17 / 05 / 2024

mimar Sinan Timoçin

mimar Sinan Timoçin

Mimar Sinan Timoçin kimdir? Mimar Sinan Timoçin bugüne kadar hangi projeleri hayata geçirdi? Mimar Sinan Timoçin, bugün hangi mimarlık şirketinde çalışmalarına devam ediyor? İşte Sinan Timoçin...

Büyükçekmece Mimar Sinan Mahallesi 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan detaylara göre Büyükçekmece ilçesi, Mimar Sinan Mahallesi, 541 ada, 4 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 20.02.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Kemerburgaz Mimar Sinan Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planına itiraz askıda!

Eyüpsultan ilçesi, Kemerburgaz Mimar Sinan Mahallesi, 411 adanın kuzeyinde bulunan tescil harici alana ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 18.12.2021 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı itirazı askıya çıkarıldı.

Sultanbeyli Mimar Sinan Mahallesi imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Sultanbeyli İlçesi, Mimar Sinan Mahallesi 106 ada 55 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Çekmeköy Mimar Sinan Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Çekmeköy İlçesi, Mimar Sinan Mahallesi, 3580 ve 3581 Parsellere İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Mimar Beril Timoçin vefat etti!

Şişli Belediyesi'nde görevde bulunan mimar Beril Timoçin yaşamını yitirdi. Ailesi taziye ilanı yayınladı.

Çekmeköy Mimar Sinan Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıktı!

İstanbul İli, Çekmeköy İlçesi, Mimar Sinan Mahallesi, 3580 Ve 3581 Parsellerin Bir Kısmı ve Merkez Mahallesi 168 Ada 1 Parsel ve 56 Ada 23 Parsele İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

Süleyman Bülbül'den Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin devrine ilişkin soru önergesi!

CHP Aydın Milletvekili Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin Vakıflar Genel Müdürlüğüne devrini Meclis’e götürdü.

Çorum Mimar Sinan Mahallesi sakinleri kentsel dönüşüm istiyor!

Çorum'a bağlı Mimar Sinan Mahallesi sakinleri başta ulaşım, kentsel dönüşüm, imar, trafik düzenlemesi ve yeşil alan olmak üzere yaşanan sorunların çözülmesini istiyor.

Edirne'de Mimar Sinan müzesi kurulacak!

Fatih Sultan Mehmet tarafından Edirne'de inşa edilen Peykler Medresesi'nde, tadilat çalışmalarının ardından "Mimar Sinan ve Eserleri Müzesi" kurulacak.

Mimar Sinan'ın doğduğu Ağırnas'ta restorasyon çalışmaları başlıyor!

Anadolu'nun yanı sıra farklı coğrafyaları da eserleriyle nakış nakış işleyen Mimar Sinan'ın doğduğu Ağırnas Mahallesi'nde sokak sağlıklaştırması ve restorasyon çalışmaları başlıyor.

Sinan Çetin’in Büyükada’daki villasında yıkım kararı!

Büyükada Meşrutiyet Mahallesi’nde bin 278 metrekarelik denize sıfır parsel üzerinde yer alan bitişik nizam iki tripleks villadan birinin sahibi olan yönetmen Sinan Çetin’in rıhtıma yaptırdığı setin usulsüz olduğu öğrenildi ve set için yıkım kararı alındı...

Kayseri Büyükşehir'den Mimar Sinan'a yakışır projeler!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç “İki önemli projemiz Mimar Sinan Müzesi ile Sinanlı Kentler Birliği yönelik çalışmalarımız eşsiz dehaya yakışacak şekilde sürdürülüyor” dedi.

Bu topraklarda yaşayan herkesin yolu Mimar Sinan’la kesişir!

İnşaatı tüm hızıyla süren AKM’nin açılışı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isteğiyle Mimar Sinan Operası’nı besteleyecek olan sanatçı Hasan Uçarsu “Mimar Sinan’a müthiş bir gönül bağım var. Bu topraklarda yaşayıp bir şey üretmek isteyen herkesin yolu Sinan’la kesişir” diyor...

mimar Sinan Timoçin Haberi

mimar Sinan Timoçin

Sinan Timoçin kimdir?

Sinan Timoçin, 1974 yılında Aydın’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Aydın'da tamamladı. 1992 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ne girdi. 


1994 yılından itibaren 3 yıl süre ile Tabanlıoğlu Mimarlık'ta çalıştı. 1997 yılında M-Ofis Mimarlık Danışmanlık firmasını kurdu. 1997 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimine başladı ve 2001 yılında tamamladı. 


Yüksek lisans eğitimi sırasında binalarda güneş kontrol sistemleri konusunda araştırmalar yaptı ve yüksek lisans tezini bu konu üzerinde hazırladı. Halen M-Ofis Mimarlığın kurucu ortağı olarak mesleki çalışmalarını sürdürmektedir.


Mimar Sinan Timoçin projeleri..

Esenler Ramada Oteli (2012)

Vogue Avantgarde Hotel Ek Tesisleri (2011)

Oriental Vogue Hotel (2011)

Zeytinburnu Rezidans (2010)

Çankaya Belediyesi Başkanlık Hizmet Binası, Sanat Merkezi ve Ulvi Cemal Erkin Konser Salonu Ulusal Mimari Proje Yarışması (2010)

İzmir Büyükşehir Belediyesi Opera Binası Mimari Proje Yarışması (2010)

Esenler...