25 / 07 / 2024

mimar Saadet Sayın

mimar Saadet Sayın

Türk Serbest Mimarlar Derneği yönetim kurulu üyesi olarak görev yapan Saadet Sayın kimdir? Saadet Sayın, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte Mimar Saadet Sayın'ın biyografisi..

Sayın Yatırım İnşaat Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi kuruldu!

Sayın Yatırım İnşaat Ticaret Ve Sanayi  Anonim Şirketi  Sarıyer’de  50 milyon TL sermaye bedeli ile Özen Kuzu Ve Onur Soysal tarafından kuruldu.

Cem Yılmaz Emel Sayın'ın villasını satın aldı!

Ünlü komedyen Cem Yılmaz, Emel Sayın'ın Yalıköy'deki villasını satın aldı. Yılmaz dekorasyon işlemlerinden sonra yeni villasına taşınacak. 

Ünlü isimler mimar Efe Kesgün'ün doğum gününe katıldı!

Mimar Efe Kesgün, doğum gününü arkadaşı Oğulcan Engin’in mekanı Emily’s Garden’da verdiği parti ile kutladı. Doğum günü partisine birçok ünlü isim katıldı...

Sayın AŞ hazır beton sektöründe Antalya'da!

İnşaat sektöründe 40'ıncı yılını geride bırakan Sayın AŞ, yeni projesi Life Point Residance ile yatırımlarına devam edecek. Firmanın piyasaya sunduğu Mabella markası da şimdiden beğenileri topladı.

Batman Millet Bahçesi açılış için gün sayıyor!

Batman Valisi Hulusi Şahin yaptığı açıklamada "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda diğer illerde olduğu gibi Batman'da da yapımına başladığımız millet bahçesinde sona doğru geldik." dedi.

Mimar Abdullah Burnaz'ın Özlem Altay'a açtığı davaya mahkemeden ret!

Mimar Abdullah Burnaz’ın, 9 yıl önce boşandığı Özlem Altay’a açtığı 1 milyon 300 bin liralık çocuk mallarının korunması ve 2 bin liralık nafakanın iptali davası mahkeme tarafından reddedildi...

Mimar Nevzat Sayın’ın yeni kitabı okuyucu ile buluştu!

Türkiye modern mimarlık tarihinin kurucu mimarları arasında bulunan Nevzat Sayın’ın son on beş yıllık üretiminin arşivi niteliğinde yer alan "Düşünceler/İşler" isimli yeni kitabı düzenlenen etkinliğe katıldı.

Mimar Sinan vefatının 431'nci yıl dönümünde Edirne'de anılacak!

Dünya mimari tarihinin en büyük dehalarından olan başmimar Mimar Sinan'ın 431. ölüm yıldönümü sebebi ile Edirne'de TMMOB Mimarlar Odası Temsilciliği'nce 9-13 Nisan tarihlerinde bir etkinlik gerçekleştirilecek. 

Sayın AŞ sektörde 40 yılı geride bıraktı!

İnşaat sektöründe uzun yıllardır faaliyet gösteren Sayın AŞ, prefabrik konuttan hazır beton üretimine, yap sat projelerden çeşitli taahhüt işlerine kadar birçok alanda hizmet veriyor.

Yüksek Mimar Saadet Yüncü, Mars'ta mimarlık çalışmalarına katılacak!

Tekirdağ’da yaşayan genç Yüksek Mimar Saadet Yüncü, Mars gezegeninde mimarlığa dair çalışmalara katılmayı hak kazanan ilk Türk oldu..

Mimar Ahmet Albayrak'ın davası iptal edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, Çanakkale Yapı Denetim Ltd. Şti.’nin Proje ve Uygulama Denetçisi, Mimar Ahmet ALBAYRAK tarafından açılan davanın iptaline karar verdi. 

Kuzguncuk'ta kentsel dönüşüm tedirginliği!

İstanbul’un kimliğini koruyan son bölgelerinden Kuzguncuk kentsel dönüşüm alanı ilan edildi. Kuzguncuklular Derneği Başkanı mimar Tülay Atabey ve Türkiye’nin önde gelen mimarlarından Nevzat Sayın açıklamalarda bulundu.

Mimar Sinan'ın eserlerindeki sır asırlardır çözülemiyor!

Mimarlık tarihinin mihenk taşı Mimar Sinan, vefatının 430. yılında da eserlerindeki sırlarla hayranlık uyandırıyor.

mimar Saadet Sayın Haberi

mimar Saadet Sayın

Saadet Sayın kimdir?

1982 yılında Ankara Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi, Mimarlık Bölümünden mezun oldu. 


1982-1984 yılları arasında INA PROJE (Naim Bekitoğlu) firmasında proje yöneticisi olarak çalıştı. 1988 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Restorasyon Anabilim dalında yüksek lisans eğitimini tamamladı. 


1987 yılından bu yana SAYKA Mimarlık'da şirket ortağı ve yöneticisi olarak çalışmalarına devam etmektedir. 1992-1996 yılları arasında iki dönem Mimarlar Odası Onur Kurulu üyeliği yaptı. 


Bazı mimarlık derneklerinde kurucu üye ve üye olarak yer aldı. Halen Türk Serbest Mimarlar Derneği yönetim kurulu üyesi olarak görev...