferans salonu planlandı ama mali yetersizlik nedeniyle yapılmadı. Bu alan bitmediği için yeni iskana başvurmadık. Ancak bu binayı kaçak yapmaz, çünkü ruhsatımız mevcut. Ruhsat süremiz 7 Temmuz’da doluyor. O tarihe kadar konferans salonunun yapamayacağız için  başvuruda bulunup 5 yıllık ek süremizi alacağız” dedi.


İtiraz edilecek


Binada yer alan restoranın ruhsatsız olduğunu iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirten Muhcu, Beyoğlu Belediyesi’nce işletme ruhsatı verildiğini...